12 Απριλίου 2017

«Φινάλε» στον καθρέφτη του Παλλάς (Κριτικές)

Έπεσε η αυλαία του λαμπερού και επιτυχημένου
υπερθεάματος «Στον καθρέφτη του Παλλάς»,
που ξεπέρασε τα 50.000 εισιτήρια!
Τον ερχόμενο Ιούλιο, θα περιοδεύσει στην Κύπρο!

Marinella and Takis Zacharatos at the Pallas Theater.
| Photo by NDP Photo Agency © April 9, 2017

Η Μαρινέλλα, η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, και ο Τάκης Ζαχαράτος, ο ανεπανάληπτος «σόου-μαν» με τα χίλια πρόσωπα, συνεργάστηκαν μαζί επί σκηνής και παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό μουσικό υπερθέαμα στο Θέατρο «Παλλάς», με τίτλο «Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς». Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής, τους στίχους και τα κείμενα ο Γιάννης Ξανθούλης, τη μουσική έγραψε και ενορχήστρωσε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τις χορογραφίες ετοίμασε ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Μανώλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ. Τα σατιρικά κείμενα του Τάκη Ζαχαράτου επιμελήθηκε ο Πάνος Έξαρχος. Τις φωτογραφίες ο Τάσος Βρεττός.



Marinella and Takis Zacharatos with Giorgos Tsourounakis, Stratos Chadjidakis,
Christina Ellinodeli, Konstanstinos Frantzis, Alexandros Philippopoulos etc.
| Photos by NDP Photo Agency © April 9, 2017

Τους δυο πρωταγωνιστές πλαισίωσαν δέκα νεαροί και ταλαντούχοι καλλιτέχνες (αλφαβητικά): Ζωή Βατίστα, Γρηγόρης Γεωργίου, Γιάννης Γιαννάτσης, Χριστίνα Ελληνοδέλη, Νίκος Ζιάζιαρης, Εύα Σταμάτη, Γιώργος Τσουρουνάκης, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Κωνσταντίνος Φραντζής και Στράτος Χατζηδάκης.

Μαζί τους, οι μουσικοί: Σπύρος Καραμήτσος (ντραμς), Τζώρτζης Τσιρόπουλος (πιάνο, σαξόφωνο), Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι), Ανδριανή Γιακουμέλου (πλήκτρα), Χάρης Χαραλάμπους (μπάσο), Ερέν Αλίογλου (κρουστά), Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα).


Mario Frangoulis congratulates Marinella
at the Pallas Theater in Athens, on January 27, 2017.
| Photo from the official Facebook page of Mario Frangoulis ©

Μια αξιοζήλευτη παραγωγή της εταιρείας «Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε» (του Διονύση Παναγιωτάκη και της Έλενας Κούρκουλα) που ξεκίνησε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς για είκοσι παραστάσεις (από το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017) και κατάφερε με είκοσι απόλυτα «sold out» (εξάντληση των εισιτηρίων) να πάρει παράταση για δώδεκα επιπλέον βραδιές (από την Πέμπτη 23 Μαρτίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017), αποτελώντας αδιαμφισβήτητα την πρώτη μεγάλη -καλλιτεχνική και εμπορική- επιτυχία της θεατρικής Αθήνας για το 2017.


Marinella and Takis Zacharatos with Lakis Lazopoulos
and Peggy Zina at the Pallas Theater, on April 6, 2017.
| Photo from the official Facebook page of Takis Zacharatos ©

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές των καλλιτεχνών έδωσαν το «παρών» σ' αυτές τις παραστάσεις και τους καταχειροκρότησαν, όπως η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Γιάννης Φέρτης, η Κάτια Δανδουλάκη, η Γλυκερία, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Άντζελα Δημητρίου, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργος Περρής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Αντώνης Βουγιουκλάκης, ο Γιάννης Μετζικώφ, η Αλίντα Μαυρογένη, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Μηλιόγλου, ο Θανάσης Νιάρχος, ο Χρύσανθος Πανάς, η Άννα Βερούλη, η Μαρία Ψαθά, η Υακίνθη Καραβίτη - Πολίτη, η Τζωρτίνα με την οικογένεια της κ.α.


Zozo Sapountzaki congratulates Marinella at the Pallas Theater.
| Photo by NDP Photo Agency © April 9, 2017

Marinella and Takis Zacharatos with Zozo Sapountzaki, Elena Kourkoula
and Dionisis Panagiotakis (producer) at the Pallas Theater in Athens.
| Photos by NDP Photo Agency © April 9, 2017


Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη κοινή συνεργασία της Μαρινέλλας και του Τάκη Ζαχαράτου έγινε τον Μάρτιο του 2016, όταν πραγματοποίησαν τρεις πολύ επιτυχημένες συναυλίες στην Αυστραλία. Εννέα μήνες αργότερα, «επισφράγισαν» την καλλιτεχνική τους συνύπαρξη επί Ελληνικού εδάφους (με τριάντα δύο -συνολικά- παραστάσεις) ενώ τον ερχόμενο Ιούλιο, θα ταξιδέψουν και στην Κύπρο, για άλλες τέσσερις εμφανίσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό. Εισιτήρια προπωλούνται σε όλα τα καταστήματα της «ACS Courier» και ηλεκτρονικά στο Shop.tickethour.com.

Διαβάστε παρακάτω κάποια αποσπάσματα από τις νέες κριτικές - άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα και ιστοσελίδες γι' αυτή την απρόσμενη και ανεπανάληπτη καλλιτεχνική συνύπαρξη, που μάγεψε, συγκίνησε και ενθουσίασε 51.200 θεατές!


Photo credir: Vassilis Natsios © March 30, 2017
Έχει ένα αρνητικό αυτή η παράσταση με την Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο στο Παλλάς… τελειώνει στις 9 Απριλίου. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε να σταματήσει ποτέ! Είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις μαζί στη σκηνή την Μαρινέλλα με τον Τάκη, σε μια ευτυχισμένη θεατρική συνύπαρξη, που θες να τους βλέπεις και να τους ακούς ξανά και ξανά και ξανά… Όπως λέει και το τραγούδι: Θέλω να τ' ακούω, να τ' ακούω να το λες. Κι' εγώ -όπως και πάρα πολλοί, αφού το Παλλάς είναι «τίγκα» καθημερινά- θέλω να σας ακούω να τα λέτε!
Ο Τάκης Ζαχαράτος βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της απογειωτικής του πορείας. Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία που έσκισε, ήρθε… ο «Καθρέφτης του Παλλάς» και τον έβαλε στην κορυφή. Είναι φαινόμενο ο Τάκης και το αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση. Εδώ, περνάει από κόσκινο τα πάντα! (…) Όλα στο μικροσκόπιο και στην υπερβολή, πάντα όμως με σεβασμό και υποκλισμό.
Για την Μαρινέλλα, τα λόγια είναι περιττά… Άλλο διαχρονικό φαινόμενο, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο με την εμφάνιση της στο Παλλάς. Είναι μοναδική, τελεία και παύλα. Όπως λέει και η ίδια στην έναρξη: Εγώ δεν ξέρω από λόγια, ξέρω από τραγούδια. Κι' αυτό κάνει η Μαρινέλλα, τραγουδά όσα περισσότερα μπορεί, από την ατέλειωτη δισκογραφία που έχει. Θα ακούσετε όλες τις μεγάλες επιτυχίες που έχουμε αγαπήσει και θα απολαύσετε την Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο την κοινή τους συνάντηση επί σκηνής ως δύο Μαρινέλλες. Μια συλλεκτική θεατρική στιγμή που δεν πρέπει να χάσετε!
Όλη η παράσταση έχει τη φροντίδα του Σταμάτη Φασουλή, που ξέρει πώς να στήνει τέτοια μουσικά υπερθεάματα με ευρηματικότητα. Μια μεγάλη παραγωγή από τα «Αθηναϊκά Θέατρα». Μαζί με την Μαρινέλλα και τον Τάκη, δέκα νέα παιδιά στέκονται δίπλα τους και μοιράζονται μουσικές στιγμές της παράστασης.
Χθες ήταν μια βραδιά καταπληκτική, πήγα αγκαζέ με την Υακίνθη και είδα πολλούς φίλους και γνωστούς στον «Καθρέφτη του Παλλάς». Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Αντώνης Βουγιουκλάκης με την σύζυγο του, Γιάννα, και η Αλίντα Μαυρογένη που έχει βγάλει ένα λεύκωμα με σπάνιες κι' αδημοσίευτες φωτογραφίες της Μαρινέλλας, το οποίο πωλείται στο Παλλάς κι' αξίζει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας…

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ για την ιστοσελίδα «Cosmopoliti.com»,
στις 31 Μαρτίου 2017


Marinella and Takis Zacharatos with Alinta Mavrogeni and Christina Politi.
| Photo credir: Vassilis Natsios © March 30, 2017

Τι µπορεί να συµβεί όταν η Μαρινέλλα µοιράζεται την ίδια σκηνή µε τον Τάκη Ζαχαράτο, που τόσες φορές την έχει µιµηθεί; Πολύ απλά, να «σπάσουν» οι πόρτες στο Θέατρο «Παλλάς» όπου εµφανίζονται, λόγω της αθρόας προσέλευσης, και να παραταθούν οι παραστάσεις.
Ανεβάζοντας το µεγάλο υπερθέαµα µε τίτλο «Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς», ο σκηνοθέτης των επιτυχιών, Σταµάτης Φασουλής, δεν χρειάστηκε να προσθέσει «glitter», ούτε άλλους λεπτούς κόκκους χρυσού που χρησιµεύουν ως διακοσµητικό υλικό, αφού είναι τόσο απαστράπτοντες οι πρωταγωνιστές, που θαµπώνουν το βλέµµα.
Η Μαρινέλλα, η γυναίκα - µύθος του ελληνικού τραγουδιού µε τη φωνή - δαντέλα, που δεν τόλµησε να αγγίξει ο χρόνος και στο πέρασµα του γίνεται όλο και καλύτερη σαν το παλιό καλό κρασί, που στα πιο δύσκολα ερµηνευτικά κατεβάζει το µικρόφωνο για να τραγουδήσει και η φωνή της ηχεί σαν καµπάνα, είναι η µοναδική, η απόλυτη ντίβα, που µας εµπνέει, µας παρασύρει, µιλάει κατευθείαν στην καρδιά µας και µας ανεβάζει στα ουράνια.
∆εν άκουγες τίποτα άλλο κατά τη διάρκεια της παράστασης, παρά «Πω-πω, πω-πω, η γυναίκα δεν παίζεται! Τι φωνάρα! Πω-πω, µας τρέλανε»! «Είναι θεά»! Μια «αιωρούµενη φλόγα» δηλαδή, όπως επιτυχηµένα τη χαρακτήρισε η Ειρήνη Παππά.
Μεταφέροντας έτσι τις αντιδράσεις του κοινού κινδυνεύεις να γίνεις λαϊκιστής, αλλά πώς αλλιώς να περιγράψεις αυτή τη µαγεία, που διαχεόταν στην πλατεία και τα θεωρεία, από τα ηχητικά παιχνίδια της φωνής της Μαρινέλλας και από τις ρυθµικές κινήσεις του σώµατος της και ιδιαίτερα των χεριών της. (…)
Από την άλλη, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο µεγαλύτερος «showman» µε τα χίλια πρόσωπα, που τόσες φορές τη µιµήθηκε, τώρα βρίσκεται στο πλάι της επάνω στο θεατρικό σανίδι. Και οι δυο αποτελούν µια εκρηκτική συνεύρεση σε ένα σπάνιο υπερθέαµα, που είναι αλήθεια, µας βγάζει εντελώς από τη µιζέρια της καθηµερινότητας και λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.
Η αυλαία ανοίγει και οι δυο τους ερµηνεύουν το καινούργιο τραγούδι που έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. «Στον καθρέφτη του Παλλάς πότε κλαις - πότε γελάς, τρία πάνω τρία κάτω η ζωή µας είναι τζαζ… Λέµε “ή ταν ή επί τας” και µετράµε τις αντοχές µας…». Τους πλαισιώνουν δέκα νέα ταλαντούχα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν µε τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
Κι' όταν τελειώνει το τραγούδι ο Τάκης Ζαχαράτος µένει µόνος επί σκηνής και σέρνει τα εξ' αµάξης σε όλους τους πολιτικούς. Η σάτιρα του Γιάννη Ξανθούλη, που υπογράφει τα κείµενα της παράστασης, είναι εξαιρετική και οι βολές προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τον Αλέξη Τσίπρα ως την Αγκελα Μέρκελ, που την ξεφτιλίζει: «Όλο τον ΕΝΦΙΑ πήρε στην κοιλιά η γερµανογουρούνα. Ήθελα να 'ξερα δεν ντρέπεται». Και όταν ο Τάκης Ζαχαράτος λέει µε την ψυχή του: «Τρεις χιλιάδες χρόνια µας πολεµάνε µέσα και έξω, αλλά θα κρατηθούµε στα πόδια µας είτε το θέλουν είτε όχι», εγείρει το πατριωτικό συναίσθηµα και σείεται η αίθουσα. Ξετυλίγει τις πτυχές του αστείρευτου ταλέντου του µε τις µιµήσεις που βλέπουµε επί σκηνής, αλλά και βιντεοσκοπηµένες, κάνοντας τα χείλη των θεατών να γελάσουν. (…)
Το πρώτο µέρος τελειώνει µε δύο Μαρινέλλες. Μια συγκινητική στιγµή. Ο Τάκης Ζαχαράτος λέει το παραµύθι του για τη φωνή που τον καθόρισε και που ερχόταν στις νύχτες του σαν παιδί και του ψιθύριζε «Αγάπη µου, αγάπη µου, πολύτιµη σαν φυλαχτό» και παραδέχεται ότι όπου κι' αν πήγαινε, η σκιά της τον ακολουθούσε και τώρα την ακολουθεί ο ίδιος. Φορά την ίδια τουαλέτα µε τη Μαρινέλλα, που της «ανεβαίνει η πίεση», όταν αντικρίζει τη σωσία της και οµολογεί εκνευρισµένη: «∆εν µας σηκώνει και τους δύο η σκηνή»… Κι' όµως, η σκηνή σήκωσε αυτά τα πληθωρικά ταλέντα, αυτούς τους δυο σταρ. Σήκωσε βάρος µεγατόνων. (…)
Στην επιτυχία αυτής της παράστασης, που δεν πρέπει να χάσετε, συνέβαλαν ο πάντα ευρηµατικός σκηνοθέτης Σταµάτης Φασουλής, ο χορογράφος ∆ηµήτρης Παπάζογλου, ο σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης και η Ελευθερία Ντεκώ που έκανε τους φωτισµούς.

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ για την ιστοσελίδα «Toxwni.gr»,
στις 2 Απριλίου 2017


Marinella and Takis Zacharatos (as Marinella) at the Pallas Theater in Athens.
| Photo credit: Lydia Sideri © January 2017

Τα λόγια μόνο περιττά δεν είναι όταν κάποιος καλείται να μιλήσει ή να γράψει για τη μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, Μαρινέλλα, και τον μοναδικό «showman», Τάκη Ζαχαράτο.
Μετά από μια επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων, έριξε αυλαία η παράσταση «Στον καθρέφτη του Παλλάς» και η πρώτη σκέψη στο μυαλό μου ήταν πως θα έπρεπε σίγουρα να συνεχιστεί. Δε γινόταν να βρεθούμε στην τελευταία παράσταση των δυο μεγάλων καλλιτεχνών και να μην καταγράψουμε ό,τι είδαμε.
Μια λέξη μπορεί μόνο να χαρακτηρίσει την παράσταση και πραγματικά δεν υπερβάλλω: Συγκλονιστική!
Ο Τάκης Ζαχαράτος, γνωστός κι' ως ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», δε σταμάτησε στιγμή να διασκεδάζει τον κόσμο με τις μιμήσεις και το υποκριτικό του ταλέντο. Όπως αναμέναμε, στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μαίρη Χρονοπούλου και η Άντζελα Δημητρίου, γυναίκες που έχουν υπάρξει και πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, ωστόσο ο Τάκης είχε μάτια για μία!
Φυσικά τη Μαρινέλλα, που κατάφερε να καθηλώσει το κοινό με τη συγκινητική της φωνή και ερμηνεία. Η σκηνική της παρουσία και η αστείρευτη ενέργεια και τσαχπινιά της ήταν, όπως θα λέγαμε, το κερασάκι στην τούρτα, που με εξέπληξε φοβερά. Εντύπωση μου προκάλεσε και μια της φράση για το τραγούδι «Καμιά φορά» που της απέφερε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα… «Θα μου επιτρέψετε αυτό το τραγούδι να το πω για εμένα… Άλλες φορές το λέω για τον κόσμο…».
Γέλιο, συγκίνηση και ανατριχιαστικές στιγμές ήταν τα «highlights» της βραδιάς, ενώ το χειροκρότημα ήταν συνεχές και το κοινό φαινόταν να απολαμβάνει την παράσταση κάθε στιγμή.
Ελπίζω η παράσταση να επαναληφθεί σύντομα για να προσφέρει και σ' όλους εσάς τα συναισθήματα που εξέλαβα εγώ και όσοι έχουν δώσει το παρόν! (…)
Μετά την παράσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Ζαχαράτος και η Μαρινέλλα δείπνησαν σε γνωστό στέκι της Αθήνας μαζί με καλούς τους φίλους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΜΠΙΡΗ για την ιστοσελίδα «Constantina.gr»,
στις 10 Απριλίου 2017


Takis Zacharatos performing at the Pallas Theater in Athens.
| Photo credit: Lydia Sideri © January 2017

Όλοι όρθιοι στο κατάμεστο Παλλάς χειροκρότησαν την Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο στο υπερθέαμα «Στον καθρέφτη του Παλλάς» που ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του την Κυριακή των Βαΐων. (…)
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και να την ξαναδούμε κάποια στιγμή, διότι πρόκειται για ένα θεαματικό κόσμημα στη θεατρική μιζέρια που έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία στους θεατές. Η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος έχουν εκρηκτική χημεία στη σκηνή και η παρουσία τους είναι όαση χαράς και κεφιού.
Την τελευταία παράσταση, παρακολούθησαν η Μαίρη Χρονοπούλου, η Άντζελα Δημητρίου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία συγκινημένη έδωσε συγχαρητήρια στην Μαρινέλλα, στον Τάκη Ζαχαράτο και στους συντελεστές.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ για την ιστοσελίδα «Cosmopoliti.com»,
στις 11 Απριλίου 2017


Θα ακουστεί μεροληπτικό και το ξέρω. Υποκειμενικό και αρκετά πωρωμένο. Μου αρέσει το μπρίο της Κυριακής Παπαδοπούλου ή αλλιώς, Μαρινέλλας.
Για 'μένα η δίψα για ζωή πάνω σε ένα οποιουδήποτε είδους σανίδι αφορά ανθρώπους χωρίς όριο ηλικίας, που με σκέρτσο, νάζι και χαμόγελο υποδέχονται ξανά και ξανά γενιές θεατών.
Κάθε λέξη, πριν βγει από το στόμα της, έχει βρει τη θέση της στην κλίμακα μουσικής. Οι κινήσεις των χεριών της είναι καθάριες, πότε δυναμικές και πότε ήρεμες, άλλοτε μοιάζουν με λυγμούς κι' άλλοτε σαν σήμα από χαρμόσυνο μαντάτο. Σε πείσμα όσων επέμειναν ότι ταξίδεψε στο εξωτερικό για να μάθει την τέχνη της κίνησης, όταν η ώρα ήρθε, η ίδια απάντησε σχεδόν κυνικά ότι οι χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών της είναι «η προίκα της από τα μπουλούκια της Μαίρης Λωράνς, που συμμετείχε στα 17 της χρόνια» (όπου μπουλούκια, θίασοι της εποχής που όργωναν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη με παραστάσεις). Όσο οξύμωρο ή παράδοξο κι' αν ακουστεί η κίνηση της Μαρινέλλας έχει συναίσθημα! Είναι χέρια που ντύνουν κάθε στίχο που μας συστήνεται με τη φωνή της.
Αν, λοιπόν, έχεις την τύχη να δεις τη Μαρινέλλα από κοντά, έσω έτοιμος να φιλτράρεις κάθε σπιθαμή του κορμιού και της φωνής της. Έσω έτοιμος να έρθεις αντιμέτωπος με μια πραγματική ιστορία, διόλου παραμυθένια, και γεμάτη εμπειρία. Καμία αμφισβήτηση δεν επιδέχονται οι παραστάσεις της, όπως ακριβώς συνέβη και στην τελευταία της «Στο καθρέφτη του Παλλάς» παρέα με τον μοναδικό, Τάκη Ζαχαράτο. Τις φανφάρες, τα πλουμιστά και άδεια να φοβάσαι. Κάπου εκεί χάνεται το νόημα της απλότητας, της έκπληξης, του θαυμασμού.
Ξέρει να ερμηνεύει όσα νιώθεις. Δεν μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού της με έρωτες και παρατράγουδα. Είναι από εκείνες τις δυναμικές υπάρξεις που «τόλμησαν όσα δεν τόλμησε κανείς» κι' έκανε πράξη λόγια που δεν είναι «ζωγραφισμένα στο χαρτί». Έγινε μέρος και μέλος αυτού που σήμερα αποκαλούμε «παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο». Οι Χρονοπούλου, Καραγιάννη, Κωνσταντάρας, Βλαχοπούλου μοιράστηκαν μαζί της ιστορικές κινηματογραφικές σκηνές, ενώ Γκάτσος, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Πλέσσας, Λοΐζος είναι μόνο ορισμένοι από τους δεκάδες που την εμπιστεύτηκαν τραγουδιστικά.
Από την Κυρία Μαρινέλλα μην περιμένεις υπερφίαλες δηλώσεις, περιττές εμφανίσεις και δημόσιες σχέσεις για να γεμίσει το θέατρο. Της αρέσει το καλό φαγητό και μια παρέα. Δεν ήταν ποτέ από τους καλλιτέχνες που άγουν και φέρονται από δέκα παραπάνω αυλικούς, που δουλεύουν λίγο και ορίζουν την καριέρα τους με καλές «mediaκές» σχέσεις. Για εκείνη οι αγάπες φαίνονται στη διάρκεια των σχέσεων και αυτές προσπάθησε, έχτισε και κέρδισε αυτά τα 60 ολόκληρα χρόνια πορείας στο ελληνικό πεντάγραμμο.
Σήμερα, στα 79 της χρόνια, η μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού έγινε για 'μένα πάνω στη σκηνή του Παλλάς η ζωντανή απόδειξη του εμπνευσμένου σεβασμού και της επιβλητικότητας. Μια παρουσία καθηλωτική με την απλότητα της και το μεγάλο -ειλικρινώς- καρφιτσωμένο χαμόγελο στα χείλη. Εκτόπισμα. Μπρίο και σκέρτσο. Φωνή. Όλα αλληλένδετα φιλοξενούνται -ακόμα!- στο κορμί και στην ψυχή της Κυριακής Παπαδοπούλου.
Την αλήθεια μου; Ένιωσα «μικρή», κοιτάζοντάς τη να χορεύει με τσαχπινιά και ενέργεια εφήβου το «Σήμερα», και το «Κρίμα το μπόι σου». Ή όταν άνοιξε το στόμα της και αβίαστα ερμήνευσε το «Καμιά φορά», το «Πρόβα νυφικού», το «Πρώτη μου φορά». Ένιωσα ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να υποκλιθώ μπροστά σε μια πραγματική καλλιτέχνιδα.
Ηθικό δίδαγμα ένα και το αυτό: «Όλα πρέπει να γίνονται όσο πιο απλά είναι δυνατόν, αλλά όχι απλούστερα». (Αλβέρτος Αϊνστάιν). Ω ρεβουάρ!

Όσα μου έμαθε ένα βράδυ στον Καθρέφτη του Παλλάς»
ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΑΡΗ για την ιστοσελίδα «Yupiii.gr»,
στις 12 Απριλίου 2017
 
 
Marinella and Takis Zacharatos at the Pallas Theater (Finale).
| Photo by NDP Photo Agency © April 9, 2017
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| New theatre reviews about the Grande Dame of the Greek Song Marinella and the talented showman with a thousand faces Takis Zacharatos for their brilliant musical spectacle at the Pallas Theatre in Athens, titled Marinella - Zacharatos ston kathrefti tou Pallas (Marinella - Zacharatos in the mirror of the Pallas)”, that ran from December 31, 2016, until January 29, 2017 for twenty completely sold-out performances, and from March 23 to April 9, 2017 for twelve additional performances, triumphantly winning the title of the first artistic and commercial theatrical success in Athens of 2017!
 
An unexpected artistic coexistence attended by 51,200 spectators, which will tour to Cyprus next July, with four new performances in Nicosia, Larnaca and Limassol. Tickets are available at all “ACS Courier” outlets and online at Shop.tickethour.com.

Director: Stamatis Fasoulis
Texts: Giannis Xanthoulis
Choreographer: Dimitris Papazoglou
Composer - Arranger: Giannis Christodoulopoulos
Set designer: Manolis Pantelidakis
Costume desinger: Deny Vachlioti
Lighting designer: Eleftheria Deko
Satirical texts: Panos Exarchos
Photographer: Tassos Vrettos
Production: Athens Theatres S.A.
 

Marinella and Takis Zacharatos with a troupe of actors
and singers at the Pallas Theater in Athens, on April 9, 2017.
| Photo from the Facebook profile of Giorgos Tsourounakis ©
 
Participating alongside Marinella
and Takis Zacharatos (alphabetically):
Stratos Chadjidakis, Christina Ellinodeli,
Konstanstinos Frantzis, Grigoris Georgiou,
Giannis Giannatsis, Alexandros Philippopoulos,
Eva Stamati, Giorgos Tsourounakis,
Zoe Vatista, Nikos Ziaziaris.

Musicians:
Spiros Karamitsos (drums), Giorgos Tsiropoulos (piano, saxophone), Dimitris Margiolas (bouzouki), Andriani Giakoumelou (keyboards), Charis Charalambous (bass), Eren Alioglou (percussion), Panagiotis Samaras (guitar).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου