8 Μαΐου 2016

«Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω…» στην Κύπρο


Η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος και ο Χρήστος Νικολόπουλος
μοιράζονται τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας
και την αγάπη τους για τον Στέλιο Καζαντζίδη
σε τρεις μουσικές παραστάσεις στην Κύπρο!


«Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω»

4 Ιουνίου στο «Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο»
5 και 6 Ιουνίου στο «Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών»


Δυο κορυφαίοι ερμηνευτές, προερχόμενοι από δύο διαφορετικές γενιές, σμίγουν και πάλι -δέκα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές εμφανίσεις τους στο «Αθηνών Αρένα»- με τη σημαντική συμβολή του Χρήστου Νικολόπουλου, έχοντας και οι τρεις ένα κοινό σημείο αναφοράς. Τον Στέλιο Καζαντζίδη.


Η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2007.Η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2007.
Photos credit: Manolis Chiotis © November, 2007


Σ' αυτή τη νέα μουσική συνύπαρξη, εκτός από τα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, ιδιαίτερη θέση θα κατέχει η αγάπη που μοιράζονται για την αξεπέραστη καλλιτεχνική φυσιογνωμία του σπουδαίου Στέλιου Καζαντζίδη. Τρεις μοναδικές μουσικές παραστάσεις, αφιερωμένες στο μεγάλο βάρδο της λαϊκής μουσικής, στις οποίες βάζουν τα θεμέλια οι καταλληλότεροι άνθρωποι…

Η Μαρινέλλα, η μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, στάθηκε στο πλευρό του Στέλιου Καζαντζίδη, τόσο στη ζωή όσο και στο πάλκο. Ενώ ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης, έδωσε στον Στέλιο μερικές από τις πιο ηχηρές επιτυχίες της καριέρας του, όπως τα «Υπάρχω», «Αγριολούλουδο», «Κάτω απ' το πουκάμισο μου», «Βραδιάζει», «Οι αισθηματίες», «Νυχτερίδες κι' αράχνες», «Απόψε σ' έχω στην αγκαλιά μου», ανάμεσα σε δεκάδες τραγούδια. Ο Αντώνης Ρέμος με τη σειρά του, ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής μας, γαλουχήθηκε μουσικά με τα ακούσματα του Στέλιου Καζαντζίδη.

Οι παραστάσεις φέρουν τον τίτλο «Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω…», διότι όσο υπάρχει στη μνήμη μας ο Στέλιος Καζαντζίδης, θα υπάρχει και το λαϊκό τραγούδι!
ΛΑΡΝΑΚΑ
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
«Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο»
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 35,00€ (Κανονικό)
Προπώληση: Shop.tickethour.comΤηλ. 77777040


ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016
«Αμφιθέατρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' (Σχολή Τυφλών)»
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 40,00€ (Α' Ζώνη), 35,00€ (Β' Ζώνη)
Προπώληση: Shop.tickethour.comΤηλ. 77777040


Η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2006.
10 years ago; Marinella returned to nightlife
-after almost 10 years of absence-
and collaborated with Antonis Remos
in the nightclub "Athens Arena"
(from November 2, 2006 until April 1, 2007
and from November 8, 2007 until March 8, 2008).
Meanwhile, the two popular artists also appeared
in the nightclub "Fix Live" in Thessaloniki
(from March 19, 2007 until June 9, 2007).
Their musical collaboration
was also continued in Greek discography!
| Photo credit: Manolis Chiotis © November, 2006
- Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με τη Μαρινέλλα, και μάλιστα κάθε φορά συνηθίζεις να λες πως λειτουργείς με τη μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, ως «μαθητής». Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει;
- «Η Μαρινέλλα είναι για 'μένα οικογένεια, μάνα, μεγάλη αδελφή, δασκάλα. Είναι μεγάλη αγάπη. Εννοείται ότι δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις από τη Μαρινέλλα, είναι πηγή γνώσης και εμπειριών. Τρελαίνομαι να ακούω ιστορίες παλιές, να ανακαλύπτω μικρά μυστικά. Είναι ένας άνθρωπος απόλυτα ζωντανός και δραστήριος, δεν ησυχάζει, δεν ηρεμεί, έχει πάντα όρεξη για κάτι καινούριο και, το κυριότερο, έχει πάντα τη διάθεση να προσφέρει τις γνώσεις της και αυτό την καθιστά μεγάλη δασκάλα. Είναι τεράστιο κεφάλαιο η Μαρινέλλα για την Ελληνική μουσική και ένα παγκόσμιο φαινόμενο για την ποιότητα της φωνής της…».

- Τι σου έμαθε από τις προηγούμενες σας συνεργασίες και τι εισπράττεις από αυτήν τώρα;
- «Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς ανά συνεργασία τι μου έχει δώσει η Μαρινέλλα ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι με καθοδηγεί πάντα σωστά, όταν μοιράζομαι μαζί της έναν προβληματισμό είναι πάντα ψύχραιμη και με συμβουλεύει. Η σχέση μας έχει χτιστεί βήμα - βήμα και η παρουσία της στη ζωή μου είναι πολύ σημαντική…».

- Μαζί θα παρουσιάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Τι μνήμες έχεις από τη φωνή του Στέλιου; Πόσες φορές «πάτησες» επάνω στη φωνή του μεγαλύτερου Έλληνα ερμηνευτή για να πεις δικά σου τραγούδια;
- «Οι μνήμες οι δικές μου από τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη φωνή του είναι οι μνήμες που έχει όλος ο λαός. Ήμουν παιδί όταν πρωτογνώρισα - άκουσα τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τον θαύμαζα τον Καζαντζίδη, τον άκουγα με πολύ θαυμασμό, μου άρεσε η φωνή του, ο τρόπος που προσέγγιζε τα τραγούδια, η αμεσότητα του, η απλότητα του, η σεμνότητα του. Ήταν πάντα αφοσιωμένος στο τραγούδι, το αγαπούσε πολύ, πιο πολύ εκεί πάτησα αν θέλεις, να προσπαθώ να είμαι πιο σεμνός -ο κάθε καλλιτέχνης κάνει την πορεία του, καλό είναι να μην αποσπάται από σειρήνες. Η μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλες αγάπες. Ένα κομμάτι της συναυλίας που έχει να κάνει και με τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, είναι πράγματι αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη -έχει πει πάρα πολλά από τα τραγούδια του Χρήστου ο Στέλιος και πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να πω αυτά τα τραγούδια με τη Μαρινέλλα, μεγάλη στιγμή αυτή. Ήταν τόσα χρόνια δίπλα του, έχει τόσες ιστορίες να μοιραστεί…».

Αποσπάσματα συνέντευξης του Αντώνης Ρέμου
στον Γιάννη Χατζηγεωργίου, για το περιοδικό DOWN TOWN.
(Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2016, Κύπρος)
Παραγωγή: GALAXIAS - LIVE PRODUCTIONS
Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΝΤ1, ΑΝT1IWO, SFERA 96.8, HELLO
Marinella and Antonis Remos will give three unique concerts in Cyprus this June, with the significant contribution of the Greek bouzouki virtuoso and composer Christos Nikolopoulos. The concerts, besides the favorite songs of the two performers, will also include a musical tribute to the songs of the Greek legendary singer Stelios Kazantzidis, titled “Oso iparchis, tha iparcho (As long as you exist I'll exist)” -inspired by his 1975 song “Iparcho” (I exist), written by Christos Nikolopoulos and Pythagoras. On June 4, 2016, at the Pattichion Municipal Amphitheatre of Larnaca and on June 5 and 6, 2016, at the Makarios III Amphitheatre (School for the Blind Amphitheatre) of Nicosia in Cyprus.

Η Μαρινέλλα στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2007.
Photo credit: Manolis Chiotis © 2007
LARNACA, Cyprus
Pattichion Municipal Amphitheatre
Saturday June 4, 2016 (09:00 pm)
Ticket prices: 35,00€
By phone at 77777040 (Reservations and information)
and online at Shop.tickethour.com

NICOSIA, Cyprus
Makarios III Amphitheatre (School for the Blind)
Sunday June 5, 2016 (09:00 pm)
Monday June 6, 2016 (09:00 pm)
Ticket prices: 40,00€ (A' Zone) and 35,00€ (B' Zone)
By phone at 77777040 (Reservations and information)
and online at Shop.tickethour.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου