10 Σεπτεμβρίου 2016

«Το τραγούδι δίνει φιλί ζωής» (Συνέντευξη)


Η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος και ο Χρήστος Νικολόπουλος με αφορμή την τελευταία τους καλοκαιρινή συναυλία που θα δοθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο «Θέατρο Πέτρας» της Πετρούπολης, μιλάνε για το Τραγούδι, το δύσκολο τοπίο, τις ανάσες που οφείλουμε να πάρουμε και την γερή τους φιλία…


Marinella and Vassilis Bouziotis, from yesterday's Press Conference in Athens.
| Photo by Bouziotis Vasilis (Official Facebook fan page) © September 9, 2016

Συνέντευξη της Μαρινέλλας,
του Αντώνη Ρέμου και του Χρήστου Νικολόπουλου
στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη
για την ιστοσελίδα real.gr.

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2016, Ελλάδα


Εκείνη, είναι η Μεγάλη Κυρία του τραγουδιού μας, η οποία γράφει την σπουδαία ιστορία της εδώ και έξι δεκαετίες, μέσα από καταθέσεις - ψυχής. Η Μαρινέλλα! Εκείνος, είναι ο αξιότερος λαϊκός τραγουδιστής της γενιάς του, που έχει καταφέρει από την σκληρή δουλειά του να κερδίσει την αγάπη του κόσμου που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα πιστά. Ο Αντώνης Ρέμος! Και ο τρίτος της παρέας, είναι ο μεγάλος συνθέτης που τα τραγούδια του είναι διαμάντια παντονινά. Ο Χρήστος Νικολόπουλος!

Marinella and Antonis Remos singing
at the Paphos Medieval Castle in Cyprus.
| Photo credit: Raad Roger © August 10, 2016
Οι τρεις τους, που αποτελούν ισχυρές μονάδες του τραγουδιού μας, «πάντρεψαν» το καλοκαίρι τις δυνάμεις τους και όσες συναυλίες έδωσαν σε όλη την Ελλάδα στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Μεθαύριο, Δευτέρα, μας περιμένουν στο «Θέατρο Πέτρας» στην Πετρούπολη, για την τελευταία τους συναυλία και με αφορμή αυτή, μίλησαν για όλα από καρδιάς.

«Ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να ανασάνει, να αποδράσει λίγο από τα προβλήματα του, τις υποχρεώσεις του και να ταξιδέψει με το τραγούδι που δίνει πάντα φιλί ζωής…» τόνισε η Μαρινέλλα. «Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο ρόλος του τραγουδιού: να γλυκαίνει την καρδιά, να ψυχαγωγεί, να δίνει φιλί ζωής και να εμψυχώνει τον κόσμο… Για αυτό επιλέξαμε με τον Αντώνη και το Χρήστο, δύο σπουδαία ταλέντα και καλούς φίλους, να δώσουμε συναυλίες και να βρεθούμε κοντά στο κοινό που μας έχει αγαπήσει τόσο πολύ και που έχει ανάγκη να γλυκαθεί με τόσα άγρια που συμβαίνουν… Είναι δύσκολες οι εποχές και ο κόσμος είναι φοβισμένος - τρομοκρατημένος, όμως η τέχνη λειτουργεί θεραπευτικά. Σε κάθε μας συναυλία μας αγκαλιάζει με τόση θέρμη κι' αγάπη που ειλικρινά συγκινούμαι πολύ. Ήταν υπέροχο το ταξίδι που κάναμε και λυπάμαι που ολοκληρώνεται πια, αλλά ανυπομονώ να έρθει η Δευτέρα και να δώσουμε και πάλι χαρά σε τόσα άτομα… Υπάρχει μεγάλη προπώληση και πάμε για “sold out”! Αυτό λέει σίγουρα πολλά και μας γεμίζει με πολύ μεγάλη χαρά. Ραντεβού εκεί λοιπόν! Γιατί όσο κι' αν θέλουν κάποιοι να μας κλείσουν στα σπίτια μας, στερώντας μας κάθε χαρά, εμείς δεν θα το βάλουμε κάτω και θα κυνηγάμε το φως! Και το τραγούδι είναι φως…».

Με τον Αντώνη Ρέμο είναι «κολλητοί φίλοι»: «Δεν έχω πολλούς φίλους στο χώρο, ένα - δυο μόνο, και ο Αντώνης μου είναι ένας απ' αυτούς. Σπουδαίο ταλέντο και σπουδαίο πλάσμα. Μια μεγάλη καρδιά. Είναι το φιλαράκι μου. Και πλέον σπανίζουν οι μεγάλες καρδιές -κακά τα ψέμματα. Δεν θέλω να γκρινιάζω. Απλώς επιλέγω το καλό και το κρατάω στη ζωή μου. Τα άλλα τα αφήνω εκτός… Κι' αυτό προτείνω σε όλους. Να επιλέγουν τους θετικούς ανθρώπους και να διώχνουν τους τοξικούς. Είναι δώρο η φιλία μου με τον Αντώνη και χαίρομαι πολύ να δουλεύουμε μαζί, και που είναι στην παρέα μας και ο υπέροχος Χρήστος…».

Πως ένιωσε που στη συνέντευξη τύπου δεν υπήρχε δημοσιογράφος και κάμερα από την κρατική τηλεόραση; «Μας απαξίωσαν! Δεν είναι τρομερό; Τόσο… λίγοι είμαστε για αυτούς; Τόσο αμελητέας σημασίας είναι η σύμπραξή μας με τον Αντώνη και τον Χρήστο; Ντροπή τους!».


Marinella, Antonis Remos and Christos Nikolopoulos at the Katrakeio Theater in Athens.
| Photo credit: Nikos Athanasiou (Photolifez) © July 13, 2016

Εξίσου πικραμένος και οργισμένος είναι και ο Αντώνης Ρέμος με την στάση της κρατικής τηλεόρασης. «Γυρνάς την πλάτη σε μια αξία όπως η Μαρινέλλα -δεν σου λέω για 'μένα… Γυρνάς την πλάτη σε ένα κεφάλαιο όπως ο Νικολόπουλος; Για να στηρίξεις το… τίποτα, τους ανάξιους; Είναι προκλητικότατη αυτή η απαξιωτική στάση της κρατικής τηλεόρασης που πληρώνουμε όλοι μας… Τι απάθεια είναι αυτή; Τι απαράδεκτοι που είναι και μάλιστα σε μια τέτοια δύσκολη τηλεοπτική εποχή… Μας κόβουν; Μας απαξιώνουν; Γιατί; Ποιοι είναι αυτοί; Θα υπάρχουν όπως υπάρχει για εξήντα χρόνια η Μαρινέλλα; Θα υπάρχουν όπως ο Νικολόπουλος; Έχω μεγάλο θυμό! Και πικρία έχω. Κοίτα τι γίνεται και με τα κανάλια, με τις άδειες. Πάνε να αφήσουν τόσο κόσμο χωρίς δουλειά; Τι αγριότητα είναι αυτή, τι αθλιότητα. Πολεμάνε την… παλιά διαπλοκή, με τι; Με νέα διαπλοκή; Κλείνουν κανάλια και αφήνουν στο δρόμο τόσο κόσμο; Εγκληματικό δεν είναι αυτό;».

Σ' αυτό συμφωνεί και ο Χρήστος Νικολόπουλος. «Όταν έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ ήμουν εκεί, δίνοντας χέρι βοηθείας. Πού είναι η ΕΡΤ τώρα; Μου γυρνά την πλάτη, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε 'μένα… Απαξιώνει την τέχνη η κρατική τηλεόραση, αντί να την στηρίζει! Κι' απ' την άλλη, πως μπορεί να γίνεται όλο αυτό το… παιχνίδι με τις άδειες, τα κανάλια; Πως τον αφήνεις χωρίς δουλειά τόσο κόσμο; Και δη σε τόσο άγριες εποχές;».


«Ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να ανασάνει,
να αποδράσει λίγο από τα προβλήματα του, τις υποχρεώσεις του
και να ταξιδέψει με το τραγούδι που δίνει πάντα φιλί ζωής
Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο ρόλος του τραγουδιού»

Marinella, Antonis Remos and Christos Nikolopoulos at the Paphos Medieval Castle in Cyprus.
| Photo credit: Raad Roger © August 10, 2016

«Πρέπει…», λένε με μια φωνή ο Ρέμος και ο Νικολόπουλος, «…να τα μετρήσουμε σωστότερα τα πράγματα για να έρθουν καλύτερες μέρες. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, να ορθώσουμε το ανάστημα μας στους έξω που μας έχουν για πιόνια, να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί και να παλέψουμε για να κρατηθούν οι αξίες μας! Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το καράβι έχει κολλήσει στην άμμο, στη λάσπη και θα πρέπει να βγούμε ξανά στα ανοιχτά, για να ταξιδέψουμε σε όμορφα νερά -αυτά που μας αξίζουν. Ας είναι η προτεραιότητα μας αυτή!».

Και οι δύο είναι χαρούμενοι που μέσα από την τέχνη τους μπορούν να παρηγορήσουν τον κόσμο. «Σε αυτή την τελευταία για φέτος το καλοκαίρι συναυλία μας στο Θέατρο της Πέτρας, περιμένουμε το κοινό για να το κάνουμε να ξεχαστεί, να διασκεδάσει, να ταξιδέψει. Όπως κάνουμε πάντα. Είναι τόσο σημαντικό το να μπορείς να εμψυχώνεις ανθρώπους που περνάνε δύσκολα, που δεν βλέπουν φως από πουθενά…».

Ραντεβού στην Πετρούπολη λοιπόν. Γιατί ακολουθούμε και επιλέγουμε το φως…


Info.
Η συναυλία των τριών καλλιτεχνών,
με τίτλο «Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω»,
θα πραγματοποιηθεί στο «Θέατρο Πέτρας»,
στην Πετρούπολη Αττικής, στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Παραγωγή: Α.Ο. LIVE PRODUCTIONS L.T.D.
Χορηγοί: CYTA Ελλάδος, ΛΟΥΞ, ΖΑΓΟΡΙ.
Υποστηρικτής: L'ARTIGIANO.
Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΝΤ1, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ FM 93.2,
REAL FM 97.8, Real.gr, REAL NEWS.


Photo by Vassilis Bouziotis ©
The popular Greek singers Marinella and Antonis Remos with the Greek composer and bouzouki virtuoso Christos Nikolopoulos gave a joint interview to Vassilis Bouziotis for the Greek website Real.gr after their Press Conference in Glifada of Athens (on September 9, 2016), on the occasion of their last musical performance, titled “Oso iparchis, tha iparcho (As long as you exist, I'll exist)», at the Petra Theater in Petroúpolis of Athens, on Monday September 12, 2016 (at 09:30 p.m). Tickets are available online at www.ticketservices.gr. | Published: September 10, 2016 | Source: REAL.GR

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΥΤΗς ΤΗς ΓΥΝΑΙΚΑς ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥς ΝΑ ΜΑς ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΩΡΑΙΕς ΣΤΙΓΜΕς ΚΑΙ ΟΛΟΥς ΝΕΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛ ΕΡΤ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥς

    ΑπάντησηΔιαγραφή