6 Απριλίου 2016

Στην πρόβα με την Μαρινέλλα

Κέρκυρα. Ένα απόγευμα διαφορετικό από τα άλλα, μελωδικό, γεμάτο ζωντάνια, έναν υπέροχο συνδυασμό από «παλιό καλό κρασί» και νεανική φρεσκάδα, έζησαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν χθες, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «Ομόνοια».

Photo credit: Alexandros Vlachos © April 4, 2016

Από την δημοσιογράφο Χαρά Μαρτζούκου
για την εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση»
 
Κυκλοφορία: Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, Κέρκυρα


Τρίτη 5 Απριλίου. Όλοι ήταν συνεπέστατοι στο ραντεβού των 18:30, οι μουσικοί της ορχήστρας, η χορωδία Αχαράβης «Νίκος Πουλιάσης», ο Κερκυραίος βαρύτονος Παντελής Κοντός και βέβαια η Μαρινέλλα με τους συνεργάτες της, και έτσι η πρόβα ξεκίνησε μόλις λίγα λεπτά μετά τις έξι. Παρ' όλο που η ορχήστρα της φιλαρμονικής Γαστουρίου έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής και, την ίδια στιγμή, το όνομα «Μαρινέλλα» είναι στα χείλη μικρών και μεγάλων όταν μιλούν για το Ελληνικό τραγούδι, το τρακ για το πώς θα εξελιχθεί η πρόβα ήταν αρχικά αισθητό από όλες τις πλευρές. Κι' όμως, έκανε γρήγορα φτερά με την Μαρινέλλα να λέει στον αρχιμουσικό της φιλαρμονικής Σπύρο Ράλλη «Σκουπίσου, αγοράκι μου, έχεις ιδρώσει…». Και κάπως έτσι έσπασε ο πάγος…


Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ

Ο Νικόλας Αναδολής, ενορχηστρωτής των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν 11, 12 και 18 Απριλίου στο Παλλάς Αθηνών και 22 και 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (όλες ήδη «sold out»), είπε χαριτολογώντας στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Δευτέρας, όταν μίλησε για τις διασκευές των αγαπημένων μας τραγουδιών, ότι «Δεν θα τα αναγνωρίσει ούτε η κυρία Μαρινέλλα…» και έπεσε μέσα. Με χαριτωμένη αθωότητα μετά την πρώτη δοκιμή του «Εγώ και 'συ» η Μαρινέλλα σημείωσε «Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τίποτα…». Μετά τα γέλια και τα πειράγματα, μελέτησε με υπομονή με τον ενορχηστρωτή το πού μπαίνει και τι συμβαίνει τελικά με όλα αυτά τα χάλκινα γύρω της που σε τίποτα δεν θυμίζουν τους οικείους σε εκείνη ήχους της λαϊκής ορχήστρας.


Photos from the personal archive of Agatha Koskina © April 5, 2016

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Μια μεγάλη ερμηνεύτρια που καθηλώνει το κοινό με τη φωνή της, ένας φημισμένος βαρύτονος, μια «σωστά προπονημένη» 35μελής ορχήστρα πνευστών, μια 60μελής μεικτή χορωδία, και μια ομάδα λαϊκών μουσικών που έχει γράψει «χιλιόμετρα» στο λαϊκό στερέωμα θα βρεθούν στην ίδια σκηνή για λίγες παραστάσεις. Το εγχείρημα μοιάζει παρακινδυνευμένο με τη μεγάλη ερμηνεύτρια να είναι ανάμεσα στους τολμηρούς που το πίστεψαν. Και όμως, η γεύση που πήραμε χθες το απόγευμα στο Γαστούρι Κέρκυρας, ο επαγγελματισμός και το κέφι που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, δείχνει πως το κοινό θα απολαύσει μια Μαρινέλλα στα καλύτερα της, πλαισιωμένη από μια κεφάτη ομάδα μουσικών, με μια υπέροχα «πειραγμένη» ενορχήστρωση που ελάχιστα θυμίζει όσα έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.


Photo credit: Tassos Vrettos © 2008
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια» Γαστουρίου
Χορωδία «Νικόλαος Πουλιάσης» Αχαράβης

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
11, 12 και 18 Απριλίου 2016 (Ώρα 20:30)
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Παλλάς
(Βουκουστερίου 5, Αθήνα, Τηλ. 210 3213100),
τηλεφωνικώς στο 211 1000365
και ηλεκτρονικά στο www.ticket365.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
22 και 23 Απριλίου 2016 (Ώρα 21:00)
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μ.Μ.Θ
(25ης Μαρτίου & Παραλία, Τηλ. 2310 895938-9),
στο εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους
και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr


Οργάνωση - σχεδιασμός: Νίκος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Μαργιολάς
Ενορχηστρώσεις: Νικόλας Αναδολής
Διεύθυνση Φιλαρμονικής Ορχήστρας: Σπύρος Ράλλης
Διεύθυνση μικτής Χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά

Διοργάνωση εκδήλωσης:
ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, CRICOS PRODUCTIONS & CULTURAL MANAGEMENT
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| An article by Chara Martzoukou for the Corfiot newspaper Kathimerini Enimerosi (Daily briefing), about Marinella's rehearsals with the “Omonia” Philharmonic Orchestra of Gastouri (conducted by Spiros Rallis), the mixed “Nikolaos Pouliasis” Choir of Acharavi (conducted by Agatha Koskina), the famous Corfiot baritone Pantelis Kontos and the arranger Nikolas Anadolis, on the occasion of her musical performances at at the Pallas Theatre in Athens (on April 11, 12 and 18) and at the Thessaloniki Concert Hall (on April 22 and 23, 2016). | Release date: Wednesday, April 6, 2016 | Source: KATHIMERINI ENIMEROSI Newspaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου