19 Σεπτεμβρίου 2012

«Μαρινέλλα - Βέμπο» στη σκηνή του Μπάντμιντον


Sofia Vembo enjoyed Marinella at the nightclub "Stork" of Athens, Greece, in the summer of 1969.

Κι' επειδή οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να οργανωθούν σωστά, τo θέατρο «Badminton» έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την επόμενη περίοδο (χειμώνας 2013-14). Το Θέατρο «Badminton» αναγγέλλει μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη ζωή και την προσωπικότητα της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας, της Σοφίας Βέμπο!

Ένα πολυσύνθετο μιούζικαλ που παρακολουθεί την πορεία της: τα πρώτα βήματα στο θέατρο, τους αγώνες και την καταξίωσή της ως «Εθνική τραγουδίστρια», τις διεθνείς περιοδείες με την αποθέωση το «Carnegie Hall», τις καινοτόμες προσπάθειες στον χώρο της επιθεώρησης και της μουσικής σκηνής. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται οι ιστορικές περιπέτειες του Ελληνισμού, με τη Σοφία να γίνεται η φωνή των Ελλήνων στους αγώνες, τους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες: ο Μεσοπόλεμος, το έπος της Αλβανίας, η Κατοχή, η Αντίσταση, η Μέση Ανατολή, ο Εμφύλιος, η ταραγμένη δεκαετία του '60, αλλά και το Πολυτεχνείο όπου η Βέμπο «εθνική μάνα» περιέθαλψε τους κυνηγημένους φοιτητές!

Πρωταγωνίστρια της παράστασης θα είναι η μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, η Μαρινέλλα, για την οποία η Βέμπο υπήρξε (από τα πρώτα βήματά της στη Θεσσαλονίκη) το απόλυτο ίνδαλμα της! Γι' αυτό και η Μαρινέλλα επιστρέφει με μεγάλη συγκίνηση (ως «μαθήτρια») στη μελέτη των σπουδαίων τραγουδιών που ερμήνευσε η Βέμπο, για να τα ξαναφέρει στο σημερινό κοινό και ν' αποδείξει τη διαχρονική δύναμη και γοητεία τους. Παράλληλα, θα ενσαρκώσει τη «θηριώδη» αλλά και τόσο ευαίσθητη προσωπικότητα της «Τραγουδίστριας της Νίκης», φωτίζοντας και ορισμένες λιγότερο γνωστές πτυχές της μυθιστορηματικής ζωής της… Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ίδια η Βέμπο είχε επισκεφτεί τη Μαρινέλλα στο κέντρο όπου τραγουδούσε δηλώνοντας δημόσια τον θαυμασμό για τις ερμηνείες της!

Την ιστορική - μουσική έρευνα, την επιλογή των τραγουδιών και τα κείμενα υπογράφει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βαθύς γνώστης της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, συνεργάτης του θεάτρου Badminton και στη φετινή μεγάλη επιτυχία «Αναζητώντας τον Αττίκ». Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο πολύπειρος Σταμάτης Φασουλής, με τη βαθιά γνώση κι' ευαισθησία του στο χώρο του μουσικού θεάτρου.

Η παραπάνω ομάδα των κύριων συντελεστών, σε συνδυασμό με την αρτιότητα των παραγωγών του Μιχάλη Αδάμ και του θεάτρου «Badminton», υπόσχονται ένα πολύ ενδιαφέροντα θεατρικό χειμώνα την επόμενη χρονιά!


| Marinella will play the "Songstress of Victory", the legendary Greek singer Sofia Vembo, in an ambitious Greek musical, directed by Stamatis Fasoulis, that will enliven at the Badminton Theater of Athens, in the winter of 2013-14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου