28 Δεκεμβρίου 2012

Μια βραδιά στο «Zoom»

Με την ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
και τον ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Μarinella and Antonis Kalogiannis with Tzina Spiliotopoulou and Christopher Zissoulis
at the boîte “Zoom” in Pláka, Attiki, Greece (Premiere: November 24, 1982).

Από τον μουσικό παραγωγό Νίκο Μουρατίδη
για το περιοδικό «Μανίνα»

Κυκλοφορία: Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 1982, Ελλάδα


Η Μαρινέλλα και ο Νίκος Μουρατίδης στην απονομή του χρυσού άλμπουμ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, το 1982.
Marinella with producer Nikos Mouratidis
at the award of her gold 2xLP compilation
"15 Chronia Marinella (15 years Marinella)"
| Photo by Nikos Mouratidis © 1982
Δεν γίνεται Μαρινέλλα χωρίς «Zoom» και «Zoom» χωρίς Μαρινέλλα. Έτσι και φέτος η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια έφτιαξε το πρόγραμμα της στη «δική» της μπουάτ μαζί με τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Χριστόφορο Ζησούλη, τη Τζίνα Σπηλιωτοπούλου και ένα μπαλέτο.

· Η κόκκινη βελούδινη κουρτίνα κλείνει, τα φώτα σβήνουν, ο κόσμος χειροκροτεί, η κουρτίνα ξανανοίγει και στην πίστα βρίσκονται η Μαρινέλλα, ο Καλογιάννης, ο Χριστόφορος και η Τζίνα, για να μας καλωσορίσουν τραγουδώντας.

· Η Μαρινέλλα μόνη της στην πίστα μάς χαρίζει μια σειρά απ' τα ωραιότερα τραγούδια της, μ' εκείνη τη μοναδική της ζωντάνια και εκφραστικότητα. Στο τέλος μας αναγγέλλει τη νέα της συνεργασία με το Γιώργο Χατζηνάσιο και λέει ένα θαυμάσιο τραγούδι (σ.σ. το τραγούδι «Καμιά φορά», σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη).

· Ο Χριστόφορος, ψηλός, αρρενωπός και με δυνατή λαϊκή φωνή, τραγουδά τρία τραγούδια απ' το πρώτο του δίσκο, τα «Ρωμέικα».

· Η Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, μ' ένα καφέ μοντέρνο φόρεμα, αρχίζει το πρόγραμμα της με το «Βλέφαρο μου», για να συνεχίσει με το «Αγάπα κάτι κι' από 'μένα».
Φέτος η Τζίνα, όπως και τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει ένα άλλο αέρα.

· Ο Αντώνης Καλογιάννης, ντυμένος στα άσπρα, ξεκινάει το πρόγραμμα του με το «Όμορφη μου Κατερίνα» και συνεχίζει με τραγούδια του Πλέσσα και του Μουστακί.
Τι να πούμε όμως για τον Καλογιάννη; Πάντα τρυφερός, δυνατός και άψογος.


Marinella singing "Don't cry for me Argentina" from Evita (musical),
in Greek lyrics by Takis Karnatsos, at the boîte "Zoom" in Athens, in 1982.

· Και ήρθε η στιγμή για τη φετινή καινοτομία. Η Μαρινέλλα με έξι νέα παιδιά παρουσιάζει μια ανθολογία από τα μεγαλύτερα μιούζικαλ του «Μπρόντγουεϊ». Μιούζικαλ παλιά, που μερικά δεν της πάνε και τόσο. Αλλά δεν πειράζει. Είναι δοσμένα με τέτοιο τρόπο, που δεν ενοχλούν. Με λίγο καλύτερο ψάξιμο, θα έβρισκαν τα σωστά μιούζικαλ.
Με αλλαγές κουστουμιών πάνω στην πίστα χωρίς να καταλαβαίνουμε πότε έγιναν, με το μπαλέτο που είναι θαύμα, η Μαρινέλλα παρουσιάζει αποσπάσματα των «Χαίαρ», «Τζήζας Κράιστ σούπερ σταρ», «Εβίτα», «Χέλοου Ντόλυ», «Ωραία μου Κυρία» κ.α.
Τους στίχους στα ελληνικά έχει γράψει ο Τάκης Καρνάτσος και τις χορογραφίες έχει κάνει ο Δημήτρης Παπάζογλου. Θαυμάσιες στιγμές, με μια άψογη Μαρινέλλα.

Marinella develops again new standards
for shows in the Greek music scene,
singing some popular excerpts
from great Broadway musicals
(eg. Jesus Christ superstar, My fair Lady,
Hair, West side story, Hello Dolly, Evita)
in Greek lyrics by Takis Karnatsos,
and accompanied by a six-member ballet
(choreographed by Dimitris Papazoglou),
at the boîte "Zoom" in Athens, Greece,
during the winter of 1982-83.
· Ακολουθεί ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, για να εμφανιστεί στην πίστα ο Χριστόφορος με τα νέα του τραγούδια. Λέει το «Θα σε θυμάμαι» και τους «Ρωμιούς».

· Η Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, με μπλε - ελεκτρίκ φόρεμα, τραγουδάει κι' αυτή τραγούδια απ' το νέο της δίσκο «Να μ' αγαπάς θέλω». Όλα ωραία και καλά, αλλά πολύ λαϊκά…

· Ο Αντώνης Καλογιάννης τραγουδάει μια ανθολογία από παλιά του κομμάτια, και σε λίγο είναι μαζί με τη Μαρινέλλα και λένε μαζί εκείνη τα δικά του τραγούδια κι' εκείνος τα δικά της. Η Μαρινέλλα συνεχίζει μόνη της με τραγούδια του Κώστα Χατζή και του Γιώργου Χατζηνάσιου και με τραγούδια που της αρέσουν, αλλά που τα 'χουν πει άλλοι τραγουδιστές.

Αυτό, λοιπόν, είναι το φετινό πρόγραμμα της Μαρινέλλας, της πρώτης κυρίας του Ελληνικού τραγουδιού μας, που γεμίζει και φέτος το μαγαζί της ασφυκτικά από κόσμο. Τον κόσμο που τη λατρεύει και την αποθεώνει κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| An article by Greek music and radio producer Nikos Mouratidis for the Greek weekly magazine Manina about the great singers Marinella and Antonis Kalogiannis, on the occasion of their musical appearances at the boîte “Zoom” in Pláka, Athens, Greece, with Tzina Spiliotopoulou and Christoforos Zissoulis, during the winter of 1982-83. | Published: Tuesday, December 28, 1982 | Source: MANINA Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου