26 Ιανουαρίου 2016

Η Μαρινέλλα στην παρουσίαση βιβλίου του Φίλιππου Παπαθεοδώρου


Photo credit: Giannis V. Koveos © January 26, 2016

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, o Φίλιππος Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Οι μουσικές μου διαδρομές… Μπροστά και πίσω από τα φώτα» (Μουσικές Εκδόσεις «Arco»), στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» της Σταδίου 24, στην Αθήνα. Στο βιογραφικό του αφήγημα -όπως το αποκαλεί ο ίδιος- καταγράφονται όλες οι εμπειρίες, τα γεγονότα και οι καταστάσεις που έζησε στον κόσμο της showbiz, αρχικά ως καλλιτέχνης («Τρίο Καντσόνε» και «Αθηναίοι») και στη συνέχεια ως παραγωγός της δισκογραφίας («Polygram», «ΕΜΙ - Columbia», «Symphony») και εκδότης.

Το βιβλίο σχολίασαν ο Σπύρος Βλασσόπουλος -που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Κώστας Χατζής και ο Γιώργος Θεοφάνους. Μετά τις ομιλίες, ο Γιώργος Κατσαρός με το σαξόφωνο του και ο Κώστας Νικολόπουλος με την κιθάρα του ερμήνευσαν τα «Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», ενώ ακολούθησαν ο Νίκος Μπαξεβάνης με το ακορντεόν του, τα Τζαβαράκια με τις κιθάρες τους και η κλασική πιανίστρια Δανάη Καρά. Στη συνέχεια, τραγούδησαν ο Κώστας Χατζής και Φίλιππος Νικολάου με τη συνοδεία του Φίλιππου Παπαθεοδώρου στο πιάνο, ο Πασχάλης, και η Μαρινέλλα που έκλεισε τη βραδιά.


Photo credit: Giannis V. Koveos © January 26, 2016

Η Μαρινέλλα ερμήνευσε τα τραγούδια «Δεν είναι που φεύγεις» και «Καμιά φορά» με τη συνοδεία του Γιώργου Χατζηνάσιου στο πιάνο, ενώ ο Κώστας Χατζής ερμήνευσε τραγούδια από το «Ρεσιτάλ», επισημαίνοντας μάλιστα πως «τα χρωστάω όλα στην Σώτια Τσώτου!», εισπράττοντας έτσι το θερμό χειροκρότημα της Μαρινέλλας και όλων των παρευρισκομένων. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ο Μίμης Πλέσσας έπαιξε στο πιάνο το τραγούδι του «Η βροχούλα», ενώ η Αντωνία Χατζίδη με τον Κώστα Χατζή στη κιθάρα και τον Γιώργο Παγιάτη στο πιάνο, εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στο τραγούδι «La vie en rose».

Σ' αυτή την εορταστική και συγκινητική εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Γιώργος Κριμιζάκης, η Ελπίδα, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Μαριάννα Τόλη, ο Γιάννης Σμυρναίος, ο Χάρης Ανδρεάδης, η Ασημένια Τσώτου, ο Κώστας Νικολόπουλος κ.α.


Photo credit: Giannis V. Koveos © January 26, 2016

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 19.00, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου και στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Αριστοτέλους 7). Θα μιλήσουν ο ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Θάνος Φείδας (δικηγόρος - μουσικός) και ο Ζαχαρίας Προδρόμου (ποιητής). Θα ακολουθήσουν χάπενιγκς από Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες και στη συνέχεια θα γίνει προβολή βίντεο με στιγμιότυπα από την παρουσίαση της Αθήνας.

Το βιβλίο διατίθεται ήδη από τα βιβλιοπωλεία «Ιανός» Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα βιβλιοπωλεία «Πατάκη» (Ακαδημίας 65, Αθήνα), «Ελευθερουδάκη» (Πανεπιστημίου 15, Αθήνα), «Νάκας Book House» Σταδίου και «Εκπτωτικό Χωριό» Σπάτων. Από τα μουσικά καταστήματα «Φίλιππος Νάκας» και «Arco» (Γλυφάδα, Αθήνα) και το βιβλιοπωλείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Επίσης μπορείτε να το προμηθευθείτε μέσω διαδικτύου στο arco.gr και με έκπτωση.
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
Photo credit: Giannis V. Koveos ©
| The Grande Dame of the Greek Song Marinella attended the presentation of the book “I mousikes mou diadromes… (My musical journeys)” (Arco Music Publishing) by Greek producer and musician Philippos Papatheodorou, in the bookstore “Ianos” (24 Stadiou Street, Athens), on January 26, 2016. In this festive and emotional event was also attended many popular Greek singers, composers and celebrities; Kostas Hatzis, Mimis Plessas, Giorgos Hadjinasios, Giorgos Katsaros, Giorgos Theofanous, Paschalis, Elpida, Giorgos Krimizakis, Bessy Argiraki, Philippos Nikolaou, Marianna Toli, Giorgos and Nikos Tzavaras, Antonia Chatzidi, Danae Kara, Giannis Smyrneos, Charis Andreadis, Asimenia Tsotou, Spyros Vlassopoulos etc. Marinella sang the her songsDen eine pou fevgis (It isn't you're leaving)” and “Kamia fora (Sometimes)” accompanied by composer Giorgos Hadjinasios on the piano, and Kostas Chatzis sang some songs from the legandary live album “Recital”, receiving warm applause of all those present.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου