12 Νοεμβρίου 2018

«Η μουσική είναι ζωή…» στην «Πύλη Α'» (Press Conference)

«Πρέπει να μαζεύονται οι καλλιτέχνεςΔεν είναι καιρός για να κάνει δουλειά ένας - ένας, δύο - δύο. Χρειάζεται η μάζωξη πολλών, και να κάνουν ωραίες δουλειές για να χαίρεται ο κόσμος»

Marinella with Kostas Makedonas, Helena Paparizou, Tsachourides Brothers,
Ivi Adamou and Vassilis Gkogkos at the Pyli “A in Thessaloniki.
| Photo by Pyli “A (Performance Stage) © November 12, 2018

Το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλενα Παπαρίζου, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης και η Ήβη Αδάμου, έδωσαν μια Συνέντευξη Τύπου στην «ΠύληΑ”», με αφορμή την έναρξη των μουσικών εμφανίσεων τους στη Θεσσαλονίκη, από το ερχόμενο Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018.

Η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, δήλωσε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε, για να δείτε την ωραία παρέα μας. Θ' αρχίσουμε όλοι μαζί, εδώ, στην Πύλη “Α”. Είναι ένα μαγαζί που ο κύριος Βασίλης Γκόγκος το έκανε από την αρχή, εκ' θεμελίων μπορώ να πω, δηλαδή το άνοιξε, το 'κλεισε, το 'φτιαξε… Δε μου θυμίζει τίποτε απ' το παλιό μαγαζί, αυτό που είχα φτιάξει πριν πολλά - πολλά χρόνια. Είναι ένα υπέροχο καινούργιο μαγαζί, αλλά θέλω να σας μιλήσω και για τους συναργάτες μου… Βλέπετε και μόνοι σας τί παιδιά υπάρχουν πάνω σ' αυτό το ωραίο τραπέζι! Εγώ, τί να σας πω, νιώθω η πιο μικρή απ' όλους εδώ μέσα! Τους ακούω όταν τραγουδάνε με πάρα, πάρα πολύ μεγάλη προσοχή… Είναι σπουδαίοι τραγουδιστές, σπουδαίες τραγουδίστριες… Είμαι πάρα πολύ περήφανη που συνεργάζομαι μαζί τους και, μεταξύ μας, τους ευχαριστώ πολύ γιατί με πήραν στη δουλειά τους, κι' είναι πολύ σημαντικό αυτό… Γελάτε; Εγώ όμως θέλω να ξέρετε, ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καταπληκτικό! Πραγματικά, είμαι πάρα πολύ περήφανη! Το λέω εγώ, που έχω κάνει -χρόνια και χρόνια που δουλεύω- πάρα πολλά προγράμματα. Και είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόση δυσκολία, με το να μπορέσουμε να δεθούμε όλοι εμείς οι έξι άνθρωποι εδώ πάνω, και να κάνουμε τα τραγούδια μας, τα πολυφωνικά αυτά τραγούδια μας, να είναι πάνω απ' όλα με πολύ ωραίες φωνές, με πολύ σωστές φωνές, που τρομάζω και βάζω τα δυνατά μου να τα βγάλω πέρα με όλα αυτά τα παιδιά…».

«Πρέπει να μαζεύονται οι καλλιτέχνες… Δεν είναι καιρός για να κάνει δουλειά ένας - ένας, δύο - δύο. Χρειάζεται η μάζωξη πολλών, και να κάνουν ωραίες δουλειές για να χαίρεται ο κόσμος. Μ' αυτό που θα πληρώνει, να βλέπει πολλούς καλλιτέχνες μαζεμένους χωρίς να τους κοροϊδεύουν, ξέρετε, με λίγα τραγούδια… Θέλει δουλειά, θέλει πρόβα, θέλει σκέψη, για να μπορέσουμε ν' ανταποκριθούμε όλοι εμείς σε αυτό που θα κάνουμε. Για 'μένα, έτσι πρέπει να σκέφτονται όλοι οι καλλιτέχνες…».


Marinella with Kostas Makedonas, Helena Paparizou, Konstantinos & Matthaios
Tsachourides and Ivi Adamou at the Pyli “A in Thessaloniki, Greece.
| Photo by Pyli “A (Performance Stage) © November 12, 2018

Marinella and Helena Paparizou at the Pyli “A in Thessaloniki.
| Photo by Pyli “A (Performance Stage) © November 12, 2018

- Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω την κουβέντα μας από το ότι συνεργάζεσαι για πρώτη φορά με τη Μαρινέλλα. Μίλησέ μου για εκείνη!
- “Αχ, τι να σου πρωτοπώ για τη Μαρινέλλα; Δύσκολα μπορούν να χωρέσουν τα συναισθήματα μου για εκείνη σε λίγες μόνο προτάσεις. Από τη μια τη θαυμάζω ως μεγάλη ερμηνεύτρια και από την άλλη την έχω λατρέψει και ως άνθρωπο. Άκουγα τα τραγούδια της στο σπίτι μας στη Σουηδία, μαγευόμουν από τα κοντινά πλάνα της όταν ερμήνευε το «Δώσ’ μου τ’ αθάνατο νερό» στην ταινία «Η Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου κι' έλεγα: «Μακάρι κάποτε να μπορέσω να τη συναντήσω από κοντά…». Έπειτα, όταν ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό, το 2003 που δούλευα με τον Αντώνη Ρέμο, είδα από κοντά πως η απόλυτη ντίβα -κι' ας μην της αρέσουν οι ετικέτες αυτές, απόλυτη ντίβα του τραγουδιού είναι!- ήταν κι' ένας ζεστός άνθρωπος. Τώρα που ξεκινήσαμε πρόβες, ομολογώ πως δεν τη χορταίνω ούτε ως καλλιτέχνιδα, ούτε ως άτομο. Όσο πειθαρχημένη και τελειομανής είναι στη σκηνή, τόσο γλυκιά και τρυφερή είναι πίσω από αυτή…
- Σου δίνει συμβουλές για το τραγούδι;
- “Μου δίνει συμβουλές για το τραγούδι αλλά και για τη ζωή. Της μιλάω για τα προσωπικά μου και έχει πάντα κάτι να μου πει, με νοιάξιμο αληθινό. Μια αγκαλιά είναι η Μαρινέλλα. Μια μεγάλη αγκαλιά! Στέκεται πλάι μου με αγάπη και φροντίδα, με διορθώνει αλλά και με επιβραβεύει, μου δίνει πολύ χώρο πλάι της. Έλεγε στις πρόβες «Δώστε της να κάνει πρώτη φωνή κι' εγώ θα είμαι μαζί της…». Με έχει συγκινήσει πολύ η τόση μεγαλοψυχία της, και επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι «δώρο» στη ζωή μου η Μαρινέλλα. Ένα μεγάλο «δώρο»
- Δεν θα σε αφήνει να της μιλάς στον πληθυντικό, υποθέτω. Εγώ, όταν το έκανα, με «παρέλαβε» με τον τρόπο που ξέρει καλά (σ.σ.: γέλια). Ξέρεις τι λέω!
- “Ξέρω, ξέρω! Μου ζήτησε και 'μένα να της μιλάω στον ενικό, αλλά μου είναι δύσκολο από σεβασμό κυρίως. Ως τώρα πέτυχα να βγάλω το «κυρία» και να τη λεω Μαρινέλλα, αλλά μετά το γυρίζω στον πληθυντικό ξανά και με μαλώνει (σ.σ.: γελά). Είναι ένας «θησαυρός», δεν τη χορταίνω…
- Άλλες συνάδελφοι της δεν είναι τόσο γενναιόδωρες µε νεότερες συναδέλφους τους.
- “Εκείνη είναι, και εκεί βρίσκεται και ένα κοµµάτι του µεγαλείου της…
- Άλλες, µε πολύ µικρότερη καριέρα από εκείνη, έχουν… σηκώσει µύτη, διαθέτουν έπαρση τροµακτική. Καβαλάνε καλάµι και «πάνε»!
- “Τα καλάµια σπάνε, όµως, στο πέρασµα του χρόνου και τρώνε τα µούτρα τους. Την έπαρση την πληρώνεις, το ξέρουµε καλά όλοι. Είναι παράδειγµα προς µίµηση η Μαρινέλλα. Μια πολύ σπουδαία καλλιτέχνις και ένας µεγαλόψυχος, χορτασµένος άνθρωπος που δίνει αγάπη. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και περίπου έξι δεκαετίες είναι στην πρώτη γραµµή και προχωρά ακάθεκτη µπροστά, µε το κοινό να την ακολουθεί και να την αποθεώνει…

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
 (Απόσπασμα συνέντευξης στην εφημερίδα «RealNews»,
ένθετο «RealLife», στις 11 Νοεμβρίου 2018)


Marinella with Kostas Makedonas and Helena Paparizou at the Pyli “A”.
| Photo by Pyli “A (Performance Stage) © November 12, 2018

Marinella with Kostas Makedonas, Konstantinos and Matthaios
Tsachourides, at the Pyli “A in Thessaloniki, Greece.
| Photo by Pyli “A (Performance Stage) © November 12, 2018

Η πολυαναμενόμενη παράσταση των καλλιτεχνών βρίσκεται πλέον ένα βήμα «προ των πυλών», και οι πρόβες έγιναν πιο εντατικές, για να παρουσιάσουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα που θα ξεχωρίσει, και φέρει τα πάνω - κάτω στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης. Δείτε, παρακάτω, κάποια στιγμιότυπα απ' τη σημερινή παρουσίαση…




Δελτίο Τύπου (5 Νοεμβρίου 2018)


ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ
ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ
Μαζί τους
η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

«Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ»
από 17 Νοεμβρίου 2018
στην «ΠΥΛΗΑ”» στη Θεσσαλονίκη

Η μουσική έχει πολλές καταγωγές αλλά πάντα ο τόπος της είναι ένας για όλους. Το γνήσιο αίσθημα των τραγουδιών που ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά. Την κοινή αυτή ρίζα, ανεξαρτήτου προελεύσεως, έρχονται να μας θυμίσουν έξι σπουδαίοι καλλιτέχνες, με διαφορετική πορεία ο καθένας. Δύο Θεσσαλονικείς, δυο Βεροιώτες, πολίτες του κόσμου με ποντιακή καταγωγή, μία Κύπρια και μία Ελληνοσουηδέζα.

Πρόκειται για την ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, τον ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ, τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και ΜΑΤΘΑΙΟ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ, την ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ και την ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, που ενώνουν τους διαφορετικούς μουσικούς τους ήχους, προσφέροντας μιά παράσταση υψηλών προδιαγραφών, με κοινό στόχο να ανοίξουν τα σύνορα της μουσικής.

Τα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για την μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, την ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ. Αν το Ελληνικό Τραγούδι ήταν βιβλίο, το κεφάλαιο «Μαρινέλλα» θα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα και πλέον πολυσέλιδα. Η σπουδαία αυτή ερμηνεύτρια, με την σαρωτική και συγκλονιστική παρουσία της, είναι ένα σύμβολο δύναμης, θέλησης και δημιουργίας και αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο για τις νεότερες γενιές. Μέσα από μια μεγάλη διαδρομή που ξεπερνά τις εξι δεκαετίες, διαγράφεται το σημαντικό έργο και η ουσιαστική της προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα και έχει αποδείξει περίτρανα ότι δίκαια ενσαρκώνει τον όρο «μεγάλη καλλιτέχνις».

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς (Κραουνάκης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος, Ζήκας, Νικολακοπούλου, Δαβαράκης, Ελευθερίου, Θεοφάνους κ.ά.) και διαχρονικές επιτυχίες («Μόνο μια φορά», «Μαργαριτάρια», Ποδήλατο», «Κάτσε καλά» και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια). Στα τριάντα χρόνια της μουσικής του διαδρομής έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών (Μοσχολιού, Πρωτοψάλτη, Νταλάρας, Αλεξίου, Μητσιάς, Γαλάνη, Γλυκερία και πολλούς άλλους) και πάντα με ήθος και συνέπεια και με γνώμονα την αγάπη του για το καλό τραγούδι, κουβαλά στις αποσκευές του δεκάδες μουσικά μαργαριτάρια, που του επιτρέπουν να νιώθει περήφανος για τις επιλογές του. Παράλληλα, ως κυβερνήτης εναέριων γραμμών ξέρει πολύ καλά να απογειώνει κάθε βράδυ τη διασκέδαση και το κέφι στα ύψη.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ είναι δύο απρόσμενοι και ανατρεπτικοί καλλιτέχνες. Πρόκειται για σπουδαίους σολίστες, με σπάνιο ταλέντο και πίστη στη μουσική που υπηρετούν, που τους επιτρέπει να περνάνε από το ένα είδος στο άλλο και να παντρεύουν με επιτυχία, ξεχωριστές μουσικές παραδόσεις. Αυτό που έχουν καταφέρει είναι ότι μέσω ενός παγκόσμιου ρεπερτορίου, αποδίδουν μουσικές του κόσμου με ήχο ελληνικό, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα.

Η ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ ξεκινώντας τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στην μουσική περίπου στα 16 της χρόνια, έχει καταφέρει, με πολύ προσεκτικές επιλογές, να ξεχωρίσει στον χώρο του μουσικού θεάματος και του θεάτρου. Ήδη μετράει αρκετές επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ερμηνεύσει πολύ σημαντικούς ρόλους σε κλασσικά μιούζικαλ.

Την παράσταση συμπληρώνει με την μοναδική παρουσία της η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, η «Number-One Diva» της ποπ στην Ελλάδα και η γυναίκα καλλιτέχνις με τα περισσότερα βραβεία και διακρίσεις την τελευταία δεκαπενταετία. Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διεθνή ονόματα, ενώ τον Απρίλιο του 2019 θα κλείσει είκοσι χρόνια επιτυχημένης πορείας στη δισκογραφία, τα τραγούδια της μετράνε εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές στο «YouTube», οι δίσκοι της εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις παγκοσμίως ενώ κατά καιρούς έχει κατακτήσεις με τις επιτυχίες της τα «charts» πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.

Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ συσπειρώνει καλλιτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς ορίζοντες και όλοι μαζί διαλέγουν την αγαπημένη τους Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν μια νέα μουσική πρόταση το φετινό χειμώνα. Η πολυσυλλεκτική αυτή παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου 2018 στη σκηνή της τελείως ανακαινισμένης «ΠΥΛΗΣ “Α”» (πρώην «Πύλη Αξιού»). Ο νέος αυτός χώρος θα αποτελέσει κόσμημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι οι δυνατότητες της «ΠΥΛΗΣ “Α”» είναι τέτοιου μεγέθους, που δίνουν την ευκαιρία στη χώρα μας να φιλοξενήσει σπουδαίες εκδηλώσεις με παγκόσμια απήχηση.

Μια πολυμελής ορχήστρα με πολύ σπουδαίους μουσικούς, θα πλαισιώνει το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίζει κάθε Σάββατο στις 23:00 και κάθε Κυριακή στις 19:00.

Το αποτέλεσμα της μουσικής συνεύρεσης της ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ, του ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ, του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, του ΜΑΤΘΑΙΟΥ, της ΗΒΗΣ ΑΔΑΜΟΥ και της ΕΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, θα αποδείξουν ότι από την παράδοση στην εξέλιξη, ο «ήχος» δεν παύει να συγκινεί και η μουσική να ανατρέπει για μια ακόμα φορά τα δεδομένα.

Γιατί, πολύ απλά… «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ»!


Marinella with Kostas Makedonas, Helena Paparizou, Konstantinos & Matthaios
Tsachourides and Ivi Adamou at the Pyli “A in Thessaloniki, Greece.
| Photo by Pyli “A (Performance Stage) © November 12, 2018

Photo credit: Maria Avgerinopoulou ©
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κρατήσεις:
Ηλεκτρονικά στο www.pyli-a.gr
και τηλεφωνικώς στα 2310-553158, 2310-553198

Χορηγοί επικοινωνίας:
«Alpha TV», «ThessNews», «GoodDeals», «Thessnews.gr»
«FairPlay 96,1», «Ερωτικός 94,8», «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5»



 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| On November 5, 2018, Marinella, Kostas Makedonas, Helena Paparizou, Konstantinos & Matthaios Tsachourides, Ivi Adamou gave a Press Conference at the PyliA (Pyli Axiou) performance stage in Thessaloniki, Greece, on the occasion of their collaboration during the winter of 2018-19, presenting on stage the musical program I mousiki ine zoi (Music is life)”, from November 17, 2018. Reservetions: Online at www.pyli-a.gr and by phone at (+30) 2310-553158 or (+30) 2310-553198.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου