29 Δεκεμβρίου 2023

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με την Μαρινέλλα στην ΕΡΤ2 (Αρχείο της ΕΡΤ)

Αρχείο της ΕΡΤ:
Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1980
με την ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
 Συμμετέχουν ο Τόλης Βοσκόπουλος,
ο Γιώργος Μαρίνος και οι Αφοί Τζαβάρα
 
ΕΡΤ2 · Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 · 21:00

Photo credit: Alinda Mavrogeni © 1980
 
         Στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1980, 43 χρόνια πριν, θα μας ταξιδέψει η ΕΡΤ2 με την εκπομπή «Πρωτοχρονιά μαζί μας: Καλωσορίζοντας το 1981 με την Μαρινέλλα», η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, στις 21:00. Η εκπομπή θα αναρτηθεί την ίδια ημέρα και στο ERT.GR.
         Πρόκειται για μια κινηματογραφημένη εορταστική εκπομπή για την υποδοχή του έτους 1981, παραγωγής ΥΕΝΕΔ, με τη Μαρινέλλα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γιώργο Μαρίνο, τους αδελφούς Τζαβάρα και τη συμμετοχή του 12μελούς μπαλέτου του Χρήστου Παπίδη με χορογραφίες του ίδιου, ειδικά για την εκπομπή.
         Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει αυτό το μοναδικό ντοκουμέντο σε νέα, αποκατεστημένη εκδοχή μετά την ψηφιοποίηση του πρωτότυπου φιλμ 16mm.
         Η Μαρινέλλα υποδέχεται το νέο έτος ερμηνεύοντας μεγάλες της επιτυχίες. Προβάλλονται μουσικά βίντεο -κινηματογραφημένα από το συνεργείο της ΥΕΝΕΔ αποκλειστικά γι' αυτή την εκπομπή- των τραγουδιών «Άνοιξε πέτρα», «Κι' ύστερα», «Γιατί φοβάσαι», «Καλύτερα», «Σταλιά - σταλιά», «Ποιος είν' αυτός», «Συμβιβαζόμαστε», «23 Απρίληδες», «Θα 'θελα να ήσουν», «Να παίζει το τρανζίστορ» και «Σήμερα».
         Ακόμη, η Μαρινέλλα υποδέχεται τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος ερμηνεύει τα τραγούδια «Καρδιά μου, καρδιά μου», «Με βρήκε δύσκολη στιγμή» και «Σ' αγαπώ» με τη Μαρινέλλα.
         Για την υποδοχή του νέου χρόνου η Μαρινέλλα ανοίγει το σπίτι της για την τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ και μαζί με την κόρη της, τον Τόλη Βοσκόπουλο και τους αδελφούς Τζαβάρα τραγουδούν για τον ερχομό του νέου έτους.
         Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συνεχίζεται το μουσικό πρόγραμμα με μερικά ακόμη μουσικά βίντεο μεγάλων επιτυχιών της Μαρινέλλας, όπως «Η αγάπη μας γιορτή». Επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος ερμηνεύει και εκείνος με τη σειρά του μεγάλες του επιτυχίες, όπως «Η αγάπη είναι παιχνίδι»«Τράβα μου μία φωτογραφία» και «Τζόγος» (ντουέτο με τη Μαρινέλλα, σε στίχους του Γιάννη Ξανθούλη και μουσική του Νίκου Δανίκα).
         Στο τρίτο μέρος της εκπομπής, η Μαρινέλλα ερμηνεύει διάφορα γνωστά τραγούδια του Ελληνικού Πενταγράμμου και στέλνει τις δικές της ευχές για μια ακόμη φορά.
 
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Καλούδης
Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Φαρφάρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Πουλής
Πρώτη προβολή: 31/12/1980
Παραγωγή: ΥΕΝΕΔ (1980)



 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| ERT Archives: NEW YEAR'S EVE with MARINELLA on GREEK TV; ERT2 returns us to New Year's Eve of 1980, 43 years ago, with the TV show "Protochronia mazi mas: Kalosorizontas to 1981 me tin Marinella (New Year's Eve with us: Wellcoming 1981 with Marinella)" directed by Dimitris Kaloudis, which will be broadcast on Sunday, December 31, 2023, at 21:00 (GMT+02:00), by ERT2. The show will be posted on the same day on ERT.GR. This is a festive TV show with Marinella, Tolis Voskopoulos, Giorgos Marinos, the Tzavaras twins and the participation of a 12-member ballet choreographed by Christos Papidis. First screening: December 31, 1980. Production: YENED (1980)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου