27 Σεπτεμβρίου 2013

Για σένα τον άγνωστο (PHILIPS 814 654) 1983


Φωτογραφία: Ντίνος Διαμαντόπουλος © 1983

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1983
κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Για σένα τον άγνωστο»
σε δίσκο 33' στροφών (PHILIPS: 814 654-1)
από τη δισκογραφική εταιρία «PolyGram Records»,
με την ετικέτα της «Philips Records».

Το άλμπουμ περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια της Μαρινέλλας (συν ένα ορχηστρικό) σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του έγινε «χρυσό», ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα.

Πλευρά Α'
1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΑΜΙ - 3:34
Είσαι ποτάμι, μια θάλασσα είμαι και πάντα κυλάμε μαζί, κι' αν με ρωτήσουν θα πω πως κοντά σου αξίζει κανένας να ζει. Αγάπη της καρδιάς μου δακρυσμένη, παράπονο τ' αγέρα στα νησιά, τη νύχτα σαν ανοίγει η αγκαλιά σου στην έρημο ανοίγει εκκλησιά. Αγάπη της καρδιάς μου δακρυσμένη, παράπονο τ' αγέρα στα νησιά. Είσαι ποτάμι, μια θάλασσα είμαι και πάντα κυλάμε μαζί, κι' αν με ρωτήσουν θα πω πως κοντά σου αξίζει κανένας να ζει. Είσαι ποτάμι, μια θάλασσα είμαι και πάντα κυλάμε μαζί, κι' αν με ρωτήσουν θα πω πως κοντά σου αξίζει κανένας να ζει. Αγάπη της καρδιάς μου δακρυσμένη, ο κόσμος κι' αν μου βάζει τα καρφιά, στο κρύο με ζεσταίνεις σαν τη 'μέρα, μου διώχνεις κάθε μαύρη συννεφιά. Αγάπη της καρδιάς μου δακρυσμένη, μου διώχνεις κάθε μαύρη συννεφιά.
2. ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ - 3:20
Κάτσε λιγάκι να σου πω για μια τρελή Ελλάδα, δυο - τρεις κουβέντες λαϊκές, αυτές που λεν' τις Κυριακές απλοί ανθρώποι του λαού, παρέα στη λιακάδα, παρέα στη λιακάδα. Τα λόγια μοιάζουν με ψωμί σε βρώμικο τραπέζι, μια πλάκα είναι που γυρνά χωρίς ν' ακούς τι παίζει, μη με ρωτάς - μη με ρωτάς πώς χάσαμε τα χρόνια, ο κόσμος έγινε κλουβί κι' είμαστ' εμείς τ' αηδόνια. Κάτσε λιγάκι να σου πω σα να 'σουν αδερφός μου τόσα παράπονα παλιά, όσα στα δένδρα τα πουλιά, παράπονα που ακούς να λεν' στα σπίτια όλου του κόσμου, στα σπίτια όλου του κόσμου.
3. ΕΧΩ ΨΥΧΗ - 2:32
Μια Πέμπτη, ένα δειλινό ίδιο σαν το μετάξι, μέσα στης γης το χαλασμό με πότισες με αγιασμό κι' έχει η ζωή μου αλλάξει. Μ' άνοιξες πόρτα να διαβώ, καινούρια πράγματα να δω και να γνωρίσω. Και αν μείνω πάλι μοναχή, να ξέρεις, ναι, έχω ψυχή να προχωρήσω, να προχωρήσω. Μια Πέμπτη φόρεσα για 'σε μαλάματα κι' ασήμια, κι' όπως σκοτείνιασε η γη, σαν ήλιος ήρθες, σαν αυγή πάνω από τα συντρίμμια.
4. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ - 3:16
Καμιά φορά λέω ν' αλλάξω ουρανό, μα δε, μα δεν υπάρχουν δρόμοι. Κι' άλλη φορά σκέφτομαι πόσο σ' αγαπώ, και σου ζητώ συγγνώμη. Τώρα δεν είμαστε παιδιά να 'χουμε φως μες στην καρδιά να μας σκεπάζει. Μα σ' αγαπώ, σου το 'χω πει, κι' η αγάπη σου σαν Κυριακή με ξεκουράζει. Καμιά φορά λέω ν' αλλάξω ουρανό, μα δε, μα δεν υπάρχουν δρόμοι. Κι' άλλη φορά σκέφτομαι πόσο σ' αγαπώ, και σου ζητώ συγγνώμη. Βλέπεις πως άλλαξ' ο καιρός κι' έγιν' ο κόσμος βροχερός, όλο χαλάζι. Μα σ' αγαπώ, σου το 'χω πει, κι' αν όλα μοιάζουν φυλακή δε με πειράζει.
5. ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ - 2:32
Εφημερίδα πάνω στον πάγκο, μεσημεράκι, ωρα μισή. Τον λέγαν Μάνθο, τον λέγαν Βάγγο, της Εσκενάζυ κλαίει η φωνή. Ανάβω πάλι το καμινέτο λίγο να φτιάξω καφέ πικρό, ούτε και πέρσι μα ούτε και φέτο δεν έχεις έρθει για να σε δω. Μόνο μου ταχυδρόμησες από μια χώρα ξένη, με ένα γραμματόσημο την πίκρα συστημένη, με ένα γραμματόσημο την πίκρα συστημένη. Σε μια κορνίζα στο μαγαζάκι, ένα καράβι με ναυτικούς, αργοπεθαίνω κάθε βραδάκι, σου το φωνάζω μα δεν τ' ακούς. Παίρνω μολύβι για να σου γράψω πάνω στο άσπρο ψυχρό χαρτί, σκορπάει η ζωή μου και πού να ψάξω, την πάει ο αγέρας εδώ κι' εκεί. Και 'συ μου ταχυδρόμησες από μια χώρα ξένη, με ένα γραμματόσημο την πίκρα συστημένη, με ένα γραμματόσημο την πίκρα συστημένη.
6. ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ - 1:51
Έχω μια τρέλα μέσα στο μυαλό μου, εδώ στην πίστα να μου δίνει αντοχή, μια τρέλα που τη λέω κιβωτό μου, για να μπορώ ν' αντέξω αυτή την εποχή. Σ' αυτόν τον κόσμο τον παράφωνο φωνάζω μα δεν απαντάει ποτέ κανείς, σου στέλνω σήμα απ' το μικρόφωνο φωνάζω, μήπως τ' ακούσεις και φανείς! Θα κάνω τα τραγούδια μου μαχαίρια, της βολικής ζωής να κόψω τα σχοινιά, κι' όπως πετούν τ' αγριοπεριστέρια μέσα στο άπειρο θ' ανοίξω τα φτερά. Σ' αυτόν τον κόσμο τον παράφωνο φωνάζω μα δεν απαντάει ποτέ κανείς, σου στέλνω σήμα απ' το μικρόφωνο φωνάζω, μήπως τ' ακούσεις και φανείς! Έχω μια τρέλα άσπρη, λουλουδένια, για να μπορώ να σας μιλάω αστικά, βουλιάζουμε σαν πλοία σιδερένια, γύρω δε φαίνονται ναυαγοσωστικά.




Πλευρά Β'
1. Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ (Για 'σένα τον άγνωστο) - 2:44
Θα πάρω τ' άστρα αγκαλιά κι' όπως τα έρημα πουλιά θα ταξιδέψω, θα πάω όπου φτάνει ο νους, μες στους φτωχούς και ταπεινούς να σε γυρέψω. Θα ψάξω για 'σένα τον άγνωστο, για 'σένα, τον άγνωστο και τον αγαπημένο! Αφόρητη έγιν' η ζωή, ίδια απ' το βράδυ ως το πρωί, θέλω ν' αλλάξω. Θ' ανάψω απόψε μια φωτιά, να κάψω όλα τα παλιά, και θα σε ψάξω.
2. ΕΡΩΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ (Γραμμένο για τους Ν. & Γ.) - 3:32
Από την Αλεξάνδρεια ήρθες στα χρόνια της φωτιάς, μύριζες τριαντάφυλλο κι' ήσουν ο ίδιος ο νοτιάς. Έρωτας είσαι ανατολίτης, σαν το μπακίρι μελαχρινός, κι' είν' τα φιλιά σου κι' η αγκαλιά σου φουρτουνιασμένος ωκεανός. Έρωτας είσαι ανατολίτης, σαν το μπακίρι μελαχρινός, κι' είν' τα φιλιά σου κι' η αγκαλιά σου φουρτουνιασμένος ωκεανός. Λησμονημένο ήμουνα παλιό τραγούδι της φυλής, και 'συ φωνή μού έδωσες σαν μάγος της Ανατολής.
3. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ - 2:46
Στην οδό Καλλιδρομίου, σ' ένα σπίτι δίπατο, σε συνάντησα ένα βράδυ έξω απ' το μακρύ κοπάδι, τους καημούς να βγάζεις βόλτα, τα πουλιά περίπατο. Σε φωνάζουν οι ανθρώποι «άνθρωπο αφύσικο» γιατί λες αυτό τον κόσμο ακαταλαβίστικο. Στην οδό Καλλιδρομίου, σ' ένα σπίτι δίπατο, σε συνάντησα ένα βράδυ έξω απ' το μακρύ κοπάδι, τους καημούς να βγάζεις βόλτα, τα πουλιά περίπατο. Στην Αθήνα του ογδόντα μοιάζεις με μυστήριο, κι' είναι το χαμόγελο σου, στ' όμορφο το πρόσωπο σου, στον πολιτισμό χαστούκι κι' ένα δικαστήριο.
4. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΣΤΟΣ - 3:08
Απόψε σ' ερωτεύτηκα βαθιά μες στ' όνειρο μου, κι' είπα να 'ρθώ να σου το πω, γιατί αυτό το «σ' αγαπώ» είναι σαν χιόνι καθαρό σε μια γωνιά του δρόμου. Αν είσαι εργάτης ή αστός δεν ρώτησα κανένα, είσαι ένας άνθρωπος ζεστός, κι' αυτό μετράει για 'μένα. Αν είσαι εργάτης ή αστός δεν ρώτησα κανένα, είσαι ένας άνθρωπος ζεστός, κι' αυτό μετράει για 'μένα. Στα δέντρα αγέρας φύσηξε, δεν άφησε ένα φύλλο, και 'γω σε ψάχνω στις γωνιές, στα μαγαζιά, στις γειτονιές, εκεί που παν' οι άνθρωποι για να ξεχάσουν λίγο.
5. ΦΟΡΑΓΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ - 2:47
Ήταν Απρίλης κι' η δημοσιά άνθιζε τριφύλλι, φόραγες τον ήλιο για αρματωσιά και για καρυοφύλλι. Μάτωνε ο κόσμος και στα βουνά έκλειναν οι στράτες, και σαν Επιτάφιος που περνά μοιάζαν' οι αντάρτες, μοιάζαν' οι αντάρτες. Χάλκινο φεγγάρι στον ουρανό και στους κάμπους χιόνι, όταν σε σταυρώσαν το δειλινό, έκλαιγε ένα αηδόνι. Έγιν' η φωνή σου δάκρυ πικρό, κλαίει έναν αιώνα, από το Χαϊδάρι στον Ωρωπό κι' ως τη Δραπετσώνα, κι' ως τη Δραπετσώνα.
6. ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ (Τα σήματα) - 1:49


Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Χατζηνάσιος (πιάνο, πλήκτρα), Τάσος Λιβέρης (ντραμς), Σπύρος Λιβιεράτος (κρουστά), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες), Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Γιάννης Μπιθικώτσης (μπουζούκι).




Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Φίλιππο Παπαθεοδώρου για τη δισκογραφική εταιρεία «PolyGram Records» (μετέπειτα «Universal Music Greece» και «Cobalt Music / Helladisc»). Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο «Polysound» της Αθήνας, με ηχολήπτη τον Γιάννη Σμυρναίο. Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών και τη διεύθυνση ορχήστρας ανέλαβε ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης. Τη μακέττα του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Θάνος Σπυρόπουλος, ενώ οι φωτογραφίες -σε εξώφυλλο, εσώφυλλο και οπισθόφυλλο- ανήκουν στον Ντίνο Διαμαντόπουλο.


Marinella with Giorgos Hadjinasios and Michalis Bourboulis.
| Photo credit: Dinos Diamantopoulos © 1983

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε και σε κασέτα μαγνητικής εγγραφής (PHILIPS: MC 814 654-4) ενώ το 1996, κυκλοφόρησε και σε δίσκο ψηφιακής μορφής (CD) με παραπλήσιο εξώφυλλο (MERCURY / POLYGRAM: 0422 8146 5420) σε σχεδίαση του Πέτρου Παράσχη, από την ίδια δισκογραφική εταιρία, κάτω από την ετικέτα της «Mercury Records».




Αξίζει να αναφερθεί πως η ζωντανή παρουσίαση - προώθηση των τραγουδιών από τη Μαρινέλλα έγινε στον ξακουστό «Διογένη» τον χειμώνα του 1983-84 (στις μουσικές εμφανίσεις της με τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Δημήτρη Κοντολάζο και την Ελένη Δήμου), ενώ το διαχρονικό και πασίγνωστο «Καμιά φορά» -που αποτελεί πλέον το «σήμα κατατεθέν» της- γράφτηκε νωρίτερα και πρωτοπαρουσιάστηκε από την ίδια τον χειμώνα του 1982-83 στην Πλακιώτικη μπουάτ «Zoom» (στις εμφανίσεις της με τον Καλογιάννη, τον Χριστόφορο Ζησούλη και την Τζίνα Σπηλιωτοπούλου). Άλλα τραγούδια που ξεχώρισαν -και παίζονταν σχεδόν καθημερινά στα ραδιόφωνα της εποχής- ήταν τα «Είσαι ποτάμι», «Μη με ρωτάς», «Έρωτας ανατολίτης» και «Στην Οδό Καλλιδρομίου». Επίσης, η ορχηστρική εκτέλεση του τραγουδιού «Τα σήματα», αποτέλεσε τη μουσική επένδυση των τίτλων της τηλεοπτικής εκπομπής «Η ενημέρωση των αγροτών», που προβαλλόταν από την ΕΡΤ-2 εκείνη τη χρονική περίοδο, σε σκηνοθεσία του Σίμου Οικονομίδη.


«Καμιά φορά
λέω ν' αλλάξω ουρανό
μα δε, μα δεν υπάρχουν δρόμοι,
κι' άλλη φορά
σκέφτομαι πόσο σ' αγαπώ
και σου ζητώ συγγνώμη
Τώρα δεν είμαστε παιδιά
να 'χουμε φως μέσ' την καρδιά να μας σκεπάζει,
μα σ' αγαπώ, σου το 'χω πει,
κι' η αγάπη σου σαν Κυριακή με ξεκουράζει
Καμιά φορά λέω ν' αλλάξω ουρανό
μα δεν υπάρχουν δρόμοι,
κι' άλλη φορά
σκέφτομαι πόσο σ' αγαπώ
και σου ζητώ συγγνώμη
Βλέπεις πως άλλαξ' ο καιρός
κι' έγιν' ο κόσμος βροχερός, όλο χαλάζι,
μα σ' αγαπώ, σου το 'χω πει,
κι' αν όλα μοιάζουν φυλακή, δε με πειράζει»

Photo credit: Dinos Diamantopoulos © 1983

«Sometimes
I consider turning to another sky
but there's no ways,
and other times
I think of how much I love you,
and I say I am sorry
We're no longer children
with light in our hearts to cover us,
but I love you, I've told you so,
and your love, like a Sunday relaxes me
Sometimes
I consider turning to another sky
but there's no ways,
and other times
I think of how much I love you,
and I say I am sorry
You see how times have changed
and the world has turned rainy, full of sleet,
but I love you, I've told you so,
and if it all looks like a prison, I do not mind»
 
Ακολουθήστε μας / Follow us: 
· YOUTUBE 
 
| On September 27, 1983, was released the studio album “Gia 'sena ton agnosto (For you, the unknown man)” by PolyGram Records (Universal Music Greece, Cobalt Music / Helladisc) in Greece. It includes eleven songs recorded by Marinella, that were entirely composed and orchestrated by Giorgos Chatzinasios in Greek lyrics by Michalis Bourboulis. A few months later it went “gold”, selling over 50,000 units.
 
The original release was in stereo version on 33' vinyl record (Philips: 814 654-1) and compact cassette (Philips: MC 814 654-4), under the label of Philips Records. The album was released on compact disc (CD) in 1996 (Mercury / PolyGram: 0422 8146 5420) by PolyGram Records, under the label of Mercury Records.
 
 
 
Side One.
1. “Eise potami” (You're a river) – 3:34
Íse potámi, mia thálassa íme ke pánta kiláme mazí, ki' an me rotísun tha po pos kontá su axízi kanénas na zi. Agápi tis kardiás mu dakrisméni, parápono t' ayéra sta nisiá, ti níhta san aníyi i agkaliá su, stin érimo aníyi ekklisiá. Agápi tis kardiás mu dakrisméni, parápono t' ayéra sta nisiá. Íse potámi, mia thálassa íme ke pánta kiláme mazí, ki' an me rotísun, tha po pos kontá su axízi kanénas na zi. Íse potámi, mia thálassa íme ke pánta kiláme mazí, ki' an me rotísun tha po pos kontá su axízi kanénas na zi. Agápi tis kardiás mu dakrisméni, o kósmos ki' an mu vázi ta karfiá, sto krío me zesténis san ti 'méra, mu dióhnis káthe mávri sinnefiá. Agápi tis kardiás mu dakrisméni, mu dióhnis káthe mávri sinnefiá.
2. “Mi me rotas (Don't ask me) – 3:20
Kátse ligáki na su po gia mia trelí Elláda, dio - tris kuvéntes laikés, aftés pu len' tis Kiriakés aplí anthrópi tu laú, paréa sti liakáda, paréa sti liakáda. Ta lóyia miázun me psomí se vrómiko trapézi, mia pláka íne pu yirná horís n' akús ti pézi, mi me rotás - mi me rotás pos hásame ta hrónia, o kósmos éyine kluví ki' ímast' emís t' aidónia. Kátse ligáki na su po sa na 'sun aderfós mu tósa parápona paliá, ósa sta déntra ta puliá, parápona pu akús na len' sta spítia ólu tu kósmu, sta spítia ólu tu kósmu.
3. “Echo psychi” (I have a soul) – 2:32
Mia Pémpti, éna dilinó ídio san to metáxi, mésa stis yis to halasmó me pótises me ayiasmó ki' éhi i zoí mu alláxi. M' ánixes pórta na diavó, kenúria prágmata na do ke na gnoríso. Ki' an míno páli monachí, na xéris, ne, ého psihí na prohoríso, na prohoríso. Mia Pémpti fóresa gia 'se malámata ki' asímia, ki' ópos skotíniase i yi, san ílios írthes, san avyí páno apó ta sintrímmia.
4. “Kamia fora” (Sometimes) – 3:16
Kamiá forá léo n' alláxo uranó, ma de, ma den ipárhun drómi. Ki' álli forá skéftome póso s' agapó ke su zitó signómi. Tóra den ímaste pediá na 'hume fos mes' tin kardiá na mas skepázi. Ma s' agapó, su to 'ho pi, ki' i agápi su san Kiriakí me xekurázi. Kamiá forá léo na alláxo uranó, ma de, ma den ipárhun drómi. Ki' álli forá skéftome póso s' agapó, ke su zitó signómi. Vlépis pos állax' o kerós ki' égin' o kósmos vroherós, ólo halázi. Ma s' agapó, su to 'ho pi, ki' an óla miázun filakí de me pirázi.
5. “Mesimeraki (Little noon) – 2:36
Efimerída páno ston págko, mesimeráki, óra misí. Ton légan' Mántho, ton légan' Vággo, tis Eskenázi kléi i foní. Anávo páli to kaminéto lígo na ftiáxo kafé pikró, úte ke pérsi ma úte ke féto den íhes érthi gia na se do. Móno mu tahidrómises apó mia hóra xéni, me éna grammatósimo tin píkra sistiméni, me éna grammatósimo tin píkra sistiméni. Se mia korníza sto magazáki, éna karávi me naftikús, argopethéno káthe vradáki, su to fonázo ma den t' akús. Pérno molívi gia na su grápso páno sto áspro psihró hartí, skorpái i zoí mu ke pú na psákso, tin pái o ayéras edó ki' ekí. Ke 'sy mu tahidrómises apó mia hóra xéni, me éna grammatósimo tin píkra sistiméni, me éna grammatósimo tin píkra sistiméni.
6. “Ta simata” (The signals) – 1:51
Ého mia tréla mésa sto mialó mu, edó stin písta na mu díni antohí, mia tréla mu ti léo kivotó mu, gia na mporó n' antéxo aftí tin epohí. S' aftón ton kósmo ton paráfono fonázo ma den apantái poté kanís, su stélno síma ap' to mikrófono fonázo, mípos t' akúsis ke fanís! Tha káno ta tragúdia mu mahéria, tis volikís zoís na kópso ta shiniá, ki' ópus petún t' agrioperistéria mésa sto ápiro th' aníxo ta fterá. S' aftón ton kósmo ton paráfono fonázo ma den apantái poté kanís, su stélno síma ap' to mikrófono fonázo, mípos t' akúsis ke fanís! Ého mia tréla ápsri, luludénia, gia na mporó na sas miláo astiká, vuliázume san plía siderénia, yíro de fénonte navagosostiká.


«You're a river, I'm a sea
and we always flow together,
and if they ask me,
I'll say that beside you
it's worth it for someone to live!
Tearful love of my heart,
longing of the wind over the islands,
at night when you open your arms
it feels like a church opening in the desert
You're a river, I'm a sea
and we always flow together,
and if they ask me,
I'll say that beside you
it's worth it for someone to live!
Tearful love of my heart,
even if the world is driving nails through me,
you warm me up like the day,
you're driving away every black cloud»

Photo credit: Dinos Diamantopoulos © 1983

Side Two.
1. “O agnostos (Gia 'sena ton agnosto)” (The unknown man) – 2:44
Tha páro t' ástra agkaliá ki' ópos ta érima puliá tha taxidépso. Tha páo ópu ftáni o nus, mes' tus ftohús ke tapinús na se yirépso. Tha psáxo gia 'séna ton ágnosto, gia 'séna, ton ágnosto ke ton agapiméno! Afóriti éyin' i zoí, ídia ap' to vrádi os to proí, thélo n' alláxo. Th' anápso apópse mia fotiá, na kápso óla ta paliá, ke tha se psáxo.
2. “Erotas anatolitis (Love oriental) – 3:32
Apó tin Alexandria írthes sta hrónia tis fotiás, mírizes triantáfillo ki' ísun o ídios o notiás. Érotas íse anatolítis, san to mpakíri melahrinós, ki' in' ta filiá su ki' i agkaliá su furtuniasménos okeanós. Érotas íse anatolítis, san to mpakíri melahrinós, ki' in' ta filiá su ki' i agkaliá su furtuniasménos okeanós. Lismoniméno ímuna palió tragúdi tis filís, ke 'si foní mu édoses, san mágos tis Anatolís.
3. “Stin odo Kallidromiou” (At Kallidromiou street) – 2:46
Stin odó Kallidromíou, s' éna spíti dípato, se sinántisa éna vrádi éxo ap' to makrí kopádi, tus kaimús na vgázis vólta, ta puliá perípato. Se fonázun i anthrópi “ánthropo afísiko” yiatí les aftó ton kósmo akatalavístiko. Stin odó Kallidromíou, s' éna spíti dípato, se sinántisa éna vrádi éxo ap' to makrí kopádi, tus kaimús na vgázis vólta, ta puliá perípato. Stin Athína tu ogdónta miázis me mistírio, ki' íne to hamóyelo su, st' ómorfo to prósopo su, ston politismó hastúki ki' éna dikastírio.
4. “Enas anthropos zestos” (A warm human) – 3:08
Apópse s' erotéftika vathiá mes' t' óniro mu, ki' ípa na 'rtho na su to po yiatí aftó to “s' agapó” íne san hióni katharó se mia goniá tu drómu. An íse ergátis í astós den rótisa kanéna, íse énas ánthropos zestós, ki' aftó metrái gia 'ména. An íse ergátis í astós den rótisa kanéna, íse énas ánthropos zestós, ki' aftó metrái gia 'ména. Sta déntra ayéras físixe, den áfise éna fíllo, ke 'go se psáhno stis goniés, sta magaziá, stis yitoniés, ekí pu pan' i ánthropi gia na xehásun lígo.
5. “Forages ton ilio (You wore the sun) – 2:47
Ítan Aprílis ki' i dimosiá ánthize trifíli, fórayes ton ílio gia armatosiá ke gia kariofílli. Mátone o kósmos ke sta vuná éklinan i strátes, ke san Epitáfios pu perná miázan' i antártes, miázan' i antártes. Hálkino feggári ston uranó ke stus kámpus hióni, ótan se stavrósan to dilinó, ékleye ena aidóni. Éyin' i foní su dákri pikró, kléi énan eóna, apó to Haidári ston Orópo ki' os ti Drapetsóna, ki' os ti Drapetsóna.
6. “Ta simata (Instrumental) (The signals)1:49
 
 
 
Musicians.
Giorgos Hadjinasios (piano, keyboards),
Tassos Liveris (drums),
Spiros Livieratos (percussion),
Panagiotis Georgotas (bass),
Kostas Nikolopoulos (guitars),
Christos Zermpinos (accordion),
Giannis Mpithikotsis (bouzouki).

Personnel.
Philippos Papatheodorou (producer),
Giorgos Chatzinasios (arranger and conductor),
Giannis Smyrneos (recording engineer in the studio “Polysound”),
Dinos Diamantopoulos (photographer),
Thanos Spiropoulos (layout),
Petros Paraschis (artwork, 1996).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου