3 Φεβρουαρίου 2021

«ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ · Ο Μύθος» στο ΚΠΙΣΝ (Κριτικές)

 «Είμαι ανήσυχο πνεύμα. Όποτε ένιωθα στάσιμη αναζητούσα κάποια αλλαγή. Είχα ένα ένστικτο που δεν με πρόδωσε ποτέ, με καθοδήγησε σωστά Ό,τι ωραίο προέκυπτε στη ζωή μου ήθελα να το δοκιμάζω. Αισθάνομαι καμιά φορά σαν ένα δέντρο που τα κλαδιά του έχουν μεγαλώσει προς άλλες κατευθύνσεις και ρίχνει ωραία βαριά σκιά»
 
Marinella with Athens Philharmonia Orchestra at the SNFCC. 
| Photo credit: focusspocuss © February 3, 2020
 
Φωτογραφίες: Μανώλης Χιώτης,
Studio Panoulis, focusspocuss, Τάσος Βρεττός ©
 
          Στις 3 και 17 Φεβρουαρίου του 2020, η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα, έζησε τον απόλυτο θρίαμβο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία τη μουσική παράσταση «Μαρινέλλα · Ο Μύθος», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.
 
          Μέρος των εσόδων από αυτές τις συναυλίες διατέθηκαν για τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Μάλιστα, στις 27 Ιανουαρίου 2020, η Πρόεδρος του Σωματίου Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακήρυξε τη Μαρινέλλα ως «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ» διά βίου, απονέμοντας της μια τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο έργο του Συλλόγου. Η βράβευση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Σωματίου, στο πλαίσιο μιας κοινής Συνέντευξης Τύπου για τις δύο μουσικές βραδιές.
 
 
Marinella was awarded by Marianna V. Vardinoyannis.
| Photo credit: Studio Panoulis © January 27, 2020
 
          «Η παρουσία της Μαρινέλλας στο πλευρό μας σημαίνει πολλά για την ΕΛΠΙΔΑ και δηλώνει τη βαθιά της αγάπη για τα παιδιά μας, αλλά και την μεγάλη ευαισθησία της. Την ευαισθησία αυτή που άλλωστε εκφράζει με τη μαγευτική της φωνή, έχοντας κατακτήσει επάξια μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Τα τραγούδια της μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε, να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς με λόγια για να περιγράψει τη συγκλονιστική καλλιτεχνική της πορεία η οποία μετρά έξι δεκαετίες. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μια λέξη για να την περιγράψω η λέξη που θα άρμοζε θα ήταν μόνο μια: ΜΥΘΟΣ! (…)»
ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ (Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»)
Συνέντευξη Τύπου στο Αμφιθέατρο Ογκολογικής Μονάδας Παίδων
«Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», στις 27 Ιανουαρίου 2020.
 
 
 
          Η κορυφαία καλλιτέχνιδα -που φέτος θα κλείσει 65 χρόνια καριέρας- παρουσίασε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τη συμμετοχή του Συνόλου Ποικίλης Μουσικής της «Φιλαρμόνιας» Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη. Με τη συγκλονιστική φωνή της και τη λαμπερή της παρουσία, ερμήνευσε με ανεπανάληπτο τρόπο είκοσι-δύο αγαπημένα της τραγούδια σε νέες ενορχηστρώσεις…
 


Marinella with Athens Philharmonia Orchestra at the SNFCC.
| Photos by Manolis Chiotis © February 3, 2020
 
«Τολμώ» (1988)
Μουσική: Αλέξης Παπαδημητρίου · Στίχοι: Εύη Δρούτσα
(Από το άλμπουμ «Τολμώ»)
«Γιατί φοβάσαι (From souvenirs to souvenirs)» (1975)
Μουσική: Στέλιος Βλαβιανός · Στίχοι: Πυθαγόρας
(Από το άλμπουμ «Μαρινέλλα για πάντα»)
«Ό,τι τραγουδώ» (2000)
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης · Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Ξανθούλης
(Από το σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς «…Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες»)
«Καλύτερα» (1979)
Μουσική · Στίχοι: Νίκος Ιγνατιάδης
(Από το άλμπουμ «Σ' αγαπώ»)
«Θα σε πάρω να φύγουμε» (1944)
Μουσική: Γιάννης Σπάρτακος · Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
(Η Μαρινέλλα το ηχογράφησε το 1983 σε ενορχήστρωση του Κώστα Κλάββα, για το επετειακό άλμπουμ «Γιάννης Σπάρτακος · 50 χρόνια τραγούδι». Το 2000, το τραγούδησε στην τηλεοπτική σειρά «…Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες»)
«Piensa en mi» (1935)
Μουσική · Στίχοι: Augustin Lara
(Από το άλμπουμ «Με βάρκα… το Τραγούδι» του 1999)
«Όμορφη πόλη» (1960)
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης · Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης
(Η Μαρινέλλα το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1965 σε ενορχήστρωση του Χρήστου Λεοντή, μαζί με τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και το παρουσίασε στον Α' Μουσικό Αύγουστο το 1966. Το 1984 το ηχογράφησε ξανά, σε ενορχήστρωση του Κώστα Κλάββα, για το άλμπουμ «Μεγάλες στιγμές»)
«Βίρα τις άγκυρες» (1948)
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης · Στίχοι: Αλέκος Αγγελόπουλος
(Από τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» του 2014)
«Κρίμα το μπόι σου» (1970)
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος · Στίχοι: Σέβη Τηλιακού
(Από το άλμπουμ «Ένα τραγούδι είναι η ζωή μου»
και την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία)
«Έλα γι' απόψε» (1948)
Μουσική · Στίχοι: Χρήστος Χαιρόπουλος
(Από το άλμπουμ «Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται» του 1998)
«Η αγάπη όλα τα υπομένει» (1976)
Μουσική: Κώστας Χατζής · Στίχοι: Σώτια Τσώτου
(Από το άλμπουμ «Ρεσιτάλ»)
«Λαός και Κολωνάκι» (1959)
Μουσική· Στίχοι: Μανώλης Χιώτης
(Από το μουσικό πρόγραμμα «Γυναικεία υπόθεση» του 2017)
«Ακρογιαλιές, δειλινά» (1948)
Μουσική · Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης
«Μια χαμένη Κυριακή» (1980)
Μουσική: Κώστας Χατζής · Στίχοι: Ξενοφώντας Φιλέρης
(Από το άλμπουμ «Το ταμ - ταμ»)
«Στα περβόλια» (1962)
Μουσική · Στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης
(Η Μαρινέλλα το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1984 σε ενορχήστρωση του Κώστα Κλάββα, για το άλμπουμ «Μεγάλες στιγμές». Το 1999, το παρουσίασε στη μουσική παράσταση «Με βάρκα… το Τραγούδι» που κυκλοφόρησε σε άλμπουμ)
«Το γκαρσόνι» (1960)
Μουσική: Μανώλης Χιώτης · Στίχοι: Γιώργος Οικονομίδης
(Από το άλμπουμ «Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται» του 1998)
«Καμιά φορά» (1983)
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος · Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης
(Από το άλμπουμ «Για 'σένα τον άγνωστο»)
«Να παίζει το τρανζίστορ» (1978)
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος · Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης
(Από το άλμπουμ «Η Μαρινέλλα του σήμερα…»)
«Εγώ και 'συ (Τα λόγια είναι περιττά)» (1974)
Μουσική: Τόλης Βοσκόπουλος · Στίχοι: Μίμης Θειόπουλος
(Από το άλμπουμ «Εγώ και 'συ»)
«Δώσ' μου τ' αθάνατο νερό» (1969)
Μουσική: Μίμης Πλέσσας · Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος
(Από το κινηματογραφικό μιούζικαλ «Η Παριζιάνα» του 1969
και το άλμπουμ «Ένα τραγούδι είναι η ζωή μου» του 1970)
«Άνοιξε πέτρα» (1968)
Μουσική: Μίμης Πλέσσας · Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
(Από το κινηματογραφικό μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες» του 1968
και το άλμπουμ «Σταλιά - σταλιά» του 1969)
Encore 
«Κάνε λιγάκι υπομονή» (1948)
Μουσική · Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης
(Από το άλμπουμ «Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται» του 1998)
 
          Συμμετείχαν, επί σκηνής, οι σπουδαίοι μουσικοί: Θανάσης Βασιλόπουλος (κλαρίνο), Aρσένης Νάσης (κρουστά), Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Μιχάλης Σουρβίνος (κιθάρα) και Δημήτρης Δημόπουλος (πιάνο). 
 

Photo credit: Tassos Vrettos ©
«Στη σκηνή δεν περπατάω. Αιωρούμαι, υπερίπταμαι. Είναι φοβερό αυτό που μου συμβαίνει, νιώθω σαν να βρίσκομαι σε μαγικό χαλί. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει εκεί αδυναμία, αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία».
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Νάστο
για το ένθετο περιοδικό «ΒΗMAgazino»
της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής».
Κυκλοφορία: 26 Ιανουαρίου 2020.

 
 
 
          Διαβάστε παρακάτω κάποια αποσπάσματα από τις κριτικές - άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και ιστοσελίδες γι' αυτή τη μουσική παράσταση… 
 
Σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό «Δίφωνο», στη Λίνα Νικολακοπούλου, είχε δηλώσει ότι η ιδανική συναυλία για την ίδια θα ήταν με ένα πιάνο κι’ έναν προβολέα να την χτυπάει από απέναντι. Μινιμαλισμός κόντρα στον «μύθο» της απόλυτης ντίβας που κουβαλάει. Στη χθεσινοβραδινή παράσταση, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο προβολέας χτυπούσε από πάνω της, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Νανούρη και τη διεύθυνση του Συνόλου Ποικίλης Μουσικής της «Φιλαρμονίας» Ορχήστρας Αθηνών από τον Αλέξιο Πρίφτη. Σκηνοθέτης και ερμηνεύτρια απέδειξαν ότι συνεχίζουν την καλή χημεία που απέκτησαν με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, που ανέβηκε στο Ελληνικό Φεστιβάλ το 2015. Εκείνη κι’ αν ήταν «ανατροπή»: η Μαρινέλλα ως Γυναίκα με τα Μαύρα άφηνε πίσω της τους κώδικες της πίστας και γινόταν ερμηνεύτρια με την επιμέλεια του Νανούρη, σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Χθες, ο νεαρός σκηνοθέτης έστησε μια παράσταση καθόλου στατική, με την Μαρινέλλα αεικίνητη πάνω στη σκηνή. (…) Η ορχήστρα έκανε εισαγωγές που θύμιζαν κλασική μουσική, χανόταν πίσω από το παραπέτασμα για να αφήσει την ερμηνεύτρια μόνη «με κιθάρα ή πιάνο», εμφανιζόταν και πάλι ενώ η Μαρινέλλα την ακολουθούσε στη «Λίμνη των κύκνων» με την αντίστοιχη κινησιολογία των χεριών -σήμα κατατεθέν- σαν μπαλαρίνα. Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, και ενώ ο Νανούρης υπενθύμιζε τα συστατικά του «μύθου» με φωτισμούς, φωτοσκιάσεις και το κόκκινο βελούδο της αυλαίας, ο «μύθος» επιβεβαίωνε την καταγωγή του. Από τη δεκαετία του 1960, όταν η Μαρινέλλα επιβίωνε ως αρτίστα με καύσιμο τη «μαθητεία» της δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη, και στη δεκαετία του 1970 όταν επέβαλε το νέο είδος νυχτερινής διασκέδασης (πολλοί το είπαν λαμέ, ο Μάνος Ελευθερίου το χαρακτήριζε «πίστα με ανθρώπινο πρόσωπο»). (…) Ειδικά για την περίσταση η Μαρινέλλα επέλεξε τα «all time classic» τραγούδια με τα οποία επανασυστήνεται στο ακροατήριο τα τελευταία χρόνια. (…) Σχετική έκπληξη το «Piensa en mi» του Agustin Lara με δύο κιθάρες (το είχε ερμηνεύσει στο «Με βάρκα το Τραγούδι» το 1999) και το «Ακρογιαλιές, δειλινά» του Βασίλη Τσιτσάνη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ήταν το «Έλα γι’ απόψε» του Χρήστου Χαιρόπουλου που καθήλωσε το κοινό (όπως και στη συναυλία «Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται» στο Μέγαρο Μουσικής το 1998). Τραγούδι της Δανάης Στρατηγοπούλου, από το οποίο η Μαρινέλλα έβγαλε προς τα έξω τη θεατράλε φόδρα για να το κάνει δικό της. Επέστρεψε, όμως, και στην «Όμορφη πόλη» των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, τραγούδι που επίσης δεν συμπεριλάμβανε στις συναυλίες της, παρόλο που η ερμηνεία της του 1966 (από τον «Α’ Μουσικό Αύγουστο» στον Λυκαβηττό) στέκει ακόμη απόρθητη. Χθες ανέδειξε όλες τις «στροφές» απ’ τις οποίες περνάει η ερμηνεία: από τα μελίσματα και τις ανάσες ως τις εκτάσεις. Ήταν μία από τις δυνατές στιγμές όπου ο σημερινός μύθος συναντούσε την απαρχή μιας προσωπικής διαδρομής που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες. (…)
«Αποθεώθηκε ο ζωντανός Μύθος του Ελληνικού Τραγουδιού» από τον δημοσιογράφο Γιώργο Νάστο για την ιστοσελίδα «In.gr». Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2020.
 
 

 
 
(…) Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέσα σε λίγες ημέρες και κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού του Φαλήρου. Ο κόσμος είχε καταφτάσει από νωρίς και σχημάτιζε πηγαδάκια ανάμεσα στα καθίσματα και στους διαδρόμους. Την παράσταση με τίτλο «Μαρινέλλα · Ο Μύθος», που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης, απέδειξε ότι η ερμηνεύτρια διατηρεί αναλλοίωτο το σπάνιο δώρο της φωνής της. Παρουσίασε σχεδόν όλες τις μεγάλες επιτυχίες της από τη μακροχρόνια πορεία της στο τραγούδι και εισέπραξε την αγάπη του κοινού που κυριολεκτικά την αποθέωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Η πιο συγκινητική στιγμή ήρθε στο τέλος, όταν οι ακροατές σηκώθηκαν όρθιοι για το τελευταίο χειροκρότημα. Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Αλεξίου Πρίφτη, που διηύθυνε το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής της «Φιλαρμόνιας» Ορχήστρας Αθηνών, πλαισιώνοντας άψογα την τραγουδίστρια. (…)
«Η Μαρινέλλα τραγούδησε για την ΕΛΠΙΔΑ και αποθεώθηκε από το κοινό» από την δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα για την εφημερίδα «Η Καθημερινή». Κυκλοφορία: 6 Φεβρουαρίου 2020.
 
 

Marinella singing her greatest hits at the SNFCC.
| Photos by Manolis Chiotis © February 17, 2020
  
Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές, που ο τίτλος μιας συναυλίας ταυτίζεται απόλυτα με το περιεχόμενο. «Μαρινέλλα · Ο Μύθος», και είναι η απόλυτη αλήθεια καθώς η μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, έφερε δάκρυα στα μάτια πολλών με την εξαιρετική εμφάνισή της και στη δεύτερη, «sold out», συναυλία της στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος». Το ταπεραμέντο της, το μπρίο της, η ερμηνεία της, η ικανότητά της να διδάσκει το κάθε τραγούδι, η σοβαρότητα και κυρίως η αμεσότητά της, επιτρέπει στη Μαρινέλλα να είναι πάντα η απόλυτη κυρίαρχος της σκηνής. Όσο μεγάλη κι’ αν είναι αυτή. Όπως η σκηνή στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», την οποία την έφερε βόλτα πάρα πολλές φορές, συγκινώντας από την πρώτη κιόλας νότα και μαγνητίζοντας τα μάτια όλων επάνω της. Ο Γιώργος Νανούρης, είχε στήσει μία αισθαντική παράσταση που με τον κατάλληλο φωτισμό, έδωσε μία θεατρικότητα σε μία σκηνή, όπου υπήρχε Σύνολο Ποικίλης Μουσικής της «Φιλαρμόνιας» Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Πρίφτη, η ερμηνεύτρια και πέντε σολίστ. (…) Ήταν τόσο καθηλωτική η Μαρινέλλα, που η Χαρούλα Αλεξίου, η Έλενα Παπαρίζου αλλά και πολλοί άλλοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, παρασυρόμενοι σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με οδηγό μία γυναίκα - θρύλο, που οφείλει να διδάσκεται γιατί δεν είναι μόνο η τεράστια φωνή της, είναι όλος ο τρόπος επικοινωνίας που έχει με το κοινό. Τραγούδια «μπλέχτηκαν» άριστα μεταξύ τους, όπως η «Λίμνη των Κύκνων» που έδεσε μοναδικά με το «Και καλύτερα» αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η μουσική είναι μία ξεχωριστή γλώσσα που οι νότες γράφουν συνεχώς νέες ιστορίες. (…) Είναι μία απόλυτη αρτίστα, που ακόμα και η παραμικρή κίνησή της έχει στόχο: Την καρδιά του ακροατή. (…)
«Η Μαρινέλλα συγκίνησε μέχρι δακρύων» από την Μαίρη Αυγερινοπούλου για την ιστοσελίδα «Asist.gr». Δημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2020. 
 
 
Photo credit: Manolis Chiotis ©
«Αυτή η γυναίκα σήμερα έχει μία φωνή εκπληκτική. Είναι παράδοξο -και υπερφυσικό ίσως- να μένει αναλλοίωτη η φωνή της Μαρινέλλας ύστερα από τόσα χρόνια. Σε όλους μας υπάρχει μια φυσική φθορά: στη φωνή μας, στην εμφάνισή μας, στα πάντα. Εδώ μιλάμε όμως για ένα πραγματικό φαινόμενο. () Χαίρομαι πολύ που δουλεύω μαζί της, το κάνω με πάρα πολύ κέφι και χαρά. Και με πολλή αγάπη, διότι και από την προηγούμενη μας συνεργασία, οπότε και τη γνώρισα καλά, την έχω αγαπήσει· είναι ένας πάρα πολύ ζεστός, χαμογελαστός και δοτικός άνθρωπος»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Χαρωνίτη
για το Αθηναϊκό περιοδικό «Αθηνόραμα».
Κυκλοφορία: 30 Ιανουαρίου 2020.
 

 
 
          Η μεγάλη και ανεξίτηλη αγάπη του κόσμου για την Μαρινέλλα καταγράφηκε άμεσα από τη γρήγορη εξάντληση των εισιτηρίων κάθε βραδιάς -που σημειώθηκε απ' τις πρώτες κιόλας μέρες της ανακοίνωσης τους-, όπως και απ' την αποθέωση της διαχρονικής ερμηνεύτριας με το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού -το οποίο, κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν έπαψε στιγμή να την επευφημεί και να σιγοτραγουδά συγκινημένο μαζί της.
 
          Το «παρών» στις συναυλίες έδωσαν η οικογένεια της Μαρινέλλας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Μάριος Φραγκούλης (με τον οποίο θα συνεργαστεί για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάρτιο, βλ. «Μαρινέλλα - Φραγκούλης στο Christmas Theater»), ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλενα Παπαρίζου, η Ήβη Αδάμου, ο Μιχάλης Κουινέλης (Stavento), ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Περρής, ο Σταμάτης Φασουλής, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Γιάννης Φέρτης, η Υβόννη Μαλτέζου, η Μαρίνα Ψάλτη, ο Μάκης Μάτσας, η Ντέλλα Ρούνικ, ο Θάνος Δημόπουλος, ο Στράτος Χατζιδάκης, η Πένυ Αγοραστού κ.α.
 
 

Marinella with Charis Alexiou, Natasa Theodoridou and Konstantinos Argyros.
| Photos by Manolis Chiotis © February 17, 2020
 
«Έβλεπα τη Μαρινέλλα τις προάλλες, και έλεγα: αυτή η γυναίκα γεννήθηκε για να υπάρχει μόνη της! Δηλαδή, νομίζω ότι δε θα ξαναβγεί αυτό το είδος στη χώρα Αυτό αισθάνομαι εγώ. () Αυτή η γυναίκα, βγαίνει τώρα και καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι κάτι πουείναι δικό της, βρε παιδί μου. Είναι μια γη. Είναι μια χώρα δική της αυτό που έχει κάνει. Και άλλοι άνθρωποι τελειώνουνεΌ,τι έχουνε να δώσουν, τέλος πάντων, το έχουνε δώσει για τα μισά χρόνια της Μαρινέλλας!».
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Συνέντευξη με τον Γιώργο Νανούρη
στην τηλεοπτική εκπομπή «Σημείο συνάντησης»,
που προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις 19 Μαΐου 2020.
  
          Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου, θα ακολουθούσαν και τέσσερις συναυλίες στην Κύπρο -σε Λευκωσία (11 και 12 Μαρτίου) και Λεμεσό (15 και 16 Μαρτίου)- με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Πολιτιστικού Ομίλου «Διάσταση», ωστόσο, για προληπτικούς λόγους ένεκα του Κορωνοϊού (ΚΟΒΙΝΤ-19), δεν πραγματοποιήθηκαν. Μέρος των εσόδων θα διαθέτονταν για την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου «Funraising». 
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
Φωτογραφία: Ντίνος Διαμαντόπουλος ©
Photo credit: Dinos Diamantopoulos ©
| Music reviews about the Grande Dame of the Greek Song Marinella that experienced the ultimate triumph at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (Stavros Niarchos Hall) in Athens, Greece, with the musical performance “Marinella · O Mythos (Marinella · The Legend)” directed by Yorgos Nanouris, on February 3 and 17, 2020. The great female artist presented a musical journey with the participation of the Athens Philharmonia Orchestra under the direction of Alexios Priftis
 
With her extraordinary melodic voice and her imposing presence she performed some of her favourite songs; “Tolmo”, “Giati fovase ti siopi (From souvenirs to souvenirs)”, “O,ti tragoudo”, “Kalitera”, “Tha se paro na figoume”, “Piensa en mi” (accompanied by Panagiotis Samaras and Michalis Sourvinos on guitars), “Omorfi poli”, “Vira tis agkires”, “Krima to mpoi sou”, “Ela gi’ apopse” (accompanied by Dimitris Dimopoulos on piano), “I agapi ola ta ipomeni”, “Laos ke Kolonaki”, “Akroyialies, dilina”, “Mia chameni Kiriaki” (accompanied by Thanassis Vassilopoulos on clarinet and Arsenis Nasis on percussion), “Sta pervolia”, “To gkarsoni”, “Kamia fora”, “Na pezi to tranzistor”, “Ego ke ‘sy (Ta logia ine peritta)”, “Dos’ mou t’ athanato nero”, “Anixe petra” and “Kane ligaki ipomoni” (encore).
 
A portion of the proceeds from these (sold out) concerts were donated to the ELPIDA (Hope) - Association of Friends of Children with Cancer. On January 27, 2020, the president of the association Marianna V. Vardinoyannis awarded Marinella the Honorary Plaque of ELPIDA and proclaimed her as a lifelong Artist for Hope. This event took place at the “Marianna V. Vardinoyannis - ELPIDA” Children’s Oncology Unit Amphitheatre.
 
 
Marinella with Athens Philharmonia Orchestra at the SNFCC.
| Photo credit: Manolis Chiotis © February 17, 2020
 
These concerts were attended by Marinella’s family, Marianna V. Vardinoyannis, Charis Alexiou, Giorgos Katsaros, Mario Frangoulis, Takis Zacharatos, Giorgos Theofanous, Antonis Remos, Natasa Theodoridou, Kostas Makedonas, Helena Paparizou, Ivi Adamou, Michalis Kouinelis (Stavento), Konstantinos Argyros, Lakis Lazopoulos, Giorgos Perris, Stamatis Fasoulis, Zozo Sapountzaki, Giannis Fertis, Yvonne Maltezou, Marina Psalti, Makis Matsas, Thanos Dimopoulos, Stratos Hatzidakis, Peny Agorastou etc.
 
In March of the same year, four concerts were scheduled in Cyprus (on March 11, 12, 15 and 16, 2020) with the participation of the Children's Choir of “Diastasis” Cultural Group and a large orchestra, but because of the CΟVΙD-19, they did not take place. Part of the proceeds was planned to be donated to the “Funraising” Charity Foundation.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου