9 Σεπτεμβρίου 2021

Ηρώδειο: Μαρινέλλα - Φραγκούλης στη σκηνή και ο Μίκης να χαμογελάει από εκεί ψηλά

Η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης κατάφεραν όχι μόνο να χαρίσουν μια μοναδική βραδιά, αλλά και να δώσουν το συμβολικό έναυσμα για τη φιλανθρωπική ενίσχυση των πυρόπληκτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Ψυχικά γενναιόδωροι στάθηκαν μαζί στη σκηνή και μας έκαναν να ξεχάσουμε πως αυτό το φθινόπωρο ακόμη δεν έχουμε ξαναβρεί την κανονικότητα…
 
Photo by PapadakisPress Photo Agency © September 3, 2021
 
Από την Μαργαρίτα Πουρνάρα
για την εφημερίδα «Η καθημερινή»
(ενότητα «Αθηναϊκά Plus»)
 
Κυκλοφορία: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, Ελλάδα
 
Φωτογραφίες: PapadakisPress ©
 
 
         Στην εποχή της πανδημίας πέφτει στους ώμους των καλλιτεχνών διπλό το βάρος. Είναι εκείνοι που καλούνται να απαλύνουν -με το ταλέντο- τον φόβο μας για έναν ιό που άλλαξε την καθημερινότητά μας, να μας ξαναφέρουν να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο απολαμβάνοντας τη μουσική, το θέατρο ή τον χορό. Ταυτόχρονα, με ένστικτο προσφοράς μοναδικό, τρέχουν πρώτοι να στηρίξουν όλους όσοι δοκιμάζονται. Η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης, την περασμένη Παρασκευή στο Ηρώδειο, κατάφεραν όχι μόνο να χαρίσουν μια μοναδική βραδιά, αλλά και να δώσουν το συμβολικό έναυσμα για τη φιλανθρωπική ενίσχυση των πυρόπληκτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ψυχικά γενναιόδωροι στάθηκαν μαζί στη σκηνή και μας έκαναν να ξεχάσουμε πως αυτό το φθινόπωρο ακόμη δεν έχουμε ξαναβρεί την κανονικότητα.
 
 
Photo by PapadakisPress Photo Agency © September 3, 2021
 
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
 
         Το κοινό τούς υποδέχθηκε με ένα χειροκρότημα που φανέρωνε πραγματικά ψυχική λαχτάρα και σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας υπήρχαν έντονες και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις αγάπης. Η βραδιά δεν θα μπορούσε να μην είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», με τους δυο τους στη σκηνή, η συγκίνηση πλημμύρισε δικαιολογημένα τους θεατές. Δεν υπήρχε, άλλωστε, πιο ταιριαστή περίσταση για να αισθανθεί κανείς τη συνεισφορά του συνθέτη από τον ιερό χώρο του αρχαίου ωδείου κάτω από την Ακρόπολη, με δύο εγνωσμένου κύρους ερμηνευτές. Αν έβλεπε από εκεί ψηλά ο Μίκης θα χαμογελούσε σίγουρα, ιδιαίτερα στο φινάλε όταν και οι δύο καλλιτέχνες βγήκαν μαζί στο κοίλον.
 
 
Photo by PapadakisPress Photo Agency © September 3, 2021
 
         Διοργανωτής της συναυλίας ήταν ο Σύλλογος «Θυάτειρα», που σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» θα σπεύσει να διαθέσει τα έσοδα εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας κ. Νικήτα και έχει επίσης ως βασικό σκοπό του και την ενίσχυση των δεσμών των απανταχού Ελλήνων με την πατρίδα. Εκτός από το φιλανθρωπικό έργο που ήδη προχωράει στο εξωτερικό -όπου έχει αναλάβει τη διαποίμανση τουλάχιστον 100 κοινοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία, με ελληνικά και κατηχητικά σχολεία σε ένα ποίμνιο που αριθμεί πάνω από 500.000 Έλληνες από την Κύπρο και την Ελλάδα- ο σύλλογος, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, είναι δραστήριος σε πολλούς τομείς. Βασική ιδέα είναι η στρατηγική συμμαχία του συλλόγου με προβεβλημένους Ελληνες των τεχνών, των γραμμάτων, του πνεύματος, έτσι ώστε να δράσουν σαν «πρέσβεις» του ανθρωπιστικού έργου.
 
 
Photo by PapadakisPress Photo Agency © September 3, 2021
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| An article by Greek journalist Margarita Pournara for the Greek newpaper I Kathimerini (The daily) about the charity concert of Marinella and Mario Frangoulis at the Odeon of Herodes Atticus in Athens, Greece, on September 3, 2021, for the relief of those affected by the fires in Greece -through the “ThyateiraUnion and the program “Oloi mazi mporoume (All together we can)”. | Published: February 9, 2020 | Source: KATHIMERINI.GR
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου