6 Δεκεμβρίου 2016

Ρεβεγιόν με τη Μαρινέλλα



Από την δημοσιογράφο Ματούλα Κουστένη
για την «Εφημερίδα των Συντακτών»
 
Δημοσίευση: Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, Ελλάδα


Σε κλίμα γιορτινό, λαμπερό αλλά συναισθηματικό και αγαπησιάρικο. Με μια παρέα που την ενώνουν πολλά. Σε ένα χώρο που θα μεταμορφωθεί εντός κι' εκτός, η Μαρινέλλα συναντά παλιούς γνώριμους και μαζί τους ετοιμάζεται να κάνει Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν στο «Παλλάς». Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2017, λοιπόν, κάνει πρεμιέρα ένα γιορτινό σόου με τίτλο «Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς».

Μαζί της, θα έχει τη σιγουριά του Σταμάτη Φασουλή (που για άλλη μια φορά υπογράφει τη σκηνοθεσία σε δουλειά της), τη συγγραφική σπιρτάδα του Γιάννη Ξανθούλη (κείμενα), την ευελιξία και φαντασία του Μανώλη Παντελιδάκη (σκηνικά) και της Ντένης Βαχλιώτη (κοστούμια), την έμπνευση του Δημήτρη Παπάζογλου (χορογραφίες) και τη συνθετική ικανότητα του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος έγραψε το τραγούδι της έναρξης κι' επιμελήθηκε τις ενορχηστρώσεις των κομματιών.

«Είναι θα έλεγα ένα πάμπλουτο, χολιγουντιανό υπερθέαμα με 50 - 60 πρόσωπα επί σκηνής. Τα 40 από αυτά θα τα κάνει ο Τάκης Ζαχαράτος», είπε γελώντας ο Σταμάτης Φασουλής, που κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, συνειδητοποίησε πως από το 1988 που συνεργάζεται με τη Μαρινέλλα μόνο δύο παραστάσεις της δεν έχουν κάνει μαζί. «Φανταστείτε τη χάρη που θα είχε ένα χειμωνιάτικο αναψυκτήριο. Θα είναι λαϊκό αλλά όχι λαϊκίστικο, θα έχει αθωότητα, θα είναι γιορτινό και καθόλου στημένο. Θέλουμε να είναι κάτι που θα μας μιλάει προσωπικά και θα μας διασκεδάζει. Δυστυχώς τελευταία έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε διασκέδαση μια μεγάλη σπατάλη νευρική, μια μεγάλη ένταση στη μουσική. Κανείς δεν νοιάζεται για την επικοινωνία πάλκου - κοινού. Εμείς έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό για να επιτύχουμε αυτήν τη συνομιλία σε καλλιτεχνικό και ανθρώπινο επίπεδο. Αυτός είναι κι' ένας από τους λόγους που ξεκινάμε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν είναι ότι βαρεθήκαμε το σπίτι μας αλλά ότι μας αρέσει που θα μοιραστούμε αυτές τις στιγμές. Ίσως να είναι και οι καιροί που το απαιτούν να βρισκόμαστε μαζί. Η πρόταση μας είναι να μοιραστούμε».

Για τον λόγο αυτό η παράσταση μετά το τέλος της θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο να βολτάρουν στη στοά του «City Link», να μοιραστούν το εορταστικό κλίμα, να δοκιμάσουν τα μενού των εστιατορίων, να αλλάξουν τον χρόνο μαζί με τους συντελεστές της. «Είμαι ευτυχισμένη που θα γίνει αυτή η παράσταση. Πρέπει να σας πω ότι τόσα χρόνια δεν έχω ξαναδουλέψει 31 του μηνός γιατί πάντα επέλεγα να την περνώ με την οικογένεια μου. Ο λόγος, λοιπόν, που το αποφάσισα είναι γιατί αυτό που θα γίνει στη Στοά δεν έχει ξανασυμβεί. Θα είναι ένα πανηγύρι με μουσική, κόσμο, φαγητά, αποκλειστικά για όσους έχουν επιλέξει να δουν την πρεμιέρα μας», είπε η Μαρινέλλα για το ιδιαίτερο «concept» της παραγωγής. Όσο για τη συνεργασία με τον Ζαχαράτο, η Μαρινέλλα σχολίασε: «Πήγαμε Αυστραλία μαζί και την κάναμε την πρόβα μας, είδαμε ότι ταιριάζουμε και συνεχίζουμε».

«Δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτή τη συνεργασία», είπε με τη σειρά του ο Μανώλης Παντελιδάκης. «Μπορεί κάποιοι τελευταία δικαίως να αναρωτιούνται αν το ελληνικό τοπίο της σόουμπιζ θόλωσε, ωστόσο, όταν υπάρχει η Μαρινέλλα όλες οι απαντήσεις είναι μπροστά σου».

Από την άλλη ο Τάκης Ζαχαράτος είδε με αυτή τη συνεργασία ένα όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα καθώς, όπως είπε, «με τη Μαρινέλλα έχουμε καρμική σχέση καθώς υπήρξε ο λόγος που έγινα καλλιτέχνης. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να το σκεφτώ. Είναι ένα πανεπιστήμιο στο οποίο μου αρέσει να φοιτώ». «Συγγνώμη, με είπε φυτό;» ρώτησε γελώντας η Μαρινέλλα στον Φασουλή. Στην παρέα προστίθενται και 12 νέα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν.

Δύσκολο, όμως, είναι και το έργο του μουσικού Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το τεράστιο ρεπερτόριο της Μαρινέλλας αλλά και τα τραγούδια - έκπληξη που θα ερμηνεύσει. «Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για 'μένα να κρατήσω τη διαχρονικότητα των κλασικών τραγουδιών και συγχρόνως να τα φέρω στο σήμερα και να τα ξανασυστήσω στο κοινό σαν να είναι σύγχρονα», σχολίασε. Ο Σταμάτης Φασουλής έδειξε να συμφωνεί: «Θέλουμε να τα ξαναζήσουμε αυτά τα κομμάτια. Με τα χρόνια, βλέπετε, πολλά πράγματα του θεάματος τα έχουμε σκουριάσει από τις επαναλήψεις. Κι' αυτό δεν αφορά μόνο το τραγούδι στο οποίο πρέπει να κρατάς την αλήθεια και όχι το ηθογραφικό τους περίβλημα. Ισχύει και για το αισθητικό κομμάτι της παράστασης. Θέλουμε, για παράδειγμα, τα κοστούμια να έχουν αναφορές στην εποχή τους αλλά να μην είναι απλώς μια γραφική αναπαράσταση».


Info.
Από 31 Δεκεμβρίου, για είκοσι μόνο παραστάσεις!
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής.
Κείμενα: Γιάννης Ξανθούλης.
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου.
Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης.
Κουστούμια: Ντένη Βαχλιώτη.
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου «Παλλάς»
(Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) και τηλεφωνικώς στο 211 1000365.
Επίσης, στα καταστήματα «Public», «Seven spots», «Reload stores»,
«Media markt», στα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και τηλεφωνικώς στο 11876.
Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr και www.ticket365.gr.
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Réveillon with Marinella”; An article by Greek journalist Matoula Kousteni for the Greek newspaper I Efimerida ton Syntakton (The journal of authors), on the occasion of yesterday's Press Conference at the Pallas Theatre in Athens, Greece, with Marinella, Takis Zacharatos, director Stamatis Fasoulis, composer Giannis Christodoulopoulos, choreographer Dimitris Papazoglou, set designer Manolis Pantelidakis and costume designer Deny Vachlioti, for their musical performance “Marinella - Zacharatos ston kathrefti tou Pallas (Marinella - Zacharatos in the mirror of the Pallas)” by Giannis Xanthoulis, that will launch from December 31, 2016, for only twenty performances. Tickets are available online at www.viva.gr and www.ticket365.gr. | Published: Tuesday, December 6, 2016 | Source: EFSYN Newspaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου