27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Μαρινέλλα στην «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες»


«Φέτος θα έχουμε την τιμή,
να πορευθεί μαζί μας και η κα. Μαρινέλλα,
η οποία θα μοιραστεί την εμπειρία της κόρης της,
που βγήκε νικήτρια από την ασθένεια»

Marinella, Eleni Vitali and Glykeria with George Appios (Piraeus Bank CY)
in the Press Conference, in Nicosia, Cyprus | Photo by SigmaLive © September 26, 2016

Με το σύνθημα «Περπατούμε για όλες τις γυναίκες της ζωής μας!», θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η φετινή «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» από την Κυπριακή οργάνωση «Europa donna», με τη υποστήριξη της τράπεζας «Πειραιώς» Κύπρου, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και σωστή ενημέρωση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού. Της πορείας, όπως ανακοινώθηκε, θα ηγηθεί η αγαπημένη μας Μαρινέλλα.

Η όγδοη κατά σειρά «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες», που θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί (με αφετηρία το χώρο στάθμευσης της Λεωφόρου Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία -δίπλα από το «Capital Centre»- και κατάληξη το κτήριο διοίκησης της τράπεζας «Πειραιώς» Κύπρου, στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού), πραγματοποιείται σε μία σημαντική συγκυρία για τις γυναίκες που πάσχουν ή πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού: Την δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένου «Κέντρου Μαστού» στην Κύπρο, που αποτελεί και ένας από τους μεγάλους στόχους της «Europa donna». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο χώρο του Κέντρου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.


The annual Pink Silhouette walk for breast cancer awareness will take place on October 9, 2016,
with the slogan "Stand by all the women of your life…" and leader our beloved Marinella!

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της «Europa donna» Κύπρου, κα. Εύη Παπαδοπούλου, ανέφερε πως ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου. Τα τελευταία όμως χρόνια, χάρις στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, των βελτιωμένων φαρμάκων, θεραπειών και της εξειδίκευσης, σημείωσε, η επιβίωση φτάνει και το 80% στις προηγμένες χώρες. Την ίδια στιγμή διεμήνυσε πως «…για εμάς δεν είναι μόνο ο Οκτώβρης, ο παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Επιμένουμε στις αρχές μας και θέλουμε να κερδίσουμε όλο το στοίχημα μέχρι το τέλος του 2016!» και πρόσθεσε πως «…Φέτος, στην πορεία μας θα κρατάμε 604 ροζ φιγούρες που είναι ο αριθμός των νέων περιστατικών σε γυναίκες, 2 γαλάζιες ο αριθμός των νέων περιστατικών σε άνδρες και 71 άσπρες ο αριθμός των γυναικών που δεν είναι πια μαζί μας…».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, κ. Γιώργος Άππιος, αναφέρθηκε στη στήριξη της Τράπεζας στο έργο της «Europa donna» Κύπρου, αλλά και στη συμβολή της να διεξαχθούν δύο μεγάλες συναυλίες με τη Μαρινέλλα, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, με τον εύστοχο τίτλο «Γυναικεία υπόθεση!», όπου μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθεί στην «Europa donna» Κύπρου.
Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία τόνισε πως «Βάζουμε νέους στόχους και νέο όραμα και περπατούμε για όλες τις γυναίκες της ζωής μας. Για την γυναίκα, για την κόρη, τη μαμά, την αδελφή, τη θεία, την ξαδέλφη, τη φίλη. Για την κάθε γυναίκα που βίωσε και νίκησε την ασθένεια, για αυτές που χάσαμε από την ασθένεια, για αυτές που βιώνουν τώρα τον δικό τους Γολγοθά. Περπατούμε για όλες τις γυναίκες της ζωής μας και στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε αγώνα τους , μικρό, μεγάλο, καθημερινό, απρόσμενο… Διότι η κάθε γυναίκα είναι αγωνίστρια της ζωής, οι γυναίκες είναι η δύναμη μας. Και είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου, γυναίκας ή άντρα να στέκεται δίπλα στις γυναίκες της ζωής του, να τις αναγνωρίζει, να τις προσέχει, να τις στηρίζει αλλά κυρίως να τις αγαπά. (…) Το 2009, μαζί με 200 - 300 άτομα περπατήσαμε στην πρώτη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες… Πέρσι, το 2015, περπατήσαμε μαζί με 12.000 πλήθος κόσμου, μία λαοθάλασσα που έβαψε την Λευκωσία ροζ. (…) Φέτος θα έχουμε την τιμή, να πορευθεί μαζί μας και η κα. Μαρινέλλα, η μεγάλη τραγουδίστρια, η οποία θα μοιραστεί την εμπειρία της κόρης της, που βγήκε νικήτρια από την ασθένεια. Να είστε όλοι εκεί, να περπατήσετε μαζί μας για τις γυναίκες της ζωής σας!», κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Σε δεύτερη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε χθες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, υπό την παρουσία των τριών κορυφαίων ερμηνευτριών που ταξίδεψαν και έφθασαν στη Λευκωσία για τις δύο μεγάλες συναυλίες, ο κ. Γιώργος Άππιος αφού τις ευχαρίστησε για τη υποστήριξη τους, είπε ότι και οι τρεις ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, αλλά και για το ήθος και το χαρακτήρα τους, το βάθος τους, την προσφορά τους και την αγάπη που έχουν μέσα τους, την οποία εκφράζουν μέσα από τη φωνή τους.
Οι τρεις κορυφαίες ερμηνεύτριες εξέφρασαν τη συγκίνηση τους που βρίσκονται στην Κύπρο και θα τραγουδήσουν για την «Europa donna» Κύπρου. Είναι η πρώτη φορά, τόνισαν, που θα συναντηθούν και οι τρεις στη σκηνή και θα ενώσουν τις φωνές τους για να στηρίξουν τον αγώνα όλων των γυναικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Και κάλεσαν, φυσικά, όλο τον κόσμο της Κύπρου να πορευτεί μαζί τους στην φετινή πορεία.


ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016
«Αμφιθέατρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' (Σχολή Τυφλών)»
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίου: 40,00€ (Α' Ζώνη) και 35,00€ (Β' Ζώνη)

ΛΕΜΕΣΟΣ
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016
«Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού»
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίου: 35,00€ (Α' Ζώνη) και 30,00€ (Β' Ζώνη)

Ηλεκτρονική προπώληση στο Shop.tickethour.com

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στη «Europa donna» Κύπρου.
Με την στήριξη της τράπεζας «Πειραιώς» Κύπρου
και την ευγενική χορηγία της «Petrolina».


Χορηγοί επικοινωνίας: SFERA 96.8, ΑΝΤ1, ΑΝT1IWO, HELLO!
Παραγωγή: GALAXIAS - LIVE PRODUCTIONS

Εκδήλωση στο «Facebook»:

Μαζί τους επί σκηνής, οι μουσικοί: Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι), Γιώργος Ρόκας (μπουζούκι), Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Κωνσταντίνος Φωτιάδης (κιθάρα), Ζήσης Σκλαβουνάκης (βιολί), Σπύρος Καραμήτσος (ντραμς), Πέτρος Πελέλης (κρουστά), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Δημήτρης Καπηλίδης (πλήκτρα), Βασίλης Αρμένης (πλήκτρα), Δημοσθένης Πολυμέρης (ακορντεόν).


| After years of campaigning, Cyprus will soon have the first Specialised Breast Cancer Centre it was announced on September 21, 2016, by Europa donna Cyprus, which aims to disseminate information concerning breast health and raise awareness of prevention and early detection of breast cancer among women and girls. In a Press Conference to announce the annual Pink Silhouette walk for breast cancer awareness, which is to take place on October 9, Europa donna also said that next month the Breast Centre would be inaugurated at the Nicosia General Hospital, on October 17. Breast cancer is the most common among women and the main cause of death, the head of “Europa donna” Ms. Evi Papadopoulou said; “The last years however, due to information and timely diagnosis, better medication, and specialisation, survival rates reach 80 per cent. Cyprus is close to these rates”. As regards the Pink Silhouette walk, which is supported for the eighth consecutive year by Piraeus Bank, it will take place on October 9, at 11:00 a.m, from the Makarios Avenue parking space and will end at the Bank of Piraeus building in Nicosia with the slogan “Stand by all the women of your life. This year, 604 pink and 2 blue silhouettes will be placed, for the new breast cancer cases diagnosed last year and 71 white ones for the women who lost the battle with the disease. The CEO of Piraeus Bank Cyprus Mr. George Appios, said that the first year the walk took place around 200 participated, whereas last year that number rose to 12,000. “This year we will have the honor to lead the walk Ms. Marinella, the great singer, which will share the experience of her daughter, who came out victorious from the disease” he added.


Marinella, Eleni Vitali and Glykeria with George Appios (Piraeus Bank CY) in the
Press Conference, in Nicosia, Cyprus | Photo by Europa Donna Cyprus © September 26, 2016

In a second Press Conference on September 26, the popular female singers Marinella, Eleni Vitali and Glykeria announced their support to this effort and invited the people of Cyprus to attend their two unique concerts, entitled “Ginekia ipothesi (A woman's affair)”. Net proceeds from the events will be given to “Europa donna” Cyprus. Tickets are available online at Shop.tickethour.com.

NICOSIA, Cyprus
Makarios III Amphitheatre (School for the Blind Amphitheatre)
Tuesday September 27, 2016 (09:00 p.m)
Ticket prices: 40,00€ (A' Zone) and 35,00€ (B' Zone)

LIMASSOL, Cyprus
Municipal Garden Theatre
Wednesday September 28, 2016 (09:00 p.m)
Ticket prices: 35,00€ (A' Zone) and 30,00€ (B' Zone)

Orchestration editor: Stelios Fotiadis

Musicians: Dimitris Margiolas (Bouzouki), Giorgos Rokas (Bouzouki), Panagiotis Samaras (Guitar), Konstantinos Fotiadis (Guitar), Zisis Sklavounakis (Violin), Spiros Karamitsos (Drums), Petros Pelelis (Percussion), Polis Pelelis (Bass), Panagiotis Georgotas (Bass), Dimitris Kapilidis (Keyboards), Vassilis Armenis (Keyboards), Dimosthenis Polymeris (Accordeon).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου