13 Οκτωβρίου 2023

Αποκλειστική συνέντευξη της Μαρινέλλας στο περιοδικό «Κ» (Αυτή την Κυριακή 15/10 με την «Καθημερινή»)

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΟΛΙΣΤ
 
«Εγώ υπάρχω. Γιατί θέλω να υπάρχω»
 
Photo credit: Thalia Galanopoulou © 2023
 
Αποκλειστική συνέντευξη
της κορυφαίας ερμηνεύτριας
-στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ»
αυτή την Κυριακή 15 Οκτωβρίου
με την «Καθημερινή»
 
 
         Πώς ξεκίνησε το τραγούδι; Ποιος της έδωσε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο που έμελλε να την ακολουθήσει σε όλη της τη ζωή; Πότε και πώς γνώρισε για πρώτη φορά τον Στέλιο Καζαντζίδη; Γιατί πιστεύει ότι ήταν σημαντικό ότι έχτισε σκαλοπάτι - σκαλοπάτι την καριέρα της και τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η «κατάθεση» που έκανε σε όλη τη διάρκεια της πορείας της;
 
         Το «Κ» συναντά τη Μαρινέλλα στο σπίτι του Γιάννη Ξανθούλη, με αφορμή το νέο βιβλίο που έγραψε για τη σπουδαία τραγουδίστρια και φίλη του, με τίτλο «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» (εκδ. Διόπτρα).
Στο σαλόνι του συγγραφέα πραγματοποιήθηκε μία συνέντευξη γεμάτη γλυκές αναμνήσεις, τρυφερότητα, εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και στιγμές έντασης -ακριβώς όπως ένα τραγούδι της Μαρινέλλας.
«Ανά περιόδους, το κοινό πήγαινε σωρηδόν σε έναν καλλιτέχνη και τον ανέβαζε στα ύψη. Μιλάω γι' αυτό που έγινε στην Αλίκη, στον Βοσκόπουλο, στον Ξανθόπουλο. Εγώ δεν έγινα ποτέ μόδα. Είχα πολύ και σταθερό κόσμο», διηγείται η μούσα του συγγραφέα.
 
 
Η πιο «τρυφερή» συνέντευξη της Ελληνίδας Ντίβας.
|
Photo credit: Thalia Galanopoulou © 2023
 
         Και στον απολογισμό της, εξομολογείται ότι «Όλες οι περίοδοι είναι καλές. Με τις δυσκολίες τους, με όλα. Απλώς, όταν μια δυσκολία μεγαλώνει και από τόση γίνεται τόση (σ.σ.: μου δείχνει με το χέρι), πρέπει να διογκωθείς κι' εσύ ως άνθρωπος, να καταλάβεις τι συμβαίνει και να το προλάβεις, να μη μεγαλώσει κι' άλλο. Πολλές φορές ήμουν μόνη μου και έλεγα στον εαυτό μου: Πρόσεξε, δεν θα σε αγγίξει αυτό, δεν θα σε αγγίξει το άλλο».
 
         Μια αληθινή συνέντευξη, πέρα από κάθε άλλη περιγραφή.
 
Ακολουθήστε μας: 
 

| “Marinella, a lifetime soloist”; The Grande Dame of the Greek Song Marinella gave a new interview to Byron Kritzas for the K (Kappa) magazine of the Greek newspaper I Kathimerini (The Daily), which will be published next Sunday, October 15, on the occasion of the release of her biography by the Greek author Giannis Xanthoulis. The new book, entitled “Marinella - I nichtes pou eginan mesimeria (The nights that became middays), will be released by Dioptra Publications on October 18, 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου