12 Ιουνίου 2024

Η Μαρινέλλα μάγεψε τους Λαρισαίους στην παρουσίαση της βιογραφίας της

 «Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ
που με περιμένατε, που είστε κοντά μου»

Marinella at the Municipal Conservatory of Larissa.
| Photo credit: Kostas Tsiaras © June 12, 2024

         Το πιο θερμό τους χειροκρότημα χάρισαν όσοι τυχεροί Λαρισαίοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Τετάρτη 12 Ιουνίου, απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη βραδιά αφιερωμένη στην πρωτότυπη βιογραφία της Μεγάλης Κυρίας του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλας, που έγραψε ο σπουδαίος συγγραφέας και καλός της φίλος Γιάννης Ξανθούλης.
 
         Η σύμπραξή τους δημιούργησε το βιβλίο «ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ - Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Διόπτρα». Η παρουσίαση του έγινε με τη μορφή συζήτησης ανάμεσα στην τραγουδίστρια, τον συγγραφέα και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με τη Μαρινέλλα να ερμηνεύει ζωντανά το «Καμιά φορά».
 
 



 
 
         Πριν από την παρουσίαση, η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Ξανθούλης έκαναν ξεχωριστά δηλώσεις στις κάμερες τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.
         Η κορυφαία ερμηνεύτρια, τόνισε πως: «Είχα πάρα πολύ καιρό να έρθω στη Λάρισα. Θυμάμαι τη συναυλία στο Αλκαζάρ με τη Βιτάλη και τη Γλυκερία. Επίσης, χαίρομαι πάρα πολύ και νιώθω συγκίνηση που ήρθαμε εδώ να παρουσιάσουμε το βιβλίο μαζί με τον κ. Ξανθούλη. Πραγματικά, είναι ένα βιβλίο βιογραφικό, δικό μου, αλλά το έγραψε με τέτοιο τρόπο ο κ. Ξανθούλης που, πιστέψτε με, θα διαβάσετε πάρα πολλά πράγματα μέσα. Γράφω και κάτι για τη Λάρισα, γιατί και εδώ είχα περάσει θυμάμαι ωραίες στιγμές, και τώρα που ήρθα η Λάρισα έχει αλλάξει, έγινε πολύ όμορφη. Έχει ωραία καφέ, μαγαζιά, που δεν είχε τότε. Το θέατρο είναι άλλο πράγμα, δεν το αναγνωρίζω, και χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε κοντά μας πάντοτε τον κύριο Πολύζο, ο οποίος είναι εξαιρετικός, είναι φίλος, τον αγαπώ πολύ και ξέρει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Για να είμαι εγώ εδώ, δούλεψε ο κ. Πολύζος, γιατί με αυτή τη ζέστη δεν θα ερχόμουν. Έχει πάρα πολύ ζέστη αλλά όπως βλέπετε, φοράω άσπρα - μπλε για να δροσιστούμε όλοι. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με περιμένατε, που είστε κοντά μου. Θα δείτε πολύ ωραία πράγματα…».
         «Το βιβλίο το έγραψα εγώ», τόνισε ο σπουδαίος συγγραφέας: «Είναι μια ανορθόδοξη βιογραφία, γιατί δεν είναι ακριβώς βιογραφία. Γράφοντας -λέμε αλήθειες, δεν λέμε ψέματα, δεν βάζουμε μυθοπλασία- είναι σαν να έγραφα ένα μυθιστόρημα και έτσι ακριβώς προσπάθησα να δώσω μια παραμυθένια μορφή στο βιβλίο αυτό, το οποίο έγινε με μεσημεριανές συναντήσεις στο σπίτι μου το 2023 με τη Μαρινέλλα, τρώγοντας και πίνοντας. Νόμιζα ότι μέσα από συμπόσια βγήκε αυτή η περιπέτεια. Χαίρομαι πολύ που είμαι στη Λάρισα. Το ωραίο είναι πως δεν κάναμε καμία παρουσίαση στην Αθήνα, συνέβησαν διαφορά στην κυρία Μαρινέλλα και ξεκινήσαμε από τον Βόλο, δηλαδή μας τράβηξε η Θεσσαλία. Λέμε να αφήσουμε τα κόκαλα μας στον Πηνειό έτσι όπως πάει το πράγμα. Η κυρία Μαρινέλλα θα τραγουδήσει κάτι συμβολικό…».
 
 
 
 
         Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Κίττας και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Εκδόσεις «Διόπτρα» και το περιοδικό «Wish» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
 
 
Marinella at the Municipal Conservatory of Larissa.
| Photo by Larissanet.gr © June 12, 2024
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
  
| On June 12, 2024, the citizens of Larissa filled the Municipal Conservatory to see the Grande Dame of the Greek Song Marinella on stage, for the presentation of her biography, written by the great Greek writer Giannis Xanthoulis. Their collaboration created the book “MARINELLA - I nichtes pou eginan mesimeria (The nights that became middays)” released by Dioptra Publications. It was presented in the form of a discussion between the singer, the writer and the journalist Sotiris Polizos. The highlight of the evening was when Marinella sang “Kamia fora (Sometimes)”, with the crowd giving her the warmest applause. The event was organized by Dioptra Publications, Wish Magazine and the Region of Thessaly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου