12 Απριλίου 2013

Η Μαρινέλλα γίνεται Βέμπο, αλλά χωρίς τον Φασουλή


Photo credit: George Kavallierakis © 2010

Από τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη
για την ιστοσελίδα «Onlytheater.gr»
 
Δημοσίευση: Παρασκευή 12 Απριλίου 2013


Ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία; Η Μαρινέλλα θα «ντυθεί» τη Σοφία Βέμπο σε μια μεγάλη υπερπαραγωγή που θα φιλοξενήσει του χρόνου το «Badminton», μα όχι με σκηνοθέτη τον επιστήθιο φίλο και συνεργάτη της Σταμάτη Φασουλή όπως είχε ανακοινωθεί από το ίδιο το θέατρο.

Θα είναι ο Πέτρος Ζούλιας που θα το κάνει τελικά -προφανώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει ο Φασουλής με το πολύ φιλόδοξο ανέβασμα του «Καμπαρέ»!

Τι είναι αυτή η παραγωγή που «μαγειρεύεται» με όρεξη εδώ και καιρό; Μια μουσικοθεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη ζωή και την προσωπικότητα της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας, της Σοφίας Βέμπο. Ένα πολυσύνθετο μιούζικαλ που παρακολουθεί την πορεία της: τα πρώτα βήματα στο θέατρο, τους αγώνες και την καταξίωσή της ως «εθνική τραγουδίστρια», τις διεθνείς περιοδείες με την αποθέωση το «Carnegie Hall», τις καινοτόμες προσπάθειες στον χώρο της επιθεώρησης και της μουσικής σκηνής. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται οι ιστορικές περιπέτειες του Ελληνισμού, με τη Σοφία να γίνεται η φωνή των Ελλήνων στους αγώνες, τους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες: ο Μεσοπόλεμος, το έπος της Αλβανίας, η Κατοχή, η Αντίσταση, η Μέση Ανατολή, ο Εμφύλιος, η ταραγμένη δεκαετία του '60, αλλά και το Πολυτεχνείο όπου η Βέμπο «εθνική μάνα» περιέθαλψε τους κυνηγημένους φοιτητές!

Πρωταγωνίστρια της παράστασης θα είναι η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα, για την οποία η Βέμπο υπήρξε (από τα πρώτα βήματά της στη Θεσσαλονίκη) το απόλυτο ίνδαλμα της! Γι' αυτό και η Μαρινέλλα επιστρέφει με μεγάλη συγκίνηση στη μελέτη των σπουδαίων τραγουδιών που ερμήνευσε η Βέμπο, για να τα ξαναφέρει στο σημερινό κοινό και ν’ αποδείξει τη διαχρονική δύναμη και γοητεία τους. Παράλληλα, θα ενσαρκώσει τη «θηριώδη» αλλά και τόσο ευαίσθητη προσωπικότητα της «τραγουδίστριας της Νίκης», φωτίζοντας και ορισμένες λιγότερο γνωστές πτυχές της μυθιστορηματικής ζωής της… Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ίδια η Βέμπο είχε επισκεφτεί τη Μαρινέλλα στο κέντρο όπου τραγουδούσε δηλώνοντας δημόσια τον θαυμασμό για τις ερμηνείες της!

Την ιστορική - μουσική έρευνα, την επιλογή των τραγουδιών και τα κείμενα υπογράφει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βαθύς γνώστης της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, συνεργάτης του Θεάτρου «Badminton».

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Petros Zoulias will eventually directed the upcoming Greek musical “Marinella - Vembo: I Synantisi (Marinella - Sofia Vembo: The encounter)” and not Stamatis Fasoulis!”; An article by Greek journalist Vassilis Bouziotis for the Mediasoup (onlytheater.gr) about Marinella's new musical that will enliven at the Badminton Theater in the winter of 2013-14.| Published: Friday, April 12, 2013 | Source: onlytheater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου