19 Ιουνίου 2015

Η Μαρινέλλα έλαμψε στο «The Danforth Music Hall»


Η Μαρινέλλα και Κώστας Καραφώτης τραγουδούν στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.
Marinella and Kostas Karafotis at the Danforth Music Hall in Toronto, Canada.
| Photo credit: George Triantafyllidis © June 13, 2015

Από τον αρθρογράφο Μάκη Ανδρικόπουλο
για την εφημερίδα «The Greek Press»
 
Κυκλοφορία: Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, Τορόντο

Φωτογραφίες: Γιώργος Τριανταφυλλίδης ©


Ντυμένη στα καλοκαιρινά της και ηλιόλουστη η λεωφόρος Ντάνφορθ, υποδέχθηκε το περασμένο Σάββατο, 13 τρέχοντος, τη Μαρινέλλα, τη μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού. Κορύφωση αυτής της επίσκεψης της μεγάλης Ελληνίδας σταρ στη Ντάνφορθ, ήταν η μαγική συναυλία της που παρουσίασε στην ακουστική τελειότητα του «Music Hall», όπου για πάνω από δύο ώρες έκανε τον κόσμο να παραληρεί, παρασύροντάς τον σε μια αφάνταστη μέθεξη. Σε μια μοναδική εμπειρία που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Πριν από τη συναυλία ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω απ' το μεγάλο θέατρο και να απολαμβάνει την ωραία βραδιά, που σιγά - σιγά άρχιζε. Εκεί στο ευρύ πεζοδρόμιο, που είχαμε βρεθεί περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, διακρίναμε κατ' αρχήν το γιατρό Τάσο Καραντώνη, με πλήρη οικογενειακή σύνθεση, καθώς και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κληρονομιάς Γιάννη Δάγωνα με τη σύζυγό του, Μαίρη. Σε λίγο, κατέφθασαν η πρόεδρος του Τμήματος «Πρόνοια» της Ελληνικής Κοινότητας Μπέτη Σκουτάκη και ο αντιπρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας Κώστας Τσιλφίδης, με τη γραμματέα Παναγιώτα Αμανατίδη. Από το χώρο των καλλιτεχνών της παροικίας μας, καταγράψαμε την παρουσία των καλών μας φίλων Γιάννη Τσιφλικλή, από την ορχήστρα «Η Παρέα», Κέν Κακούλη από την ορχήστρα «Galaxy» και τον Στέφανο Χατζηστεφάνου. Μέσα δε σε αυτό το ωραίο πλήθος, συναντήσαμε και φίλους πολλούς που μας θύμισαν τα νοσταλγικά περασμένα, τότε που το «Music Hall», ως «Τιτάνια», πρόβαλε κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο Ελληνικές ταινίες.


Photo credit: George Triantafyllidis © June 13, 2015

Σε λίγο ανοίγουν οι πόρτες και ο κόσμος εισέρχεται στη δροσερή αίθουσα η οποία αργά - αργά γεμίζει. Δεν περνά πολύ ώρα και τα φώτα απαλά - απαλά σβήνουν ενώ η εκπληκτική ορχήστρα, όλοι τους σολίστες, αρχίζει να γεμίζει την αίθουσα μουσικές ευωδιές, για την υποδοχή της μεγάλης καλλιτέχνιδας Κυρίας.


Η Μαρινέλλα στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.Ο Κώστας Καραφώτης συνοδεύει την Μαρινέλλα στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.


Η εμφάνιση της στη σκηνή, μαζί με το ταυτόχρονο άναμμα των εκπληκτικών φωτιστικών, δημιουργεί πανδαιμόνιο. Όλοι χειροκροτούν με ενθουσιασμό και με επιφωνήματα χαράς. Οι περισσότεροι όρθιοι, πιστοποιώντας έτσι για άλλη μια φορά την αγάπη τους και το θαυμασμό του στη μεγάλη αυτήν Κυρία και καλλιτέχνιδα. Και το πρόγραμμα, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ταξίδι στον κόσμο του μουσικού ονείρου, αρχίζει με φορέα την τεράστια φωνή της Μαρινέλλας, την εκπληκτική της, καθώς προαναφέραμε ορχήστρα και τον υπέροχο Κώστα Καραφώτη, που ήταν και αυτός ξέχωρη παρουσία, σε αυτό το τέλειο, θα λέγαμε, μουσικό σύνολο.


Η Μαρινέλλα και Κώστας Καραφώτης τραγουδούν στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.Η Μαρινέλλα και Κώστας Καραφώτης τραγουδούν στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.


Αρχίζει η μεγάλη καλλιτέχνις να ερμηνεύει με την αειθαλή και πάντα δροσερή φωνή της και ο κόσμος μαγεύεται. Αρχίζει με τις μεγάλες επιτυχίες της. Κανένα πρόβλημα για τη Μαρινέλλα να διαλέξει επιτυχίες, διότι σχεδόν όλα τα τραγούδια της, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι επιτυχίες. Αρχίζουν να ακούγονται τα πρώτα σουξέ και το κοινό ενθουσιάζεται. Η Μαρινέλλα, του ρίχνει το γάντι από σκηνής, το προσκαλεί αλλά και το προκαλεί να τραγουδήσει μαζί της. «Σταλιά - σταλιά» το κοινό σηκώνει το γάντι και παίρνει το τραγούδι επάνω του και διαπρέπει. Η μεγάλη ντίβα ενθουσιάζεται και το χειροκροτεί. Η εκπληκτική συναυλία μετατρέπεται σε καθολική μέθεξη, στην οποία συμμετέχουν όλοι. Οι καλλιτέχνες και το κοινό, το οποίο βιώνει ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Ακολουθούν τραγούδια του Κώστα Χατζή, «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει». Παρόν το κοινό στο τραγούδι το οποίο ενθουσιασμένο χειροκροτεί και χειροκροτείται. Η Μαρινέλλα από σκηνής τώρα, μας γυρνά πίσω στο μακρινό παρελθόν, για να μας θυμίσει την αγάπη της και τον απέραντο σεβασμό της στη μεγάλη και αξέχαστη Σοφία Βέμπο, ερμηνεύοντας εκπληκτικά το θαυμάσιο τραγούδι του Χρήστου Χαιρόπουλου «Έλα γι' απόψε». Μόνο που το τραγούδι αυτό, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντα, το ερμήνευσε για πρώτη φορά η Κάκια Μένδρη, μια άλλη μεγάλη τραγουδίστρια των χρόνων εκείνων. Αυτό φυσικά δε μειώνει στο ελάχιστο τον απέραντο θαυμασμό και σεβασμό της Μαρινέλλας προς την Σοφία Βέμπο. Της οποίας εξάλλου, στη συνέχεια της συναυλίας, ερμήνευσε την επιτυχία «Χαράμι», μια σύνθεση του Μιχάλη Σουγιούλ.


Η Μαρινέλλα στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.
Marinella singing "Anixe petra (Open stone)", one of her great vocal songs,
 at the Danforth Music Hall in Toronto, Canada.
| Photo credit: George Triantafyllidis © June 13, 2015

Το τεράστιο ρεπερτόριο επιτυχιών της Μαρινέλλας, ξεδιπλώνεται επί σκηνής με τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζηδάκι, Μίμη Πλέσσα, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Χρήστου Νικολόπουλου, Γιώργου Ζαμπέτα, Σταύρου Κουγιουμτζή και άλλων. Αλλά και σε κάποια στιγμή, η συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση που περνά και στον κόσμο, όταν με κάποια τραγούδια του αθάνατου Στέλιου Καζαντζίδη και ρίχνοντας φευγαλέες, συμβολικές ματιές προς τα πάνω, η Μαρινέλλα μας ξαναφέρνει τον αξέχαστο μεγάλο τραγουδιστή κοντά μας.

Η φοβερή συναυλία πλησιάζει προς το τέλος της. «Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν» και γίνεται χαμός. Ακολουθούν τραγούδια που συνεπαίρνουν και δίπλα της, σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ο Κώστας Καραφώτης, αυτή η νέα μεγάλη φωνή στο ελληνικό τραγούδι. Κι' αφού η εν λόγω κυρία, μας πάει για λίγο στις παραδοσιακές πολίτικες ρίζες της, στην Κωνσταντινούπολη, πατρίδα των γωνιών της, με απώτερες καταβολές τον αλησμόνητο Πόντο, κλείνει τη συναυλία με το εντυπωσιακό τραγούδι του Μίμη Πλέσσα, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Η πέτρα», και αποθεώνεται. Ο κόσμος όλος όρθιος τη χειροκροτεί, τη χειροκροτεί συνέχεια και την επευφημεί. Η Μαρινέλλα υποκλίνεται με ευγένεια και αποχωρεί, ενώ το έντονο χειροκρότημα συνεχίζεται. Εντυπωσίασαν η αψεγάδιαστη φωνή της, η ζωντάνια της και η συνεχής κινητικότητα της επί σκηνής, αλλά και οι πολύχρωμες όμορφες και απλές τουαλέτες της, τις οποίες συνεχώς άλλαζε.


Η Μαρινέλλα στο «Danforth Music Hall», στις 13 Ιουνίου 2015.
Marinella at the Danforth Music Hall in Toronto, Canada.
| Photo credit: George Triantafyllidis © June 13, 2015

Μετά το τέλος της συναυλίας, αρκετοί φίλοι και φίλες, που γνωρίζουν την άμεση σχέση μας με το «Music Hall», θέλησαν να μας δώσουν συγχαρητήρια για αυτήν την καταπληκτική και υπέροχη συναυλία. Αν δεχόμαστε αυτά τα συγχαρητήρια, θα γινόμαστε πολύ άδικοι, διότι τα συγχαρητήρια αυτά, ανήκουν στο άτομο που έφερε την Μαρινέλλα στο Τορόντο. Και αυτή στην οποία αξίζουν τα συγχαρητήρια, είναι η γνωστή επιχειρηματίας Μαίρη Φαρδή.

Τυχεροί όσοι και όσες βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο «Music Hall» και φυσικά το ίδιο δεν ισχύει για όσους απόντες, αυτής της μυθικής βραδιάς, ζητούν το καλό θέαμα. Δεν πόνταραν σωστά και έχασαν!


Οι μουσικοί: Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι), Φώτης Γιαννόπουλος (ντραμς), Βασίλης Θεωδοράκογλου (πιάνο), Κυριάκος Κοντάκος (βιολί).
Musicians: Panagiotis Samaras (guitar), Panagiotis Georgotas (bass), Dimitris Margiolas (bouzouki), Fotis Yiannopoulos (drums), Vassilis Theodorakoglou (piano), Kyriakos Kontakos (violin).
| Photo credit: George Triantafyllidis © June 13, 2015

Ο Κώστας Καραφώτης με τους Κώστας Κρανιάς και Νίκος Ανδρικόπουλος, στις 13 Ιουνίου 2015.
Kostas Karafotis with Kostas Kranias and Nikos Andrikopoulos,
after the successful concert at the Danforth Music Hall in Toronto.
| Photo credit: George Triantafyllidis © June 13, 2015
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| An article - review by Makis Andrikopoulos in the Greek - Canadian newspaper O Ellinikos Typos (The Greek Press) about the Grande Dame of the Greek Song Marinella and the popular Greek singer Kostas Karafotis, on the occasion of their live concert at The Danforth Music Hall in Toronto, Canada, on June 13, 2015. | Photographer: George Triantafyllidis | Published: Saturday, June 19, 2015 | Source: Greekpress.ca.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου