7 Φεβρουαρίου 2013

Η Μαρινέλλα στον «Real Fm 97,8»


Marinella and journalist Nikos Hadjinikolaou on Real FM 97,8.
| Photo by Real FM 97,8 © February 7, 2013

Ραδιοφωνική συνέντευξη της Μαρινέλλας
στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου
 
Αθήνα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, 11:00 π.μ.


Η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, σε μια από τις σπάνιες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον «Real Fm 97,8», για τη ζωή της, το μυστικό της επιτυχίας της, την μουσική επανασύνδεσή της με τον Κώστα Χατζή, την οικογένεια της και τη Σοφία Βέμπο.

«Μάχη είναι να κρατηθείς τόσα χρόνια στη σκηνή κι' όχι συνταγή. Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Πρέπει να ξέρεις πώς να φερθείς καλά στον χρόνο, να μην ξεφεύγεις από ορισμένα πράγματα, να αποφεύγεις τις παγίδες που βρίσκεις μπροστά σου, να κάνεις καλές επιλογές. Κυρίως να αγαπάς αυτό που κάνεις, να 'σαι σωστός επαγγελματίας και συγχρόνως σωστός ερασιτέχνης… Δεν τα βγάζεις πέρα αλλιώς…» αποκαλύπτει η Μαρινέλλα, χωρίς να διστάσει να παραδεχτεί πως έχει κάνει και λάθη. «Σαφώς κι' έχω κάνει λάθη, αλλά θα έκανα ξανά τα ίδια πράγματα…» λέει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, συμπληρώνει πως δε σκέφτεται να σταματήσει το τραγούδι και τις εμφανίσεις της λέγοντας: «Δεν μπορώ να σκεφτώ να μη δουλεύω ή να σκεφτώ τον εαυτό μου κλεισμένο σ' ένα γραφείο και να γράφω. Θα είμαι για κάμποσο καιρό ακόμη στη σκηνή…» και συμπληρώνει με το ξεχωριστό χιούμορ της: «Άλλωστε γι' αυτό κάνω αλλαγές στη δουλειά μου, έχω κάνει σίριαλ, θεατρικά, συναυλίες… Εγώ είμαι σαν την “κόκα - κόλα”, λίγο - πολύ πάω με όλα!»

Όσο για τον έρωτα και το τραγούδι η Μαρινέλλα αποκάλυψε: «Όπως σου είπα πριν, είμαι ένας άνθρωπος πολύ επαγγελματίας και πολύ ερασιτέχνης. Και ερωτευμένη υπήρξα και θλιμμένη και κλαμένη, και διαζύγια και χωρισμούς… Αλλά πρέπει να σου πω, όταν πάω στο καμαρίνι, ντύνομαι, βάφομαι, και όταν πρόκειται να βγω, ακούγοντας την εισαγωγή, σκουπίζω τα πόδια μου στο χαλάκι έξω από την κάθε κουίντα κι' αφήνω τον εαυτό μου, να πατήσω στο σανίδι, και δεν θυμάμαι τίποτα πια, ούτε παιδί ούτε έρωτα, ούτε χωρισμό ούτε διαζύγιο… Υπερίπταμαι! Σηκώνομαι! Πετάω!».

Ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη νιώθει για τη μουσική επανασύνδεση της με τον Κώστα Χατζή μετά από 37 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα αποκάλυψε πως το «Ρεσιτάλ», με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών τους, ηχογραφήθηκε μέσα σ' ένα βράδυ, συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 1976, ένας δίσκος με 50 ολόκληρα τραγούδια, χωρίς να υποστούν μοντάζ ή κάποια άλλη παρέμβαση.

Η μεγάλη της αγάπη είναι όμως, η οικογένεια της. Απολαμβάνει τα κυριακάτικα τραπέζια με την κόρη, τα εγγόνια, το γαμπρό, την αδελφή και τα ανίψια της. Η Μαρινέλλα αποδίδει την μεγάλη της επιτυχία στη γερή και δεμένη οικογένεια της που πάντα την στήριζε, ενώ η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής της παραδέχεται πως ήταν η γέννηση της κόρης της.

Τέλος, η Μαρινέλλα αποκάλυψε και τα μελλοντικά της σχέδια λέγοντας «Το Νοέμβριο στο Μπάντμιντον, θα ανεβάσω Βέμπο». Ακόμη, μοιράστηκε με τους ακροατές την πρώτη της συνάντηση μαζί της και τα λόγια που είχε πει η Σοφία Βέμπο για εκείνη: «Ήταν ένα βράδυ στο “Στορκ”, καλοκαίρι του 1969, όταν τη γνώρισα… Έλεγα ένα τραγούδι της… Με είδε και μου είπε: “A! Εσύ το λες πιο ωραία από 'μένα. Ο Μίμης (σ.σ. Μίμης Τραϊφόρος) μού είπε ότι τραγουδάς ωραία, μα πάρα πολύ ωραία. Μ' αρέσεις!”» (μιμούμενη τη φωνή της Βέμπο).

Η Μαρινέλλα με τον Κώστα Χατζή θα εμφανίζονται στο Θέατρο «Παλλάς» έως τις 3 Μαρτίου 2013, ενώ στη συνέχεια θα πάνε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι θα κάνουν μαζί συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| On February 7, 2013, the Grande Dame of the Greek Song Marinella gave a radio interview to Nikos Hadjinikolaou on RealFM 97,8, on the occasion of her new collaboration with Kostas Chatzis at the Pallas Theater (from 25 January until 03 March 2013) and the upcoming musical performance she prepares about the turbulent life of the legendary Greek singer Sofia Vembo at the Badminton Theater (during the winter of 2013-14). | Source: REAL FM 97,8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου