19 Οκτωβρίου 2012

Όλα έτοιμα για το «Σικάγο» (Press Conference)

«ΣΙΚΑΓΟ (Chicago: The Musical)»
Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο «Παλλάς»
 
«Πραγματικά μπήκα από το παράθυρο σ' αυτή τη δουλειά! Έλεγα ότι φέτος θα καθίσω ωραιότατα σπίτι μουΤώρα, γιατί το έκανα; Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ρισκάρω!»

Marinella with Konstantinos Markoulakis, Stamatis Fasoulis,
Smaragda Karydi, Tania Trypi and Antonis Loudaros
in the Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency,
Γιώργος Καβαλλιεράκης, Μαργαρίτα Χριστοπούλου ©


         Λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του μιούζικαλ «Σικάγο» στο Θέατρο «Παλλάς» της Αθήνας, οι συντελεστές του παρουσίασαν στους δημοσιογράφους το νέο «στοίχημα» που θέτει ο καθένας. Το ραντεβού δόθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2012, στη 13:00, στο φουαγιέ του θεατρικού «στολιδιού» του Συντάγματος.

Marinella, Konstantinos Markoulakis, Stamatis Fasoulis
in the Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012
         Ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος ανέλαβε την απόδοση και τη σκηνοθεσία του «Σικάγο» είπε -μεταξύ άλλων- ότι «…είμαστε κλεισμένοι τρεις μήνες, κάνοντας πρόβες, και έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Αν και μας τη θυμίζει με τον τρόπο της…». Ο γνωστός θεατράνθρωπος, αποκάλυψε ότι τού 'χε ξανά προταθεί να αναλάβει τη «Rolls Royce των Musicals», αλλά «…πάντα το ανέβαλλα. Τώρα όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα του έργου, γιατί ακριβώς έχει ένα μεγάλο εύρημα: Αν και εστιάζει σε γεγονότα της δεκαετίας του '30, οι καταστάσεις που περιγράφει είναι πιο κοντά στον αιώνα, παρά στη στιγμή. Εγκληματικότητα και παρανομία μάς θυμίζει το σήμερα. Γι' αυτό και παραμένει για πάντα επίκαιρο».
         Επίσης, ανέφερε ότι επειδή έχει ταξιδέψει πολλές φορές στο Λονδίνο, έκανε «…προσπάθειες, μήπως αντιγράψω κάτι, αλλά δεν τα κατάφερα, γιατί υπάρχουν και πάρα πολύ ακριβές ρήτρες. Όμως, εμείς, είμαστε πολύ κοντά στο έργο που έγραψαν οι Fred Ebb και Bob Fosse». Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «θέαμα γεμάτο σαρκασμό», συμπληρώνοντας την έκπληξη του με τα «ταλέντα που διαθέτει όλη η ομάδα». Όπως πρόσθεσε, «…τα κορίτσια που έχουν τους δύο πιο δύσκολους ρόλους, η Σμαράγδα Καρύδη και η Τάνια Τρύπη, δουλεύουν μεγαλύτερο διάστημα», ενώ εξέφρασε και την ευχάριστη έκπληξη που του έκανε η Μαρινέλλα, η οποία παίζει με δική της πρωτοβουλία.


Smaragda Karydi, Konstantinos Markoulakis and Tania Trypi
in the Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012

Stamatis Fasoulis, Michalis Reppas, Theocharis Ioannidis, Adia Olympiou
in the Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012

         Το μικρόφωνο στη συνέχεια πήρε η Σμαράγδα Καρύδη, με νέο κούρεμα για τις ανάγκες της παράστασης, της οποίας «…είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αυτό το είδος, αν και ήταν κρυφό μου όνειρο το μιούζικαλ. Ωστόσο, τώρα, γίνεται με τους κατάλληλους ανθρώπους, την κατάλληλη στιγμή και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω απ' αυτό που περίμενα. Η Τάνια είναι καταπληκτική σ' αυτό που κάνει και να σας πω, ότι όταν ήμασταν συμμαθήτριες στο μπαλέτο -πολύ μικρές- λέγαμε η μία στην άλλη ότι θα γίνουμε ηθοποιοί και όταν πήγαμε στην αίθουσα του Φωκά Ευαγγελινού κάναμε σαν τότε. Θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια και αργήσαμε να λάβουμε σοβαρά αυτό που κάνουμε», είπε γελώντας. «Ωστόσο, είναι μεγάλη και η χαρά μου, που βρίσκομαι στη σκηνή με την κυρία Μαρινέλλα, η οποία εκτός από μύθος είναι και ένα τρομερό παιδί. Με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, επίσης χαίρομαι, γιατί ήμασταν συμμαθητές και πολύ φίλοι, αλλά και με τον Αντώνη Λουδάρο που ξανά συναντιόμαστε μετά από χρόνια και πολλές συνεργασίες», πρόσθεσε η γνωστή ηθοποιός. Μάλιστα, η ίδια πριν πει το «ναι» στην πρόταση, ρώτησε τον Αλέξιο Πρίφτη -ο οποίος έχει αναλάβει την ενορχήστρωση και τη μουσική διδασκαλία της παραγωγής- «αν είναι στις δυνατότητες μου», καθώς κάνει μαθήματα τραγουδιού τα τελευταία τρία χρόνια. Όχι για την συγκεκριμένη παραγωγή, αλλά όταν της έγινε η πρόταση λίγο μετά το Πάσχα τα μαθήματα έγιναν πιο εντατικά.
         Η Τάνια Τρύπη που έχει ξανά συμμετάσχει με επιτυχία σε μιούζικαλ, ανέφερε ότι «…αυτή είναι η οικογένεια μου και ο ρόλος της Βέλμα Κέλυ ήταν δώρο, αφού τον ονειρευόμουν».
 
Marinella and Konstantinos Markoulakis in the
Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012
         Έπειτα, τον λόγο πήρε η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα, η οποία ευδιάθετη και ευτυχής για αυτό το νέο στοίχημα αποκάλυψε πώς βρέθηκε στη σκηνή του «Παλλάς» με τον ρόλο της Μάμα Μόρτον. «Πραγματικά μπήκα από το παράθυρο σ' αυτή τη δουλειά! Έλεγα ότι φέτος θα καθίσω ωραιότατα σπίτι μου! Τον περασμένο χειμώνα δούλεψα… Κι' όταν μίλησα με τον Σταμάτη για το έργο, τον ρώτησα ποιοι θα παίξουν. Εκείνος μου είπε, αλλά για το ρόλο της Μάμα Μόρτον δεν μου είπε τίποτα! Δε μου λες, του λέω, αυτό το ρόλο που παίζει στο σινεμά η Queen Latifah, ποια θα τον παίξει; Μου λέει, ακόμη δεν ξέρω. Δε μου λες, του λέω, εγώ τι δουλειά κάνω; Εμένα γιατί δεν με προτιμάς; Μου λέει: Το λες σοβαρά; Σοβαρότατα, του απάντησα. Τώρα, γιατί το έκανα; Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ρισκάρω! (…) Είμαι πολύ ευτυχισμένη που ο Σταμάτης Φασουλής δέχτηκε να παίξω. Ευχαριστώ πολύ τον Σταμάτη Φασουλή, τον Μιχάλη Ρέππα για τους ωραίους στίχους που ερμηνεύω, τον Φωκά Ευαγγελινό, που πάντα ήθελα να με χορογραφήσει και τον Αλέξη Πρίφτη, ο οποίος είναι μοναδικός στο είδος του μιούζικαλ. Όσο για τη Σμαράγδα και τη Τάνια; Είναι ταλαντούχες! Θα τους χαρείτε όλους! Όταν τους παρακολούθησα όλους στις πρόβες εντυπωσιάστηκα!», πρόσθεσε. Η ίδια, όπως παραδέχτηκε, έχει τρακ για το νέο της ρόλο, αφού δεν είναι η δουλειά της.





         Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τη σειρά του, ως δικηγόρος Εϊμος Χάρτ, συμπλήρωσε στα λεγόμενα της Μαρινέλλας, ότι «είναι η πρώτη που έμαθε τα λόγια της», ενώ χαρακτηριστικά με την μεγάλη παραγωγή, ανέφερε ότι «…δεν είναι τυχαίο το μιούζικαλ. Οι λόγοι που δέχτηκα είναι η ταινία επειδή με έχει σημαδέψει, ο Σταμάτης Φασουλής που ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε και μαζί στη σκηνή, οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω και κάτω από τη σκηνή -τους χαζεύω όλους και νομίζω ότι οι ρόλοι ήθελαν να τους παίξουν η Σμαράγδα και η Τάνια. Βέβαια, σε κάποια πρόβα είχαμε πει ότι δεν έπρεπε να ανεβάζαμε το “Chicago”, αλλά το “Chicago γίναμε”». Ο γνωστός ηθοποιός πρόσθεσε ότι το έργο είναι «παρών», αφού σε μελέτες παρατηρείται η ανάγκη για τη διασημότητα. «Διάβαζα πρόσφατα μία μελέτη και πολλά παιδιά από την Αγγλία δεν έλεγαν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός ή τραγουδιστής… Αλλά θέλω να γίνω διάσημος», συμπλήρωσε.

         Τέλος, ο Αντώνης Λουδάρος πρόσθεσε ότι είναι η «…πολλοστή φορά που συνεργάζομαι με τον Σταμάτη Φασουλή με μεγάλη μου χαρά, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά όπου έχουμε συνεργαστεί σε πολλές παραστάσεις. Πρόκειται για μία παραγωγή υψηλής αισθητικής».


Smaragda Karydi, Christos Georgalis, Tania Trypi, Theocharis Ioannidis
in the Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012

Nadia Kontogeorgi, Antigoni Psichrami, Giannis Spanos, Aris Plaskasovitis
in the Press Conference of "Chicago" at the Pallas Theatre, 
| Photo by NDP Photo Agency © October 19, 2012

         Στην όλη παραγωγή, σημαντική είναι η συμβολή και των Μιχάλη Ρέππα, Αλέξιου Πρίφτη και Φωκά Ευαγγελινού. Ο Μιχάλης Ρέππας αποκάλυψε ότι είχε γράψει ήδη ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών και μάλιστα είχε «πάρει τηλέφωνο την Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου (η παραγωγός της «Ελληνικής Θεαμάτων») και της είπα ότι θα γράψω εγώ τους στίχους. Μην τους δώσει αλλού, γιατί θα σε σκοτώσω. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Σταμάτης, του είπα ότι έχω έτοιμους τους στίχους. Μου αρέσει πολύ το μιούζικαλ. Βέβαια να σας πω, ότι είχα και την βοήθεια της Αφροδίτης Μάνου, στην οποία έλεγα τα τραγούδια για να πάρω την έγκριση της. (…) Βλέπετε, αγαπώ τόσο πολύ αυτό το κείμενο. Είναι αληθινό και διεισδυτικό, που ομολογώ ότι ντρέπομαι που δεν γράφτηκε από Ευρωπαίο αλλά από Αμερικανούς συγγραφείς. Είναι έργο που ο Μπρεχτ δεν μπόρεσε να γράψει…».
         Ο Φωκάς Ευαγγελινός επισήμανε πόσο αγαπάει το μιούζικαλ και όταν του «είπε ο Σταμάτης ότι δεν θέλω να αντιγράψουμε, αλλά να κάνουμε κάτι δικό μας, απογειώθηκα μέσα μου!». Ενώ, ο Αλέξης Πρίφτης διευκρίνισε τα βασικά σημεία του μιούζικαλ ως προς το κομμάτι του τραγουδιού και της τζαζ μουσικής που «πρωταγωνιστεί» στο «Σικάγο».


«Σικάγο (CHICAGO: The Musical)»
των Fred Ebb και Bob Fosse
(Βασισμένο στο έργο «CHICAGO» της Maurine Dallas Watkins)
Μουσική: John Kander
Λιμπρέτο: Fred Ebb
 
 
 
Στο Θέατρο «Παλλάς»
από 27 Οκτωβρίου έως 9 Δεκεμβρίου 2012,
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
από 30 Δεκεμβρίου 2012 έως 6 Ιανουαρίου 2013

Photo credit: Giorgos Kavallierakis © September 22, 2012
 
Απόδοση - σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Ενορχήστρωση - μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων Α.Ε.
 
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Σμαράγδα Καρύδη (ως Ρόξυ Χάρτ),
Τάνια Τρύπη (ως Βέλμα Κέλυ),
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (ως Μπίλυ Φλυν),
Αντώνης Λουδάρος (ως Έιμος Χάρτ),
Μαρινέλλα (ως Μάμα Μόρτον)

Συμμετέχουν:
Αντιγόνη Ψυχράμη, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη,
Άντεια Ολυμπίου, Δήμητρα Σιγάλα, Θεοχάρης Ιωαννίδης,
Μανώλης Θεοδωράκης, Χρήστος Σπανός, Άρης Πλασκασοβίτης,
Αρετή Πασχάλη, Λίνα Εξάρχου, Κωνσταντίνος Καϊκής,
Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης





Ορχήστρα: 
Αλέξιος Πρίφτης (μαέστρος), Κώστας Γάτσιος (κουαρτίνο, Βb κλαρινέτο, άλτο σαξόφωνο), Παναγιώτης Σιώρας (Bb κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, άλτο και τενόρο σαξόφωνο), Γιάννης Μωραΐτης (τρομπέτα), Διονύσης Αγαλιανός (τρομπέτα), Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος (τρομπόνι), Νίκος Βογιατζής (πιάνο), Μιχάλης Κατσαρός (πλήκτρα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Νίκος Κασαβέτης (ντραμς)

Τιμές εισιτηρίων:
50€, 40€, 35€, 30€, 25€, 20€, 15€
-Φοιτητικό 20€, για κατόχους δελτίου ανέργων 15€ (μόνο από το ταμείο)-

Αγορά εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Θεάτρου «Παλλάς»
(«CityLink», Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210-3213100,
με πιστωτική κάρτα: 210-8108181),
στα καταστήματα «Public», στα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου»
και «Ianos», και στην Τράπεζα Πειραιώς
(με την υπηρεσία «easyticketing» σε επιλεγμένα καταστήματα). 
 
Κρατήσεις μέσω ίντερνετ:
www.ellthea.gr και www.tickethour.com

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Press Conference with the Grande Dame of the Greek Song Marinella, the popular Greek actors Smaragda Karydi, Tania Trypi, Konstantinos Markoulakis, Antonis Loudaros, director Stamatis Fasoulis, choreographer Fokas Evangelinos, author Michalis Reppas and fourteen young actors - dancers (Giannis Athitakis, Christos Georgalis, Lina Exarchou, Manolis Theodorakis, Theocharis Ioannidis, Konstantinos Kaikis, Nadia Kontogeorgi, Leda Manousaki, Adia Olympiou, Areti Paschali, Aris Plaskasovitis, Dimitra Sigala, Christos Spanos, Antigoni Phichrami) at the Pallas Theatre in Athens, Greece, on October 19, 2012.
 
 
 
 
The Greek version of “Chicago: The Musical” by Fred Ebb and Bob Fosse (based on the play by Maurine Dallas Watkins) in music by John Kander will launch at the Pallas Theatre from October 27, 2012 (until December 9, 2012) and at the Thessaloniki Concert Hall from December 30, 2012 (until January 6, 2013). Starring Smaragda Karydi (as Roxie Hart), Tania Trypi (as Velma Kelly), Konstantinos Markoulakis (as Billy Flynn), Antonis Loudaros (as Amos Hart) and Marinella (as Matron "Mama" Morton).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου