8 Ιανουαρίου 2020

Τιμητική βράβευση από τον Δήμο Κηφισιάς

«Δεύτερη πατρίδα μου η Κηφισιά!»

Η ερμηνεύτρια Μαρινέλλα βραβεύτηκε
με τιμητική πλακέτα από τον Δήμο Κηφισιάς
για την πολιτιστική της συνεισφορά στην
διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής!

Marinella received her honorary plaque from the Deputy Mayor of Kifissia,
Mr. Achilleas Kourepis, for her cultural contribution.
| Photo credit: Studio Panoulis © January 8, 2020

Το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, σε μια λαμπερή εκδήλωση στο μέγαρο «Παλλάς Αθηνά» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Τελετή Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης στην Αθήνα, που συνοδεύτηκε από τιμητικές βραβεύσεις.

Marinella with Greek journalist Nina Vlachou.
| Photo credit: Studio Panoulis © January 8, 2020
Σημαντικές προσωπικότητες που έχουν επιλέξει την Κηφισιά ως τόπο κατοικίας και προσφοράς, και που εκπροσωπούν τους χώρους του Πνεύματος, των Γραμμάτων και Τεχνών, της επιχειρηματικής ζωής και της κοινωνικής προσφοράς, τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο και τους Αντιδημάρχους. Με την παρουσίαση τους, προβλήθηκαν βίντεο από τη ζωή και το έργο του καθενός.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βραβεύτηκαν ήταν και η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, που τιμήθηκε για την πολιτιστική της συνεισφορά στην διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής. Η ίδια, απλή και με χιούμορ, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Αντιδήμαρχο κ. Αχιλλέα Κουρέπη και μοιράστηκε εμπειρίες της με το κοινό από τα 43 χρόνια κατά τα οποία κατοικεί στην Κηφισιά. Την χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα της, μετά την Θεσσαλονίκη. Δήλωσε εντυπωσιασμένη από την εκδήλωση, ενώ κάνοντας χιούμορ χαρακτήρισε τον δήμαρχο «Γλυκούλη καταφερτζή…» καθώς την έπεισε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. «Δεν το συνηθίζω να πηγαίνω σε εκδηλώσεις. Απορώ και εγώ πως με έπεισε ο δήμαρχος…» είπε χαμογελώντας, με το κοινό να την χειροκροτεί.


Marinella and professor of linguistics Mr. Giorgos Babiniotis.
| Photo credit: Studio Panoulis © January 8, 2020

Βραβεύτηκαν, επίσης, ο καθηγητής γλωσσολογίας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξέλιξη της νέας ελληνικής γλώσσας. Η ηγουμένη Αγάπη, της Ιεράς Μονής Οσίας Φιλοθέης εν Εκάλη για την προσφορά της προς τα ορφανά παιδιά και όχι μόνο. Η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών για την υπερπροσπάθεια της στην αδιάλειπτη προστασία και ασφάλεια του δήμου, κ.α.

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και την έναρξη της νέας χρονιάς ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ενώ μαγευτικές μελωδίες πλημμύρισαν την αίθουσα από μουσικό οργανικό σύνολο με προεξάρχοντα τον συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη, ενθουσιάζοντας τους 700 προσκεκλημένους και όλους τους δημότες που τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική βραδιά. Στην αυλαία της γιορτής, υψώθηκαν ποτήρια με ευχές για Καλή Χρονιά.


Marinella with the Mayor of Kifissia Mr. Giorgos Thomakos,
his wife Georgia Papaefthimiou, and journalist Nina Vlachou.
 Photo credit: Studio Panoulis © January 8, 2020
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| On January 8, 2020, in a glamorous event at the “Pallas Athena” building of the “John S. Latsis” Public Benefit Foundation was held the inaugural Vasilopita (Greek New Year's cake) Cutting Ceremony of the Municipality of Kifissia - Nea Erithrea - Ekali in Athens, followed by honorary awards, given to many important personalities who have chosen the northern suburb of Kifissia as their place of residence and offering. Among the award-winning personalities was the Grande Dame of the Greek Song Marinella, who was honored for her cultural contribution to shaping contemporary Greek Music. Our beloved singer has been living in Kifissia for 43 years.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου