29 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα χρονιά με… «Μαρινέλλα - Βέμπο»




Με τη νέα χρονιά, το Θέατρο «Badminton» ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη παραγωγή, η οποία θα κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή! Ο λόγος για την παράσταση «Μαρινέλλα - Βέμπο: Η συνάντηση» με πρωταγωνίστρια εννοείται τη Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα, σε κείμενα - σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ την μουσική - ιστορική έρευνα έχει αναλάβει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου του 2014.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο Ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο (1910 - 1978). Ένας ζωντανός θρύλος, η Μαρινέλλα, θα συναντήσει επί σκηνής μια άλλη γυναίκα - θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευση της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η παράσταση θα ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο. Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της, και η Μαρινέλλα, αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».

Δίπλα στη Μαρινέλλα - Βέμπο, ο Μίμης Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ένας παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος του Αντώνη Λουδάρου, και ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, θα βοηθήσουν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας, μιας δύσκολης εποχής και ενός μουσικού θησαυρού, που ακόμα περνά στα στόματα μας σαν παρακαταθήκη. Ενός θησαυρού που δεν πρέπει να χαθεί.

Καθ' όλη τη διάρκεια των παραστάσεων θα φιλοξενείται στο φουαγιέ του Θεάτρου «Badminton» μια ενδιαφέρουσα έκθεση με παρτιτούρες, προσωπικά αντικείμενα και άλλα ενθυμήματα της θρυλικής Σοφίας Βέμπο. Το υλικό έχει συλλεχθεί από την Κατερίνα Κ. Πετρίδου, η οποία θα κυκλοφορήσει τη βιογραφία της Βέμπο εκείνο το χρονικό διάστημα, με τίτλο «Σοφία Βέμπο - Τραγούδαγε την Ελλάδα κι' όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της».


Sofia Vembo enjoyed Marinella at the Athenian nightclub "Stork" in 1969.
| Photo from the album "I Marinella se tragoudia tis Vembo" in 1980.
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| The Grande Dame of the Greek Song Marinella will play the "Songstress of Victory", the legendary Greek singer Sofia Vembo (1910 - 1978), in an ambitious Greek musical, titled “Marinella - Vembo: I Synantisi (The encounter)”, written and directed by Petros Zoulias, that will enliven at the Badminton Theater in Athens, Greece, from January 22, 2014. Beside the role of Vembo, we will find the role of Mímis Traifóros (playwriter) by Christos Stergioglou, this of an old actor revue by Antonis Loudaros and a unique cast of 50 actors and song artists!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου