12 Νοεμβρίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κωλέτης


Marinella and Petros Koletis at the Rex Music Theatre (Press conference), in 1988.
| Photo from the personal archive of Petros Koletis ©

Στις 12 Νοεμβρίου 2015, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η πιο σημαντική «συνάντηση» του με τη Μαρινέλλα έγινε στα μέσα του 1990, όταν η αγαπημένη του ερμηνεύτρια συμμετείχε στο δίσκο «Κλήσεις, προκλήσεις, προσκλήσεις με τον Πέτρο Κωλέτη» (PHILIPS: 848 190-1, από την «Polygram Records»), για την ομώνυμη ραδιοφωνική του εκπομπή, στον ANT-1. Τα τραγούδια του δίσκου συνέθεσε ο Αλέξης Παπαδημητρίου σε στίχους της Εύης Δρούτσα και συμμετείχαν ερμηνευτικά οι Μαρινέλλα, Αντώνης Καλογιάννης, Γλυκερία, Γιάννης Πουλόπουλος, Αλέκα Κανελλίδου, Σοφία Βόσσου, Δημήτρης Κοντολάζος, Αλέξια, Κωνσταντίνα και φυσικά, ο Πέτρος Κωλέτης. Η Μαρινέλλα συμμετείχε με το τραγούδι «Σε προκαλώ».


9 Μαρτίου 1990: Η διεύθυνση του ΑΝΤ-1 επιβάλλει πρόστιμα σε όποιον παραγωγό παίξει Μαρινέλλα (λόγω άρνηση της να τραγουδήσει στα καλλιστεία). Ο Πέτρος Κωλέτης είναι ο μόνος που δεν υπακούει και την επομένη βάζει στο πλατό τους απαγορευμένους δίσκους της Μαρινέλλας!
| Photo from the personal archive of Petros Koletis © 1990

Μάλιστα την ίδια χρονιά, ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε μια καινούργια τηλεοπτική εκπομπή (μουσικό μαγκαζίνο) με τον περίφημο τίτλο «Τολμώ» -εμπνευσμένο, φυσικά, από την ομώνυμη επιτυχία της Μαρινέλλας, το 1988- όπου μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν αφιερωματικά σε αυτό (λ.χ. Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Λέανδρος, Ελένη Δήμου κ.α.) ήταν προσκεκλημένη και η Μαρινέλλα. Η κορυφαία ερμηνεύτρια τον υποδέχτηκε στο σπίτι της για μια αποκλειστική συνέντευξη, ενώ προβλήθηκαν σπάνια ντοκουμέντα από παλαιότερες τηλεοπτικές της εμφανίσεις («Όλος ο κόσμος είσαι 'συ» και «Η αγάπη όλα τα υπομένει» απ' τη «Μουσική βραδιά» του Γιώργου Παπαστεφάνου, και η ζωντανή ερμηνεία του «Τολμώ» από το «Μουσικό περιοδικό» του Γιώργου Κατσαρού).

Καλό του ταξίδι…


| Greek singer, radio producer and presenter Petros Koletis died of cancer, on November 12, 2015. Petros Koletis and Marinella collaborated in 1990, when Marinella participated on his studio album “Klisis, proklisis, prosklisis me ton Petro Koleti (Calls, challenges, invitations with Peter Koletis)” by Polygram Records (Philips: 848 190-1) with the song “Se prokalo (I challenge you)” by Alexis Papadimitriou and Evi Droutsa, on the occassion of his radio broadcast on ANT-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου