1 Ιανουαρίου 2016

Το βιογραφικό αφήγημα του Φίλιππου Παπαθεοδώρου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
«Οι μουσικές μου διαδρομές 
Μπροστά και πίσω από τα φώτα»
Μουσικές Εκδόσεις «Arco»

Ο επί 45 χρόνια μουσικός παραγωγός,
στενός φίλος και συνεργάτης της Μαρινέλλας,
κυκλοφορεί το βιογραφικό του αφήγημα!



Ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου δεν είναι συγγραφέας. Όπως ο ίδιος αναφέρει, «Ό,τι έχω να πώ θα το πώ απλά, όπως ακριβώς θα το διηγόμουν σ' έναν φίλο». Στο βιβλίο «Οι Μουσικές μου διαδρομές… Μπροστά και πίσω από τα φώτα» καταγράφει τις εμπειρίες, τα γεγονότα και τις καταστάσεις που έζησε στον κόσμο της showbiz, αρχικά ως καλλιτέχνης και στη συνέχεια ως παραγωγός της δισκογραφίας και εκδότης. Δεκαετίες ελληνικής μουσικής ξετυλίγονται μπροστά μας με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο.

Η πορεία του ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια του Ωδείου και τη συγκρότηση του «Τρίο Καντσόνε». Συνεχίστηκε με τη δημιουργία της ορχήστρας των «Αθηναίων», την έξοδό τους στην Ευρώπη και μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία, η οποία υπήρξε το εφαλτήριο για τη διεθνή αναγνώριση της Νάνας Μούσχουρη. Ακολουθούν τα πολύ γόνιμα χρόνια της δισκογραφίας, που έδωσαν κυριολεκτικά διαμάντια στο ελληνικό ρεπερτόριο. «Ρεσιτάλ», «Πέτρα και φως», «Αλβανία», «Ο δρόμος για τα Κύθηρα», «Φίλε», «Άγιος Φεβρουάριος», «Συναξάρια», «Σήμερα», «Μικρά ερωτικά», «Χωρίς ταυτότητα» είναι μερικά απ' αυτά. Διετέλεσε διευθυντής παραγωγής στην εταιρία «Polygram», διευθυντής ελληνικού ρεπερτορίου στην «ΕΜΙ - Columbia» και μετά από ένα μικρό πέρασμα από τη «Minos», διευθύνων σύμβουλος στη νεοσύστατη τότε «Symphony Records». Η αποχώρησή του από τη «Symphony» σηματοδότησε και την οριστική αποχώρησή του από τη δισκογραφία.

Στο «βιογραφικό του αφήγημα» -όπως το αποκαλεί ο ίδιος- με γλαφυρότητα και ευαισθησία, περιγράφει τις διακυμάνσεις των μουσικών του διαδρομών, κατά τις οποίες, με μόνα εφόδια το ταλέντο, τις μουσικές γνώσεις, την αισθητική και το επαγγελματικό του ήθος, προσπάθησε πάντα με επιμονή και πάθος για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αναλύει με διεισδυτική ματιά καλλιτεχνικές προσωπικότητες και καυτηριάζει ανάρμοστες συμπεριφορές. Δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει καταστάσεις, ούτε να αμβλύνει γωνίες για να κερδίσει συμπάθειες. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όπως ακριβώς τα έζησε, γιατί πιστεύει πως μόνον τότε θα είχε ενδιαφέρον ένα τέτοιο βιβλίο. Πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, διανθίζει τις 450 σελίδες του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις Μουσικές Εκδόσεις «Αrco» και διατίθεται ήδη από τα βιβλιοπωλεία «Ιανός» Αθήνας - Θεσσαλονίκης, από τα μουσικά καταστήματα «Φίλιππου Νάκα» και από το μουσικό κατάστημα «Arco» της Γλυφάδας στην Αθήνα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον «Ιανό» της Σταδίου 24, στην Αθήνα, στις 26 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20:30. Το βιβλίο θα σχολιάσουν προσωπικότητες της καλλιτεχνικής κοινότητας. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από εκλεκτούς καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Greek producer and musician Philippos Papatheodorou published his biographical narrative, entitledI mousikes mou diadromes… (My musical journeys)” by “Arco” Music Publishing in Greece, recounting his life in front and behind the lights stage, and also his close friendships and collaborations with Marinella, Kostas Chatzis, Nana Mouskouri etc. The presentation of this book will be held in the bookstore “Ianos” (24 Stadiou Street, Athens), on January 26, 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου