1 Οκτωβρίου 2019

Μαρινέλλα - Κάτια Δανδουλάκη - Μάρω Κοντού στην εκδήλωση «Μεγαλώνοντας»

«Η ηλικία μας βρίσκεται εκεί που θέλουμε εμείς να βρίσκεται και δεν συνδέεται με μια ημερομηνία γέννησης που δείχνει η ταυτότητα»

Marinella with Katia Dandoulaki and Maro Kontou.
| Photo by Henry Dunant Hospital Center © October 1, 2019

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε μια ειδική εκδήλωση από το Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης με τίτλο «Μεγαλώνοντας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, στο Αμφιθέατρο του Νοσηλευτικού Κέντρου «Ερρίκος Ντυνάν». Προσωπικότητες της διανόησης και της τέχνης, σε μία από τις σπάνιες παρεμβάσεις τους, συζήτησαν τις δικές τους εμπειρίες ζωής σε τρία διαφορετικά πάνελ.

Στο πρώτο, η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα μαζί με τις σπουδαίες ηθοποιούς Κάτια Δανδουλάκη και Μάρω Κοντού, για τις οποίες ο χρόνος είναι μια προσωπική επιλογή που συνδέεται με τη θέληση και τη δημιουργία: «Η ηλικία μας βρίσκεται εκεί που θέλουμε εμείς να βρίσκεται και δεν συνδέεται με μια ημερομηνία γέννησης που δείχνει η ταυτότητα… Ο χρόνος είναι ένας φίλος! Μας χαϊδεύει, μας συμβουλεύει, μας παροτρύνει, δεν μας φοβίζει ποτέ, αρκεί να ξέρουμε να συνεργαζόμαστε μαζί του και να τον αγαπάμε…», στο δεύτερο ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με τον καρδιοχειρουργό Σωτήρη Πράπα και στο τρίτο, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μαζί με τον συγγραφέα - ακαδημαϊκό Θανάση Βαλτινό.


Marinella, Katia Dandoulaki and Maro Kontou at Henry Dunant Hospital Center.
| Photo by Henry Dunant Hospital Center © October 1, 2019



Όλοι τους, μαζί με τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Βώρο, τον διευθυντή Καρδιο-χειρουργικής κ. Πράπα, τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο κ. Χαραμή και τη διευθύντρια του Κέντρου Γηριατρικής Αξιολόγησης και του Α' Παθολογικού τμήματος κ. Κουτσούρη, έβαλαν τη δική τους σφραγίδα σ' αυτήν την εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε και επισήμως το Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης που λειτουργεί στο νοσηλευτικό κέντρο (και έχει στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργικής κατάστασης των ηλικιωμένων και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής και της αυτονομίας τους). Επίσης, παρουσιάστηκε και μια έκθεση φωτογραφίας - βίντεο με πρωτότυπα έργα των φωτογράφων Μαριλένας Σταφυλίδου και Πάνου Μαζαράκη.




Εκτός από την προαναφερθείσα συζήτηση, το Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης διοργανώνει μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, υπό τον γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας».



Marinella, Katia Dandoulaki and Maro Kontou at Henry Dunant Hospital Center.
| Photo by Henry Dunant Hospital Center © October 1, 2019
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| On October 1, 2029, the Grande Dame of the Greek Song Marinella along with the great Greek actresses Katia Dandoulaki and Maro Kontou (and other personalities of intellectual and art in Greece, e.g. Titos Patrikios, Thanassis Valtinos and Dionisis Savvopoulos) participated in a special event by the Center for Geriatric Assessment entitled “Megalonontas (Growing up)”, on the occasion of the International Day of Older Persons, at the Henry Dunant Hospital Center Amphitheater in Athens, Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου