27 Ιανουαρίου 2020

Η Μαρινέλλα ενώνει τις δυνάμεις της με την «ΕΛΠΙΔΑ»

Ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης για την ΕΛΠΙΔΑ»

«Αν μπορώ να συμβάλω με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό το έργο θα το κάνω με όλη μου την καρδιάΣτο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ υπάρχει αγάπη και αυτό είναι το σημαντικότερο»

Marianna V. Vardinoyannis awarded Marinella the
Honorary Plaque of ELPIDA and named her Artist for Hope!
| Photo credit: Studio Panoulis © January 27, 2020

Την κορυφαία καλλιτέχνιδα Μαρινέλλα καλωσόρισε στην μεγάλη οικογένεια του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» η Πρόεδρος κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020.

Η κα. Βαρδινογιάννη ανακήρυξε την Μαρινέλλα «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ» δια βίου, τιμώντας την για τη σπουδαία της προσφορά στο έργο του Συλλόγου. Ο τίτλος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα», είναι ένας από τους σημαντικότερους τίτλους του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και δίνεται σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Το αξιέπαινο αυτό γεγονός έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου για την πολυαναμενόμενη παράσταση «Μαρινέλλα · Ο Μύθος» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη Συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε επισήμως ότι προστέθηκε μια ακόμη μουσική βραδιά, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων της πρώτης παράστασης!

Μέρος από τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», που γιορτάζει φέτος 30 χρόνια προσφοράς στα παιδιά και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Marianna V. Vardinoyannis welcomed Marinella at the ELPIDA
Children's Oncology Unit Amphitheatre in Athens, Greece.
| Photo credit: Studio Panoulis © January 27, 2020

M. Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ:
«Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ: ΜΥΘΟΣ»

«Η παρουσία της Μαρινέλλας στο πλευρό μας σημαίνει πολλά για την ΕΛΠΙΔΑ και δηλώνει τη βαθιά της αγάπη για τα παιδιά μας, αλλά και την μεγάλη ευαισθησία της. Την ευαισθησία αυτή που άλλωστε εκφράζει με τη μαγευτική της φωνή, έχοντας κατακτήσει επάξια μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Τα τραγούδια της μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε, να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς με λόγια για να περιγράψει τη συγκλονιστική καλλιτεχνική της πορεία η οποία μετρά έξι δεκαετίες. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μια λέξη για να την περιγράψω η λέξη που θα άρμοζε θα ήταν μόνο μια: ΜΥΘΟΣ! Και με συγκινεί πραγματικά το γεγονός πως ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά με μια παράσταση που έχει ακριβώς αυτόν τον τίτλο: Ο ΜΥΘΟΣ! Αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας το γεγονός πως η Μαρινέλλα θέλησε να αφιερώσει αυτή τη σπουδαία παράσταση στα 30 χρόνια του Συλλόγου μας και στα παιδιά μας. Και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου…» είπε η κα. Βαρδινογιάννη, υποδεχόμενη την σπουδαία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα.


Marinella and Marianna V. Vardinoyannis gave a joint Press Conference
on the occasion of the musical performance MARINELLA · THE LEGEND. 
| Photo credit: Studio Panoulis © January 27, 2020

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ:
«ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ»

Αμέσως μετά η κα. Βαρδινογιάννη απένειμε στην Μαρινέλλα την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου και την ανακήρυξε «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ» δια βίου. «Ευχαριστώ πολύ για την σπουδαία τιμή, την οποία κρατώ για πάντα. Είμαι βαθιά συγκινημένη να συμβάλω σε αυτό το όραμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Είναι ένα έργο, που με τη βοήθεια όλων, μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια. Θέλω να ξέρετε πως είμαι στη διάθεση σας σε ό,τι με χρειαστείτε. Αν μπορώ να συμβάλω με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό το έργο θα το κάνω με όλη μου την καρδιά. Στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ υπάρχει αγάπη και αυτό είναι το σημαντικότερο. Η Μαριάννα με όλα όσα έχει προσφέρει είναι για εμένα Αγία. Την ευχαριστώ για όλα…» είπε εμφανώς συγκινημένη η Μαρινέλλα.

Στη συνέχεια η Μαρινέλλα τοποθέτησε το αστέρι με το όνομα της στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».


Marinella placed a star bearing her name on the Wall of Stars of the ELPIDA
Children’s Oncology Unit, among the other names of major supporters of ELPIDA. 
| Photo credit: Studio Panoulis © January 27, 2020

Marinella and Marianna V. Vardinoyannis with members of the Board of Directors
of the ELPIDA and VISION OF HOPE Associations in Athens, Greece. 
| Photo credit: Studio Panoulis © January 27, 2020

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ · Ο ΜΥΘΟΣ»

Η μεγαλειώδης συναυλία της Μαρινέλλας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020. Λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη παράσταση την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, και ο Αλέξιος Πρίφτης ενορχηστρώνει και διευθύνει το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής της «Φιλαρμόνιας» Ορχήστρας Αθηνών. Ώρα έναρξης: 20:00. Προπώληση εισιτήριων: «TicketServices» και «Public».


Photo credit: Dinos Diamantopoulos ©
 
«Η Μαρινέλλα τραγουδά την Ελπίδα»  στο Ωδείον Ηρώδου του Αττικού, στις 29 και 30 Μαΐου 2006
Photo credit: Teo Vassilopoulos © May 29, 2006
· Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από έντεκα χρόνια (στις 29 και 30 Μαΐου 2006), η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια είχε πραγματοποιήσει δυο μεγάλες φιλανθρωπικές συναυλίες στο Ωδείον Ηρώδου του Αττικού, με τίτλο «Η Μαρινέλλα τραγουδά την Ελπίδα», τραγουδώντας αφιλοκερδώς για την ενίσχυση του Συλλόγου, στην προσπάθεια ανέγερσης του πρώτου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου στην Ελλάδα. Με τη συνοδεία παιδικής χορωδίας, ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες (λ.χ. «Άναψε φώτα», «Γιατί φοβάσαι», «Τολμώ», «Συμβιβαζόμαστε», «Οι άντρες δεν κλαίνε», «Τ' αθάνατο νερό», «Τα παλικάρια», «Τι να φταίει», «Άνοιξε πέτρα», «Καμιά φορά», «Όλος ο κόσμος είσαι 'συ», «Η αγάπη όλα τα υπομένει», «Έλα γι' απόψε» κ.α.), ενώ παρουσίασε και ένα μικρό αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού (λ.χ. «Τα τρένα που φύγαν», «Τα δειλινά», «Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ», «Πάει, πάει» κ.α.). Επίσης, στην πρώτη συναυλία είχε ανέβει απ' το κοινό ο Γιώργος Νταλάρας, τραγουδώντας μαζί της τα «Η θάλασσα και 'συ (O mare e tu)» και «Πριν το τέλος», ενώ στη δεύτερη συναυλία, ανέβηκε ο Αντώνης Ρέμος τραγουδώντας μαζί της το «Σ' αγαπώ (Όπως η μάνα το παιδί)» και το «Είσαι παντού και πουθενά».
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| On the morning of January 27, 2020, the Grande Dame of the Greek Song Marinella was welcomed by the President of the “ELPIDA - Association of Friends of Children with Cancer” Mrs. Marianna V. Vardinoyannis at the “Marianna V. Vardinoyannis - ELPIDA” Children’s Oncology Unit Amphitheatre in Athens, Greece.
 
They gave a joint Press Conference on the occasion of the musical performance “Marinella · O Mythos (Marinella · The Legend)” at the Stavros Niarchos Hall (SNFCC) on February 3 and 17, 2020. A portion of the proceeds will be made available for the objectives of the ELPIDA (Hope) - Association of Friends of Children with Cancer.
 
Mrs. Vardinoyannis awarded Marinella the Honorary Plaque of ELPIDA and proclaimed her a lifelong Artist for Hope. This title is granted to distinguished artists who have the gift, the will, and the dynamism to promote the ideals and the objectives of ELPIDA and to raise public awareness on issues pertaining to children and adolescents suffering from blood disorders and cancer. Subsequently, Marinella placed a star bearing her name on the Wall of Stars of the “Marianna V. Vardinoyannis - ELPIDA” Children’s Oncology Unit Amphitheatre, among the other names of major supporters of ELPIDA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου