4 Μαρτίου 2014

«Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» στο Μ.Μ.Θ (Press Conference)

«Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο»
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Photo credit: Nontas Stylianidis © March 4, 2014

         Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε (στις 12:30) η Συνέντευξη Τύπου για το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο», με παρόντες τους βασικούς συντελεστές της παράστασης, βάζοντάς μας και πάλι στο μαγικό κόσμο αυτής της μεγάλης μουσικοθεατρικής παραγωγής.

Φωτογραφίες:
Νώντας Στυλιανίδης, Τάσος Βρεττός ©

          Μέσα από αυτή την παράσταση, διάρκειας 180 λεπτών, «ζωντανεύει» στη σκηνή μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της θρυλικής τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο (1910 - 1978). Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της, και η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».
 

Photo credit: Nontas Stylianidis © March 4, 2014

         «Από τις πιο μεγάλες και πιο φιλόδοξες παραστάσεις του Ελληνικού Θεάτρου σήμερα!» την χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας, που έγραψε τα κείμενα και την σκηνοθέτησε, τονίζοντας πως σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντηθούν σε μια σκηνή πάνω από πενήντα άνθρωποι (ηθοποιοί και συντελεστές) για μία παράσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας. «…Αυτές οι παλιές εποχές, οι δύσκολες, είναι αναγκαίες όχι μόνο για να θυμηθούμε, αλλά και για να εμψυχωθούμε. Το ότι είναι πεσμένο το ηθικό μας αυτή την εποχή της κρίσης, μάς κάνει πολλές φορές να γυρίσουμε σ’ ένα παρελθόν το οποίο είχε δύναμη, μια λεβεντιά, αντίστοιχες δυσκολίες, αλλά και πολύ πάθος, φλόγα και ενθουσιασμό…» δήλωσε, και συμπλήρωσε πως πρόκειται για «…Μια παράσταση συναισθηματικής γκάμας!».
         Παράλληλα, ανέφερε πως το να ανέβει στο θεατρικό σανίδι η ζωή της Σοφίας Βέμπο ήταν ένα κρυφό όνειρο της Μαρινέλλας, που του το εκμυστηρεύτηκε πριν ενάμισι περίπου χρόνο και υπήρξε η κινητήριος δύναμη για να συλλέξει το υλικό και να το δέσει σε μια παράσταση που δεν θα ήταν όμως μουσειακή -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Photo credit: Nontas Stylianidis © March 4, 2014

         Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Θεάτρου «Μπάντμιντον», Μιχάλης Αδάμ, που ανέλαβε την παραγωγή, έκανε λόγο για ένα πολύ φιλόδοξο «project», που ύστερα από μια σειρά διθυραμβικών παραστάσεων (από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου) στην Αθήνα την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 40.000 θεατές, τονίζοντας ότι μέσα από το έργο μαθαίνουμε πράγματα για τη ζωή της Σοφίας Βέμπο που δεν είναι γνωστά, παρακολουθώντας την άνοδο και την πτώση της, και ταυτόχρονα παρακολουθώντας και την Ιστορία της Ελλάδας.
 

Photo credit: Nontas Stylianidis © March 4, 2014

         Η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια Μαρινέλλα, που κατά γενική ομολογία όλων των συντελεστών ερμηνεύει μοναδικά την θρυλική Σοφία Βέμπο, δήλωσε ευτυχής για την εμφάνισή της στη γενέθλια πόλη, και σημείωσε από την πλευρά της πως είναι μια συγκλονιστική εμπειρία γι' αυτήν. Επισήμανε μάλιστα πως η φωνητική και σωματική ενέργεια που της προσδίδει η ερμηνεία τραγουδιών της Βέμπο είναι τεράστια, και πως παρά την τρίωρη και πλέον παρουσία της επάνω στη σκηνή, όχι απλώς δεν κουράζεται, αλλά «…Όταν κλείνει η αυλαία τραγουδάμε, χορεύουμε, γελάμε όλοι οι συντελεστές! Αυτό το πράγμα που εισπράττω αυτή τη φορά στη σκηνή είναι από τα ωραιότερα που μου επιφύλαξε η ζωή μου!…».
 

Photo credit: Nontas Stylianidis © March 4, 2014

         Στο θέμα του «…Αδυσώπητου έρωτα ανάμεσα στον Τραϊφόρο και τη Βέμπο» αναφέρθηκε ο -επίσης Θεσσαλονικιός- ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου, που ερμηνεύει τον ρόλο του στιχουργού Μίμη Τραϊφόρου. Όσον αφορά τα είδη θεάματος που υπηρετεί, δήλωσε πως «…Επειδή έχω παίξει σε πάρα πολλές παραστάσεις, δεν ξέρω αν υπάρχουν είδη θεάματος (εμπορικό ή ποιοτικό), για 'μένα η σκηνή παντού είναι ίδια…».


Photo credit: Nontas Stylianidis © March 4, 2014

         Την σκηνοθεσία και τα κείμενα της παράστασης έχει αναλάβει ο Πέτρος Ζούλιας, τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός, την έρευνα και την επιλογή των τραγουδιών ο Λάμπρος Λιάβας, τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Γιώργος Ζαχαρίου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Εύα Νάθενα, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ, τον σχεδιασμό του ήχου ο Γιάννης Σμυρναίος και παραγωγός είναι ο Μιχάλης Αδάμ. Τους ρόλους ερμηνεύουν συνολικά 33 ηθοποιοί, ενώ το σύνολο των ερμηνευτών (μουσικοί και ηθοποιοί) που βρίσκονται επί σκηνής ξεπερνά τους 50. Οι παραστάσεις ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.
 
 
Photo credit: Tassos Vrettos © January 31, 2014
 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
         Μια μεγάλη μουσικο-θεατρική παραγωγή, στην οποία συναντιούνται δύο μεγάλες καλλιτέχνιδες του ελληνικού μουσικού στερεώματος: Η Μαρινέλλα και η Σοφία Βέμπο! Ένα πολυσύνθετο μιούζικαλ που παρακολουθεί τη ζωή της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο, από τα πρώτα της βήματα στο θέατρο μέχρι την καταξίωσή της ως «εθνική τραγουδίστρια», τις καινοτόμες προσπάθειές της στον χώρο της επιθεώρησης, τις διεθνείς περιοδείες της. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται οι ιστορικές περιπέτειες του ελληνισμού, με τη Σοφία Βέμπο να γίνεται η φωνή των Ελλήνων στους αγώνες, τους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες. Πρωταγωνίστρια της παράστασης η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, Μαρινέλλα. Μαζί της, στη σκηνή, οι Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στέργιογλου και 50 ακόμη ηθοποιοί και μουσικοί.
 
Κείμενα - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός 
Έρευνα - Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας 
Ενορχηστρώσεις - Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου 
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης 
Κοστούμια: Εύα Νάθενα 
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Σμυρναίος
Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Adam Productions
 
Πρωταγωνιστούν: 
Μαρινέλλα,
Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στέργιογλου,
Χριστίνα Αλεξανιάν, Μιχάλης Μαρίνος, Τζένη Μπότση,
Αγορίτσα Οικονόμου, Χρήστος Πλαΐνης,
Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Στέλλα Γκίκα,
και οι Τάσος Κωστής, Νεφέλη Ορφανού.
Συμμετέχουν ακόμη 50 ηθοποιοί και μουσικοί.
 
 
Photo credit: Tassos Vrettos © October 10, 2013
 
Παραστάσεις:
Από Τετάρτη 5 έως Κυριακή 9 Μαρτίου 2014,
από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 16 Μαρτίου 2014,
από Τετάρτη 19 έως Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.
 
Έναρξη:
ΤΕΤΑΡΤΗ και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 19:30,
τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ στις 20:30.
 
Χώρος:
«Μ1» Αίθουσα Φίλων Μουσικής
 
Τιμές εισιτηρίων:
Α' ΖΩΝΗ: 45€,
Β' ΖΩΝΗ: 38€,
Γ' ΖΩΝΗ: 30€,
Δ' ΖΩΝΗ: 25€ + 20€ μαθητικό - φοιτητικό -κάτοχοι κάρτας ανεργίας,
Ε' ΖΩΝΗ: 15€. 
 
Προπώληση:
Εκδοτήρια Μ.Μ.Θ (Τηλ. 2310 895638-9),
εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους (Τηλ. 2310 236990),
καταστήματα «Public»
και ηλεκτρονικά στο «Ticketservices.gr».
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Press conference with the Grande Dame of the Greek Song Marinella, director Petros Zoulias, producer Michalis Adam, conductor Giorgos Zachariou and Greek actors Christos Stergioglou, Antonis Loudaros, Nefeli Orfanou, Christina Alexanian, Giorgos Marinos, Jenny Botsi, Daisy Sempekopoulou, Prodromos Tosounidis, Zoe Nalmpanti, Loussa Marsellou and Eleni Karakasi, at the Thessaloniki Concert Hall, on March 4, 2014, on the occasion of their upcoming appearances (from 5 March to 23 March, 2014) with the musical performance “I Marinella synanta ti Vembo (Marinella meets Sofia Vembo)”, written and directed by Petros Zoulias.
 
Ticket prices:
45€, 38€, 30€, 25€ + 20€ (Students - Holders of unemployment card), 15€.
 
Tickets advance sales:
Thessaloniki Concert Hall (25th Martiou & Paralia, Tel. 2310 895938-9),
box office in Aristotelous Square (Tel. 2310 236990)
and online at «Ticketservices.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου