27 Δεκεμβρίου 2021

Τι μου έμαθε η Μαρινέλλα (Κριτική)

Όαση το εορταστικό πρόγραμμα του «Mega».
Ξεχώρισε από την κιτς αισθητική
και τα προχειροστημένα μπουζουκογλέντια στα πλατό.
 
Photo credit: Manolis Chiotis © December 20, 2021
 
Από την δημοσιογράφο Αφροδίτη Γραμμέλη
για την ιστοσελίδα «Protothema.gr»
 
Δημοσίευση: Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021
 
 
         Το βασικότερο είναι πως κάθε φορά που ακούω τον στίχο «Μα εσύ ποτέ, να μην χαθείς ποτέ, ποτέ απ' τη ζωή μου» νιώθω πως εκείνη είναι μέσα στα μάτια μου. Πως τέτοιες Κυρίες είναι παρούσες και είναι για πάντα. Και δεν θέλω να χαθούν ποτέ απ' τη ζωή μου.
 
         Έμαθα πολλά από την Μαρινέλλα το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων.
 
         Έμαθα πως τελικά η αληθινή αξία αντέχει στον χρόνο και σε όσα προσπαθούν να την συνθλίψουν ή να της αποσπάσουν λάμψη και ουσία.
 
         Έμαθα τελικά πως δεν χρειάζονται υπερπαραγωγές για να λάμψεις ακόμη και στην τηλεόραση, η οποία αντλεί δύναμη από την εικόνα. Τα ατόφια υλικά αρκούν για να σαγηνεύσουν ακόμη και τα πιο δύσκολα και απαιτητικά βλέμματα.
 
         Έμαθα πως ακόμη και αν έχεις πλάτη στην τηλεόραση, όταν ακουστεί η φωνή της σπουδαίας Μαρινέλλας, η πλάτη γυρίζει, τα μάτια καρφώνονται στην οθόνη και οι αντιδράσεις του δέρματος, του σώματος αφήνονται να παρασυρθούν από τις δονήσεις του ηχοχρώματος, που εκπέμπει αυτό το αδαμάντινο λαρύγγι.
 
 

 
 
         Έμαθα πως οι Κυρίες είναι οι πιο απλές γυναίκες του κόσμου. Αυτές που λειτουργούν με την λογική, έτσι ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους από κάθε λογής ξόδεμα και μάταιη έκθεση και κατά συνέπεια να προστατεύσουν και το ταλέντο τους.
 
         Έμαθα επίσης πως γυναίκες όπως η Μαρινέλλα λειτουργούν με το συναίσθημα. Κοιτάζουν χαμηλά από συστολή, ψηλά όταν ονειρεύονται, είναι αγέρωχες και σέβονται τον συν-. Είτε είναι συνάδελφος, είτε είναι συνάνθρωπος. Σέβονται τον «άλλο». Δεν έπαψε στιγμή η Μαρινέλλα να ευχαριστεί τον Αντώνη Ρέμο, τους μουσικούς, τον σταθμό, τους τεχνικούς, εμάς. Τίποτα δεν θεωρεί δεδομένο και κανέναν σαν έτοιμο από καιρό να την καταχειροκροτήσει. Για κάθε στιγμή αποδοχής και θαυμασμού, προσπαθεί, είναι αφοσιωμένη, είναι εργατική και πάντα ταπεινή.
 
         Έμαθα ευτυχώς πως παρά την μετριότητα που μας πνίγει καθημερινά, υπάρχει κι' αυτή η μεγάλη αξία, το απερίγραπτο ταλέντο που μπορεί να σταθεί απέναντί σου είτε παρηγορητικά είτε ως μέσο ανάτασης σε ένα μαγνητικό πεδίο που σε τραβά ατέρμονα στον πάτο.
 
         Όαση το εορταστικό πρόγραμμα του «Mega» με την Μαρινέλλα. Και την είχαμε ανάγκη. Ευχαριστούμε. Χρόνια πολλά.
 
 
 
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| “What Marinella taught me”; Article - review by the Greek journalist Aphrodite Grammeli about Marinella and her unique appearance in the TV show “Christmas Eve on MEGA; Antonis Remos welcomes Marinella” on December 24, 2021, for the website of the Greek newspaper To proto thema (The lead story). | Published: Monday, December 27, 2021 | Source: PROTOTHEMA.GR.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου