23 Δεκεμβρίου 2015

«50 χρόνια Γιώργος Κατσαρός» στο Μ.Μ.Α


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 και ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
«50 χρόνια Γιώργος Κατσαρός»
Ένα ηχητικό πανόραμα του έργου του

Με την ειδική συμμετοχή της ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ και του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ
Μοναδικά μουσικά ντουέτα με τους συνθέτες:
ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ, ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ και ΝΙΚΟ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ

Ερμηνεύουν:
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
Guest: ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ
Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση ορχήστρας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Διεύθυνση χορωδίας: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΡΗΣ

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Τις συναυλίες θα παρουσιάσει ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ένα σπουδαίο, τιμητικό αφιέρωμα στον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Γιώργο Κατσαρό. Τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα γεμίσει από τραγούδια που αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές Ελλήνων, ερμηνευμένα από κορυφαίες φωνές, με την συνδρομή εξαιρετικών συντελεστών και με συμμετοχές - έκπληξη που θα αποκαλύψουν το εύρος του έργου του συνθέτη και την καταλυτική επίδραση των τραγουδιών του στη μουσική συνείδηση όλων μας.

Πάνω από 50 χρόνια λαμπερής καλλιτεχνικής πορείας μετράει ο Γιώργος Κατσαρός, ένας από τους δημιουργικότερους και παραγωγικότερους συνθέτες της ελληνικής δισκογραφίας, με πάνω από 1.500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες. Ασχολήθηκε εμπνευσμένα με τα περισσότερα είδη μουσικής, οργανική, λαϊκή, συμφωνική, μοντέρνα και παραδοσιακή, αφήνοντας το δικό του ισχυρό στίγμα σε ό,τι καταπιάστηκε. Εκτός από χαρισματικός συνθέτης είναι και από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο, ένας ευρηματικός, βιρτουόζος μουσικός. Αλλά και μαέστρος, ενορχηστρωτής και δάσκαλος, ένας δημιουργός που ζει και αναπνέει για τη μουσική, που του έχει χαρίσει και της έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές.

Τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε τραγουδήσει όπως «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Δεν υπάρχει ευτυχία», «Έρωτα μου ανεπανάληπτε», «Αποκλείεται», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Θα υπάρχω θες δε θες», «Κέρκυρα - Κέρκυρα», είναι κάποια μόνο από τα «μυθικά» τραγούδια που υπογράφει συνθετικά ο Γιώργος Κατσαρός. Όλα αυτά τα τραγούδια μαζί με πολλά άλλα ανάλογης εμβέλειας και επιτυχίας θα παρουσιαστούν στο Μ.Μ.Α ερμηνευμένα από τους φίλους του συνθέτη και εξαιρετικούς ερμηνευτές: Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση και Μελίνα Ασλανίδου, ενώ συμμετέχει ως guest ο Ηλίας Κλωναρίδης.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να υπάρξει στην ειδική τιμητική συμμετοχή της Μαρινέλλας και του Γιάννη Πάριου που θα παραστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να τιμήσουν με το δικό τους μοναδικό ερμηνευτικό τρόπο τον συνθέτη ενώ στις κορυφαίες στιγμές κάθε βραδιάς θα ανήκει και ο μουσικός διάλογος ανάμεσα στους σπουδαίους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Κώστα Χατζή και Νίκο Ιγνατιάδη που θα παραστούν και θα αυτοσχεδιάσουν στο πιάνο και την κιθάρα συνοδεύοντας το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού.

Σε αυτές τις μοναδικές συναυλίες ο συνθέτης και οι ερμηνευτές συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ τη Χορωδία ο Σταύρος Μπερής.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο καταξιωμένος μουσικός, παραγωγός και συνεργάτης Φίλιππος Παπαθεοδώρου, τον οποίο συνδέει μακροχρόνια φιλία και άκρως επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία με τον συνθέτη, καθώς συνεργάστηκαν στην παραγωγή των σπουδαίων δίσκων «Ο δρόμος για τα Κύθηρα» και «Αλβανία» το 1973, αλλά και σε μία σειρά απολύτως επιτυχημένων ορχηστρικών δίσκων που κυκλοφορούσαν σε ετήσια βάση, με το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τις συναυλίες παρουσιάζει ο δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος.

Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, μη χάσετε δύο σπάνιες, ανεπανάληπτες βραδιές, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γεμάτες από τραγούδια που όλοι ανεξαιρέτως αγαπήσαμε.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν απ' το ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» προς ενίσχυση της αγοράς ηλεκτροεγκεφαλογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».


Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους τραγουδιστές που θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια μου, εκτός από τον Πάριο και τη Μαρινέλλα, οι οποίοι δεν θα είναι περαστικοί, θα τραγουδήσουν γιατί έχουν πολλά τραγούδια μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν τον Μανώλη Λιδάκη, τον Δημήτρη Μπάση, τη Μελίνα Ασλανίδου και guest τον Ηλία Κλωναρίδη, που θα τραγουδήσει τον «Αυγερινό». Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, για τη συμμετοχή της Συμφωνικής του Δήμου Αθηναίων και της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Επίσης, να ευχαριστήσω τα ΕΛΤΑ και αυτούς που θα λάβουν μέρος, όπως είναι οι ειδικές συμμετοχές της Μαρινέλλας και του Γιάννη Πάριου, δύο παιδιά που τα έβγαλα εγώ -λέω παιδιά, γιατί εγώ έτσι τους βλέπω και αυτοί με φωνάζουν «πατέρα»

Απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του Γιώργου Κατσαρού
στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το «ΒΗΜΑ FM 99,5».


ΔΕΥΤΕΡΑ 8 και ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 75 ευρώ
Α' ΖΩΝΗ: 55 ευρώ
Β' ΖΩΝΗ: 35 ευρώ
Γ' ΖΩΝΗ: 25 ευρώ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ / Α.ΜΕ.Α: 15 ευρώ

Έναρξη προπώλησης: 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
και στα εκδοτήρια (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη και Ομήρου 8, Αθήνα)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τηλ. 210 7282333 και στο www.megaron.gr
Ομαδικές κρατήσεις: Τηλ. 210 7282367

Διεύθυνση παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Με την σύμπραξη: ΟΠΑΝΔΑ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Με την υποστήριξη του BHMA FM 99,5

Παραγωγή: PROSPERO


| Greek composer George Katsaros celebrates his 50 years in Greek music with two unique musical performances, titled “50 years Giorgos Katsaros (A musical panorama of his work)”, at the Athens Concert Hall (Room: Christos Lambrakis, showtimes at 08:30 pm), on February 8th and 9th, 2016. Part of the proceeds will be donated to the Children's HospitalAgia Sophia” in Athens.

Special guests: Marinella and Giannis Parios
Musical duets with the composers Mimis Plessas, Kostas Hatzis and Nikos Ignatiadis.

Performers: Manolis Lidakis, Dimitris Mpasis, Melina Aslanidou and Ilias Klonaridis,
with the participation of the Symphony Orchestra and Choir of Athens.

George Katsaros is one of the most creative and prolific Greek composers as he has experimented with all kinds of music; instrumental, folk, symphonic, modern and traditional. He has produced more than 1,500 compositions and countless hits while he is a leading saxophone virtuoso.

Conductor: Giorgos Katsaros
Choir conductor: Stavros Beris
Artistic direction: Philippos Papatheodorou
The concerts will be presented by Spyros Papadopoulos
Production: PROSPERO

Ticket prices:
75,00 (Grand tier),
55,00(A' zone),
35,00(B' zone),
25,00 (C' zone),
15,00(students, disabled).
Presale available from December 23, 2015

Athens Concert Hall Box offices: Vassilisis Sophias & Kokkali and Omirou 8 Street.
Information - reservations via telephone at (+30) 210 7282333 or online at www.megaron.gr.
Group bookings: Τel. (+30) 210 7282367.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου