4 Νοεμβρίου 2012

«Η σκηνή μού δίνει ζωή» (Συνέντευξη)

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

Αποθέωση για το «Σικάγο»!
Το κοινό του «Παλλάς» χειροκροτούσε τον μετρ του είδους, Σταμάτη Φασουλή, τους πρωταγωνιστές Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και φυσικά τη Μαρινέλλα, που έδωσε ρεσιτάλ!

Photo credit: George Kavallierakis © September 22, 2012

Συνέντευξη της Μαρινέλλας
στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη
για το ένθετο περιοδικό «TV Έθνος»
της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής»

Κυκλοφορία: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, Ελλάδα

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης ©


Όλη η «showbiz» έδωσε δυναμικό «παρών» σε ένα από τα «top» θεατρικά γεγονότα της σεζόν. Απ' τον Γιώργο Κιμούλη και τον Γιάννη Μπέζο μέχρι τον Γιώργο Λιάγκα, τη Φαίη Σκορδά, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Γιάννη Πάριο, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τον Νίκο Χατζηνικολάου και αμέτρητους άλλους.

Πιο εύκολο θα ήταν να αναφέρουμε όσους έλειψαν παρά αυτούς που παραβρέθηκαν και απόλαυσαν τις εξαιρετικές επιδόσεις της Σμαράγδας Καρύδη -πιο σαγηνευτική από ποτέ στο πέρασμά της στο μιούζικαλ-, της έμπειρης στο είδος Τάνιας Τρύπη, που έλαμψε στη σκηνή, του ευθύβολου Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και φυσικά της σαρωτικής Μαρινέλλας. Παραγωγή αξιώσεων, ζηλευτή κι' εντυπωσιακή. Όπως… Μπρόντγουεϊ. Άψογη διανομή, καίρια σκηνοθεσία, εμπνευσμένες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.


Tania Trypi (as Velma Kelly) and Marinella (as Matron "Mama" Morton).
| Photo credit: George Kavallierakis © October 23, 2012

Όλοι οι άνθρωποι της «showbiz» αποθέωσαν την ομάδα του «Σικάγο» και λίγο αργότερα, στο πάρτι που δόθηκε στο φουαγιέ του «Παλλάς», τα φλας έδιναν και έπαιρναν, τα φιλιά και οι αγκαλιές, οι δηλώσεις στις κάμερες δεν είχαν τελειωμό… Μόνη απούσα η Μαρινέλλα. Ήταν στο καμαρίνι της, μακριά από ρεπόρτερ, χαρούμενη για τη νέα της «νίκη». Μπήκαμε για μια δήλωση που έγινε… Συνέντευξη!

- Μόλις έμαθα την είδηση του «special guest» σας στο «Σικάγο» και πριν τη δημοσιεύσω εντυπωσιάστηκα: Μια σταρ σε δεύτερο ρόλο;
- Μη μου αρχίσετε πάλι τα «σταρ», τα «ντίβα» κλπ. Μακριά από 'μένα αυτά! Κάνω απλώς τη δουλειά μου, μια δουλειά που αγαπώ και μοιάζει να μ' αγαπά κι' αυτή! Έπειτα, τι πάει να πει δεύτερος ρόλος; Μόλις άκουσα πως ετοιμάζεται αυτό το μιούζικαλ από τον λατρεμένο μου Σταμάτη, του τηλεφώνησα… «Ποια θα κάνει τη Μάμα Μόρτον;». «Δεν την έχω κλείσει», μου απαντά. «Την έχεις κλείσει! Εγώ!». Δεν το πίστευε. Πέταξε τη σκούφια του. Ήθελα να δουλέψω ξανά μαζί του, να είμαι στο μιούζικαλ, αυτό που αγαπώ, να βρεθώ στο σανίδι. Παίρνω ζωή από τη σκηνή. Είτε τραγουδώ είτε παίζω. Δεν μπορώ να κάθομαι. Γερνάω όταν κάθομαι! Και δεν θέλω καθόλου να γερνάω!

- Θέλει «μαγκιά» πάντως να δέχεται μια καλλιτέχνιδα όπως εσείς να υπάρχει σε μια παράσταση ως «Και η Μαρινέλλα».
- Μα υπάρχει πιο ωραίο από το «και»; Σε μια γερή παρέα «και» η Μαρινέλλα. Μέλος της ενεργό. Μαζί με πλάσματα αληθινά ταλαντούχα, δίπλα σε ηθοποιούς ικανοτήτων μεγάλων, όπως η Σμαράγδα, η Τάνια, ο Κωνσταντίνος, ο Αντώνης, όλα τα παιδιά. Τα καμαρώνω, που σαρώνουν τη σκηνή. Πώς να μη θέλω να είμαι «και» εγώ μαζί τους;

- Φοράτε ένα κοστούμι ανδρικής κοπής μια και η ηρωίδα που παίζετε με ζηλευτό τρόπο, η Μάμα Μόρτον, η διευθύντρια των φυλακών, γοητεύεται από το γυναικείο φύλο. Ρόλος πρόκληση;
- Λατρεύω τις προκλήσεις, τα στοιχήματα και με γοήτευσε με τη σειρά της η Μάμα. Η καθοδήγηση του Σταμάτη ήταν για άλλη μία φορά καθοριστική και πολύτιμη.


Konstantinos Markoulakis (as Billy Flynn) and Antonis Loudaros (as Amos Hart).
| Photo credit: George Kavallierakis © October 23, 2012

- Στο «Παλλάς» μας ετοιμάζετε και κάτι άλλο ξεχωριστό για τη νέα χρονιά, έτσι;
- Συναντώ έπειτα από πολλά χρόνια τον αγαπημένο μου Κώστα Χατζή και ετοιμάζουμε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, ναι! Ένα… Ρεσιτάλ, από αυτά που δίναμε παλιά επιτυχημένα!

- Κι' έπειτα θα παίξετε στο «Badminton» στο έργο για τη Βέμπο.
- Μαραθώνιος, αλλά αγαπημένος μαραθώνιος! Είναι μεγάλη η τιμή που μου γίνεται να παίξω τη σπουδαία τραγουδίστρια και Ελληνίδα. Και πρόκειται να το κάνω με τον μέγιστο σεβασμό.

- Μόνο… ντίβα δεν είστε, μαθαίνω. Φέρνετε τάπερ με φαγητά, ταΐζετε τους συναδέλφους σας, οδηγείτε το αυτοκίνητο μόνη.
- Γιατί χρειάζομαι σοφέρ; Άντε καλέ! Όλα μόνη μου τα κάνω. Μόνη μου για ψώνια στο σούπερ - μάρκετ, μόνη οδηγώ… Και τι δηλαδή; Να μην φέρω τάπερ να ταΐσω τις αγάπες μου; Δεν γίνεται!

- Τους δίνετε και συμβουλές για την προσωπική τους ζωή;
- Με τέτοια πείρα, να μη δώσω; (γέλια)




«ΣΙΚΑΓΟ»
Από το βραβευμένο μιούζικαλ των Fred Ebb και Bob Fosse
(βασισμένο στο θεατρικό έργο «Chicago: The Musical»
της Maurine Dallas Watkins του 1926)
σε μουσική του John Kander και λιμπρέτο του Fred Ebb
 
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Θέατρο «Παλλάς»
Από 27 Οκτωβρίου έως 9 Δεκεμβρίου 2012


Photo credit: Giorgos Kavallierakis © September 22, 2012

Θεωρείται η «Rolls Royce των musicals» κατά την προσφιλή έκφραση του «West End»! Έσπασε ταμεία στο «Hollywood» και στη διάρκεια της θεατρικής πορείας του στο «Broadway» κέρδισε έξι βραβεία «Tony», δυο βραβεία «Olivier», πέντε βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), όπως και το βραβείο «Grammy» για το καλύτερο «Musical album» το 1998, πραγματοποιώντας συνολικά 6.472 παραστάσεις!

Μία αυθεντική «τζαζ» ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτο-απαγόρευσης (1920 - 1933) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», τον «κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής. Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.
 
Απόδοση και σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Ενορχήστρωση και μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων Α.Ε
 
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν:
η Σμαράγδα Καρύδη (ως Ρόξυ Χάρτ),
η Τάνια Τρύπη (ως Βέλμα Κέλυ),
ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (ως Μπίλυ Φλυν),
ο Αντώνης Λουδάρος (ως Έιμος Χάρτ)
και η Μαρινέλλα (ως Μάμα Μόρτον).

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Γιάννης Αθητάκης, Χρήστος Γεωργαλής, Λίνα Εξάρχου,
Μανώλης Θεοδωράκης, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Καϊκής,
Νάντια Κοντογεώργη, Λήδα Μανουσάκη, Άντεια Ολυμπίου,
Αρετή Πασχάλη, Άρης Πλασκασοβίτης, Δήμηρα Σιγάλα,
Χρήστος Σπανός, Αντιγόνη Ψυχράμη και δεκαμελής ορχήστρα.


 
 
Τιμές εισιτηρίων:
50€, 40€, 35€, 30€, 25€, 20€, 15€
-Φοιτητικό 20€, για κατόχους δελτίου ανέργων 15€ (μόνο από το ταμείο)-

Αγορά εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Θεάτρου «Παλλάς»
(Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ. 210 3213100,
με πιστωτική κάρτα: 210 8108181),
στα καταστήματα «Public»,
στα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου» και «Ιανός»,
και στην Τράπεζα Πειραιώς
με την υπηρεσία «easyticketing» σε επιλεγμένα καταστήματα.

Κρατήσεις μέσω ίντερνετ:
www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
An article - review by Greek journalist Vassilis Bouziotis for the insert magazine TV Ethnos (TV Nation) of the Greek weekly newspaper To Ethnos tis Kyriakis (The nation of Sunday) about the Grande Dame of the Greek Song Marinella and the official premiere of the Greek version of “Chicago: The Musical” by Fred Ebb and Bob Fosse, directed by Stamatis Fasoulis, at the Pallas Theatre in Athens, on October 31, 2012. Starring alongside Marinella; Smaragda Karydi, Tania Trypi, Konstantinos Markoulakis and Antonis Loudaros | Tickets advance sales: www.ellthea.gr and www.tickethour.com | Published: Sunday, November 4, 2012 | Source: TO ETHNOS TIS KYRIAKIS Newspaper
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου