24 Μαρτίου 2010

«Σαν να… πηγαίνω στο Δημοτικό»

Η ζωή της Μαρινέλλας ζωντανεύει
στο Θέατρο «Παλλάς» από τις 15 Απριλίου!



Από την δημοσιογράφο Αντιγόνη Καράλη
για την εφημερίδα «Το έθνος»
 
Κυκλοφορία: Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010, Ελλάδα
 
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης ©


«Νιώθω σαν ν' αρχίζω από την αρχή, σαν να πηγαίνω στο Δημοτικό», υποστηρίζει η Μαρινέλλα. Η μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού πρωταγωνιστεί στη μεγάλη παραγωγή «Μαρινέλλα - Το μιούζικαλ» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που παρουσιάζεται από τις 15 Απριλίου στο Θέατρο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η ίδια η Μαρινέλλα, για πρώτη φορά ως ηθοποιός επί σκηνής, φυσικά και τραγουδάει επιλέξαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά μου τραγούδια»), αλλά έχει και κομμάτια πρόζας. «Εκεί βρίσκεται η δυσκολία», υπογραμμίζει, μια και παίζει ρόλους ανάλογα με τις ανάγκες της παράστασης, από μια μητέρα μέχρι μια γυναίκα που λέει το φλιτζάνι. «Το ατού της Μαρινέλλας δεν είναι μόνο η φωνή αλλά και η σκηνική της παρουσία. Είναι δύο πρόσωπα: η Μαρινέλλα που ακούς και η Μαρινέλλα που ακούς και βλέπεις», σημειώνει ο σκηνοθέτης, συνεργάτης της εδώ και είκοσι δύο χρόνια στα μουσικά προγράμματα που παρουσιάζει. Η δυσκολία που συνάντησε; «Το εκτόπισμα της Μαρινέλλας είναι μεγάλο και πρέπει να αναδειχθεί χωρίς να “πετιέται” έξω από τη σκηνή».




Σε πραγματικά γεγονότα βασίζεται το κείμενο, αλλά προχωράει πέρα από το πρόσωπο. Δεν πρόκειται για ένα τυπικό μιούζικαλ. Η ιστορία έχει γραμμική εξέλιξη, τα τραγούδια -ακούγονται σαν ηχητική τοιχογραφία όλα τα τραγούδια που πλαισίωναν αυτό που εξέφραζε η Μαρινέλλα και η εποχή της- δεν έχουν επιλεχθεί χρονικά, αλλά βάσει του συναισθήματος. «Διηγήθηκα κάποια γεγονότα στους συγγραφείς και κράτησαν ό,τι έπρεπε», εξηγεί η Μαρινέλλα.

Το αποτέλεσμα δεν είναι «ούτε μελό ούτε αυστηρό. Υπάρχουν στιγμιότυπα και μεγάλες στιγμές της ζωής μου». Αν θα θέλαμε να του δώσουμε μια ταυτότητα, θα λέγαμε ότι είναι «μακρινός συγγενής του “Mamma mia”», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη.

ΣΕ 90 ΣΚΗΝΕΣ

Marinella with Stamatis Fasoulis,
Thanassis Papathanasiou,
Michalis Reppas, Antonis Loudaros,
Jenny Botsi, Evaggelia Moumouri,
Memos Begnis, on February 26, 2010.
| Photo credit: George Kavallierakis ©
Το έργο διατρέχει τις δεκαετίες και του '50, του '60, του '70 και του '80 και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, μέσα από ογδόντα με ενενήντα σκηνές. Οι δύο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη πραγματικό.

Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη), μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση), μια Αθηναία, και η τρίτη ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα και έμελλε να γίνει μύθος. «Οι φανταστικές ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Η ζωές τους κυλούν παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματος τους», εξηγούν οι συγγραφείς.

Τους βασικούς αντρικούς ρόλους παίζουν οι Μέμος Μπεγνής και Αντώνης Λουδάρος. Τον θίασο πλαισιώνουν δώδεκα ηθοποιοί και χορευτές. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Η παραγωγή ανήκει στην «Ελληνική Θεαμάτων Α.Ε».


ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

«Σάνσετ Μπούλεβαρντ» και «Γοργόνες και μάγκες» είναι τα αγαπημένα μιούζικαλ της Μαρινέλλας, η οποία ανεβαίνει στη σκηνή του «Παλλάς» για την παραγωγή «Μαρινέλλα - Το μιούζικαλ».
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| An article by Greek journalist Antigoni Karali about the Grande Dame of the Greek Song Marinella and her new musical performance “Marinella - To miouzikal (Marinella - The musical)” by Michalis Reppas and Thanassis Papathanasiou, directed by Stamatis Fasoulis, for the Greek newspaper Ethnos (Nation), on the occasion of yesterday's Press Conference that held at the Pallas Theatre in Athens, on March 23, 2010. The musical performance will premiere on April 15, 2010. Starring alongside Marinella (alphabetically): Antonis Loudaros, Evangelia Moumouri, Memos Mpegnis, Jenny Botsi alongs with a company of ten singers and dancers! | Release date: Wednesday, March 24, 2010 | Source: ETHNOS Newspaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου